21 skyrius

212 38 5
                                    

Hermiona

Savaitė, kuri buvo likusi iki žiemos atostogų, pralėkė labai greitai. Mano lagaminas stovėjo sukrautas jau nuo vakar dienos, todėl galėjau neskubėdama pasiruošti šiandienai. Prieš porą dienų gavau laišką iš Molės Vizli, kuri teiravosi, ar man viskas gerai, nes Džinė rašiusi, kad šiemet neatvyksiu į Landynę ir paaiškins, kodėl. Tikėjausi, kad mergina papasakos visą tiesą, neprikurdama savųjų detalių, nes nežinojau, ką apie mane dabar mano Džinė. Ronis akivaizdžiai man jaučia neapykantą ir laisvai galėtų sukurti istoriją, kuri būtų pilna melo, o Haris tiesiog laikosi nuošaliau.  Įėjusi pro dideles Didžiosios salės duris, kaip jau įprasta, žingsniavau link Klastūnyno stalo. 

-Labas rytas,-pasisveikinau su savo geriausiais draugais ir atsisėdau šalia Astorijos. 

-Rytas,-nusišypsojo. -Pasiruošusi keliauti namo?

-Taip,-manajame veide atsirado šypsena ir į lėkštę įsidėjusi maisto, pradėjau pusryčiauti. Pagaliau grįšiu namo ir galėsiu praleisti su savo šeima daug daugiau laiko nei porą valandų. 

-Mes rytoj keliausime pirkti suknelių,-Pensė, trykšdama džiaugsmu, suplojo rankomis. 

-Iki pobūvio dar penkios dienos,-pažiūrėjau į tamsių plaukų savininkę. 

-Būtent,-mergina pažiūrėjo į mane. -Būna atveju, kai nerandi suknelės, todėl pirkimą pradėsime rytoj. -Su kuo eisite į pobūvį? - greitai pakeitė pokalbio temą. 

-Su Luna,-Teodoras ramiai atsakė. Pensės ir Astorijos akys išsipūtė, o Drakas ištiesė ranką ir Bleizas į ją įdėjo penkis galeonus. Aš tiesiog nusišypsojau, nes Luna ne vieną kartą buvo kalbėjusi, jog norėtų, kad ją pastebėtų Teodoras Notas. Vaikinas jai patiko. 

-Su Pense,-nusijuokė Bleizas ir sumušė delnais su mergina. -Gylys ir Niurzga tęs savo tradiciją ir eis be poros. 

-Dar nežinau,-Astorija trūktelėjo pečiais. -Susirasiu porą likus dienai iki pobūvio, kaip ir kiekvienais metais.

-Su kuo tu, Hermiona?-paklausė manęs Pensė. 

-Draku,-atsakiau paprastai, bet mano atsakymas sukėlė didelį laimės pliūpsnį Bleizui ir Teodorui. 

-Mes laukiam,-Teo ir Bleizas ištiesė po savo ranką ir merginos, Pensė ir Astorija, murmėdamos padavė vaikinams po tris galeonus. 

-Klastuoliai ir jų lažybos,-tyliai sumurmėjau. Tyloje visi pabaigėme savo pusryčius ir išsiskirstėme pasiimti daiktų. Hogvartso ekspresas už valandos išvyksta iš Kiauliasodžio į King Kroso stotį, gabendamas Hogvartso mokinius namo. 

King Kroso stotis, 9 3/4 peronas

Išlipusi iš Hogvartso ekspreso ir pasiėmusi visus savo daiktus, apsidairiau po devintą su trim ketvirčiais peroną. Tolumoje mačiau Molę, kuri laukė Džinės, Ronio ir Hario. Mano akims aptikus Narcisą ir mano mamą, atsisukau į draugus. 

-Susitiksim rytoj,-apsikabindama mane, tarė Pensė. Man ir Drakui atsisveikinus su visais, nužingsniavome prie dviejų laukiančių moterų. 

-Hermiona,-Lilian nusišypsojo ir stipriai mane apsikabino. Apglėbiau moterį savosiomis rankomis ir mano veide taip pat atsirado šypsena. -Keliaukime,-mama atsitraukė nuo manęs ir jai ištiesus ranką, į ją įsikibau. Mes iškeliavome oru iš King Kroso stoties ir netrukus stovėjome Smirdžių dvaro svetainėje. Ridlių dvarą, kuriame mano tėvai gyveno iki tol, kol tėvas nenusilpo Hario dėka, vis dar bandė atstatyti iš naujo ir suremontuoti. Kai Haris išgyveno nužudymo kerus, po kelių dienų Fenikso brolija užpuolė dvarą ir iš jo liko tik pamatai ir kelios sienos. Į dvarą reikėjo įdėti daug darbo, laiko ir pastangų, todėl renovacijos darbai vyko lėtai, ir tėvai apsistojo kuriam laikui pas Smirdžius. 

-Tavo kambarys tas pats, kuriame buvai apsistojusi prieš prasidedant naujiesiems mokslo metams,-Narcisa man nusišypsojo ir aš linktelėjusi, užlipau laiptais į viršų. 

Taisyta

Būtų malonu sulaukti kelių nuomonių iš jūsų, mielieji skaitytojai. 

✍ TAMSOS VALDOVO DUKRA | DRAMIONEDonde viven las historias. Descúbrelo ahora