Dünya ve Adalet

12 2 0
                                    

Dünyaya geliriz ve ağlarız doğduğumuzda neden biliyor musunuz ? Çünkü aslında hiç birimiz dünyaya gelmek istemedik çünkü dünya çok kötü bir yerdi aslında dünya değil içinde ki insanlar kötüydü insanlar dünyaya bakamadı doğaya evrene zarar verdi tek onunla da kalmadılar hayvanlara dünya da ki her canlıya zarar verdiler kadına tecavüz, kadına şiddett, çocuk istismarı, hayvana tecavüz ha burda şaşıracaksınız olur mu öyle şey diyeceksiniz hayvana bile yapılır mı ? Diye kendimize soracaksınız bu nasıl bir insan ? Nasıl bir caniliktir diyeceksiniz ? Evet haklısınız insanlar çok kötü ve cani size ama maalesef hayvana bile yapıldı çok eskiden gazetede görmüştüm yıl kaç tam olarak hatırlamıyorum mazur görün lütfen bir adam evine içkili halde gitmiş karısı evde çocuğuyla beraber uyuyormuş kapı kilitliydi herhalde üzerlerine neden biliyor musunuz ? Kadın korktu adamdan çocuğuna zarar verecek diye anneler için öncelik çocuktur biz çocuklar için de öncelik ailedir tabii annedir babadır sevdiğindir.
Her neyse adam bahçeye çıkıyor tavukları görüyor ve onlara .... Ağzıma alamıyorum yazamıyorum bu kadar kötülüğü kalbim kaldırmıyor ve adam serbest bırakıldı biliyor musunuz ? Bu ülke de adalet nedir sizce?
Tüm bunlar yaşanırken kanun neredeydi adalet neredeydi yoktu . Yurtdışına gitseniz yere çöp atmak bile yasak para cezası burada insanlar kirletiyor her yeri dünya bu insanlar yüzünden kirleniyor. Size soruyorum biz kendi yolumuza evrene dünyaya çocuklara hayvanlara zarar vermekten başka ne yaptık? Hiç bişey yapmadık sessiz kaldık.

Kadın şiddet gördü hakim sustu .
Kadın sokak ortasında dövüldü Halk Sustu.
Çocuk istismarı oldu Adalet Karakutu.
Hayvanlara tecavüz, Hayvanlara eziyet yapıldı Dünya Sustu.

"Bu dilsiz hayvanlar hakkında Allah'tan korkunuz."

Bu hadis-i şerif inde dediği gibi onlar Allah'ın dilsiz kulu kendinizi onların yerine koymayı denediniz mi ? Kıvranıyorsunuz acıdan bağırıyorsunuz ama kimse sizi anlamıyor çünkü anlatamıyorsunuz derdinizi oysa ki biz insanlar ne kadar da güzel bir çırpıda derdimizi anlatırız .
Acıktığımızda " Anne Ben acıktım " deriz.
Ağladığımızda " Ağlıyorum Lütfen sonra " deriz .
Bir yerimiz ağrıdığında " Doktor bey başım ağrıyor." Deriz.
Canımız yandığında " Canım acıyo " deriz.

Ama onlar diyemiyo onlar konuşamıyor. Lütfen her gün binanın önüne bir kap su, yemek koyun çok şey değil sizden istediğim dışarı da onlarca aç hayvan var ki ve biz ekmek atıyoruz çöplere yemek atıyoruz  atmayın hayvanlara verin bir iyilik de siz yapın.
Yaralı bir hayvan gördüğünüzde yardımına siz koşun.
Sokağın ortasında kadına şiddet olduğunda durmayın, çekmeyin yardımına koşun.

"ADALETSİZLİĞE KARŞI SESSİZ KALMAYIN, UNUTMAYIN DÜNYA KÖTÜ BİR YER DEĞİL İNSANLAR KÖTÜ SİZ İYİ OLURSANIZ DÜNYA DA İYİ OLACAK."

Bir Kalemde ŞiirWhere stories live. Discover now