23

51 5 0
                                    

Jade gaf een feestje op 17 december voor haar verjaardag. Het was super leuk! Ze had onze vriendengroep uitgenodigd om bij haar thuis haar verjaardag te vieren. Onder onze vriendengroep verstaan ik: ik, Daan, Dewi, Quinty, Kay, Xavi en ze had zelfs Maurits uitgenodigd maar die kwam niet opdagen. Niet dat het mij uitmaakt. Ik had het heel gezellig. We hebben allemaal spelletjes gedaan, veel geklets en gelachen en ook hebben we gedanst. Het was super! Ik zat de hele tijd met Kay te dansen. Hij had er volgens mij erg veel plezier in. Dit is voor het eerst dat hij niet zo afwezig leek in tijden. Ik had mijn armen om hem heen geslagen bij een langzaam liedje. Hij legde zijn handen op mijn heupen. Ik boog naar voren om hem te zoenen maar hij wende zijn hoofd af.
'Wat is er?', had ik gevraagd.
'Ik vind het niet zo fijn dat iedereen mee kan genieten van ons,' had hij gezegd met een lachje op zijn gezicht. Ik lachte.
'Moet jij zo nodig zeggen. We hebben gezoend midden in de stad.'
Ik gaf hem een kus op zijn wang en ging verder met dansen. Jade heeft veel cadeautjes gekregen waar ze erg blij mee was.
Toen werd het kerst. Ik heb het gevierd met mijn oom, tante, opa, neefjes en nichtjes. Het was een beetje saai maar ik heb wel heerlijk gegeten.
Tweede kerstdag ben ik gaan schaatsen met Tobias, Maud en Ace. Het probleem alleen was dat ik niet zo goed kon schaatsen. Maar het was ook een beetje raar, want Tobias wist niet dat ik eigenlijk al met iemand had. Zo zaten we in het restaurantje warme chocolademelk te drinken. Hij praatte steeds alleen maar met mij en hij maakte af en toe lichaamscontact. Niet dat vrienden dat niet doen maar toen we weer gingen schaatsen viel ik tegen hem aan. Gelukkig waren we niet gewond! Hij had mij omhoog getrokken en wilde me zoenen maar ik hield hem net op tijd tegen.
'Wat is er?' had hij gevraagd.
'Ehmm Tobias, ik heb een vriend,' had ik geantwoord.
'Ohh,' antwoordde hij.
Hij was niet boos, maar hield wel wat afstand de rest van de dag.
'Happy new year,' riepen we allemaal om 12 uur. Samen met vrienden van mijn ouders en hun kinderen gingen we naar buiten.
'Geef mij eens een rotje,' had ik gevraagd aan mijn vader. Hij overhandigde mij een rotje en een lontje en zo stak ik toch wel één en een halve pak rotjes op. Ook heb ik samen met Femme sterretjes afgestoken. Ik denk dat ik een halve schaal oliebollen heb opgegeten. Niet gek dat ik de volgende ochtend buikpijn had gehad. Ik denk dat ik echt vijf kilo ben aangekomen!
Op 30 januari was Quinty jarig. Ze nodige maar een paar mensen uit en gingen we met z'n alle lasergamen in een super grote zaal. Ze hadden een onbewoonde stad gemaakt met allemaal hutjes en hekken waar je je achter kon verschuilen. Ook waren er trappen waarmee je van de ene kant van de zaal naar de andere kant kon gaan. En niet te vergeten was er ook een eng muziekje op wat het echt creepy maakte.
De maand februari brak aan en dat betekend Valentijnsdag! Ik had er nog niet zo veel aangedacht totdat Jade me erop wees een keer op school.
'Ga jij iets doen met Valentijnsdag?' had Jade gevraagd op vrijdag.
We liepen in de pauze maar door de gangen, niet te weten wat we moesten doen.
'Geen idee, nog niet over nagedacht,' had ik gezegd. Jade zei dat ze van plan was om een roos te kopen voor Daan.
Bij ons op school heb je op Valentijnsdag mensen die rozen komen brengen in de klas. Dan kan je een roos kopen in de pauze met een tekstje en die laten bezorgen. Het is wel gênant maar wel lief. Maar het wordt meer gebruikt als grap en door stelletjes. De meeste durven geen roos te sturen naar hun crush.
Jade had gezegd dat ik wel moest opschieten, want Valentijnsdag zou maandag al zijn en vandaag was mijn laatste kans om een roos te kopen voor Kay. Het leek mij een leuk idee om ook een roos te kopen voor hem. Ik had van Jade 2,50 geleend om vervolgens een roos te kopen.
Wat wel lastig was, was wat ik erop moest schrijven. Ik wil niet zo suf en standaard tekstje erop zetten. Na eventjes nagedacht te hebben, wist ik het en schreef het met een grote glimlach op het kaartje. Ik ben benieuwd hoe Kay zou gaan reageren.

Nog steedsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu