Mavi

14 2 0
                                    

Yazar : " Mavi nedir bilmezdim seninle tanışmadan önce meğersem mavi senin kalbinmiş ben hiç kuşkusuz sualsiz kalbinin kapısını çalmışım sende kelebeğin kanatlarını kırmamışsın içinden zaten kısacık ömrü var bari kalbime gönlüme misafir olsun demişsin o da cevap olarak senin kalbine misafir gönlüne taht kurar can evin olurum seninle ölüme gelirim demiş."

Mavi : Seviyorum seni.

Yazar : Mavi seni seviyorum dedi gitti oysaki sevmek nedir sevilmek nedir bilir miydi mavi ? Ona sormak istedi ve sordu.

Mavi : Bilmiyorum.

Yazar : Sevmek nedir bilir misin ? Sevilmek nedir bilir misin ? İkisi de birbirine uzak değildir yakındır gönül bağları aynı sen ile ben gibi seversin kavuşamazsın sevilirsin ayrılamazsın biz seninle sevip de kavuşamayanlardanız.

Mavi : Kavuşacağız dedi nasıl ki Atamızın mavi gözlerinde kayboluyoruz kuşkusuz sualsiz atamıza gönülden kavuştuysak bir gün sende benim maviliğimde kaybolacaksın ve biz kavuşacağız.

Yazar : Evet doğru söylüyorsun biz Atamıza gerçekten kavuşamıyoruz ama biz Atamızı da seviyoruz sonsuz kavuşamıyoruz ama biz nerede olursak olalım ister tabutun altında olalım sonsuz severiz Atatürk e duyulan sevgimiz sonsuzdur nasıl ki bir kitabın sayfası sonsuzdur o da aynı sonsuz ve eşsiz sadece bize özgü ve özel.

Mavi : Sen adamsın dedi o bizimle her yerde kalbimizde.

Dedi ve gecenin maviliğinde uykuya dalıp gitti o güzel ama eşsiz okyanusunda :)

Bir Kalemde ŞiirWhere stories live. Discover now