Ötödik - Árpád-házi Szent Margit

981 133 5
                                    

 Reggel az első dolgom volt, hogy fogtam magam, és beosontam a szüleim hálószobájába. Tudniillik ugyanis, hogy apám hétköznap korán elmegy dolgozni, és Ildi pedig nagyjából kilencig alszik. Így csak Ildi tartózkodott aznap reggel a hálószobában, a menetrend szerint.

A tervem az volt, hogy kitörlöm a Messenger-éből a képeket. Nem gondoltam át túl alaposan a tervet, ez csak spontán, ösztönös cselekedet volt.

Lassan nyitottam ki az ajtót, és óvatos léptekkel indultam a mostohaanyám telefonja felé, ami az ágy melletti éjjeliszekrény tetejére volt fektetve, töltőre dugva. A szüleim hálószobája teljesen különbözött az enyémtől. Letisztult, minimalista, szögletes bútorokkal berendezett szoba volt, egy szép, fehér, szőrös szőnyeggel a közepén. Ahogy a szőnyegre léptem, kicsúszott alólam, és hátraestem a padlón.

Ildi felébrett.

- Teó? - pislogott rám álmosan, megdörzsölve szemeit.

A vér az arcomba futott, éreztem, ahogy teljesen elvörösödök.

- Jaj, nem akartalak felébreszteni... Csak a telefonodon meg akartam nézni valamit. Tudod, az én Samsungom bénább, mint a te iPhone-od - rukkoltam elő a legrosszabb magyarázattal, még mindig a földön ülve, a hátamat fájlalva.

Ildinek a festett, eperszőke, vállig érő haja most összekócolódva meredezett az ég felé. Harmincöt éves volt, tehát tizenkét évvel fiatalabb, mint a vérszerinti anyám. Fáradtan elmosolyodott, megjelentek a vékony kis szarkalábak a szeme szélén. Kedves, nagy gesztenyebarna szemeit most lassan lehunyta, majd sóhajtott egyet.

- Teó, tisztában vagyok azzal, hogy most mit csinálsz - nézett rám fáradt szemekkel Ildi.

- Igen? És mit? - kérdeztem bátortalanul, abban reménykedve, hogy most valami egészen mást fog mondani, mint amitől tartottam.

- Tegnap láttam a vaginádról készült fotókat - mondta ki gyorsan, számomra fájdalmas gyorsasággal.

Kurva. Életbe.

Összekuporodtam a padlón. Vártam, hogy mondjon valamit, de nem folytatta. Így magyarázkodásba kezdtem.

- Egy felvilágosító könyvben olvastam, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy felfedezzük saját testünket, ha fényképről megvizsgáljuk. Macskás viccek képernyőfotóját akartam elküldeni neked  tegnap, csak félrenyomtam... - álltam elő egy újabb fantasztikus hazugsággal, ami meglepő módon megint nem vált be.

- Teó, odaírtad a képek alá, hogy, idézem - itt megállt egy pillanatra, elgondolkodott, majd folytatta elváltoztatott hangnemben.-  "Erre mondj nemet, te komisz gézengúz" - bökte ki Ildi eme végzetes szavakat.

Nem érezte magát kínosan, látszott, hogy már azon túl volt akkor, amikor végignézte a fotókat, amiken meztelenül pózólok.

- Komisz gézengúz? - kérdeztem vigyorogva, és akaratlanul is elnevettem magam.

- Azt hiszem, azt próbáltad írni, pár betű kihagyásával - mosolygott rám vissza Ildi, majd szünetet tartott. - Erről beszélnünk kellene - komorodott el az arckifejezése hirtelen.

- Apa tudja? - kérdeztem villámgyorsan, amint végiggondoltam a szituációt.

- Nem - válaszolt lassan csóválva a fejét. - Persze, hogy nem tud róla. Ezt nekünk kéne megbeszélnünk.

- Lehetne, hogy nem most? Suli van.

Végül Ildi rábólintott arra, hogy elmehessek, de leszögezte, hogy még aznap meg kell beszélnünk ezt az ügyet. Alig vártam, mondhatom. 

Mákosrétes (befejezett)Where stories live. Discover now