capitolul 6- The place

1.7K 86 3
                                    

                                                                     Draga taticule,

                  Saptamana asta am intalnit multi oameni straini. Desi mami mi-a spus ca nu am voie sa vorbesc cu straini... eu am vorbit.

               In prima zi, cand acel om m-a lasat aici, am vorbit cu multi straini. Prima straina era o femeie inalta si roscata imbracata normal. Copiii din jur ii spuneau 'Doamna Invatatoare'. Ea m-a dus intr-o camera mica cu trei paturi. Ea mi-a spus ca patul de la geam este al meu. Langa pat era o noptiera de lemn. Pe noptiera mi-am pus cutia muzicala, iar pe perna alba de pe pat mi-am pus papusa, Zoey. Noptiera avea un sertar si un dulapior. 'Doamna Invatatoare' mi-a dat cateva haine. Erau hainele mele. Mi-a spus ca hainele le-a luat din casa mea. Mi-a mai dat si doua scrisori. Acelea erau primele mele doua scrisori adresate tie. Eu imi amintesc ca i le-am dat lui mami sa ti le duca tie. Dar probabil mami nu a avut timp sa le duca la posta. Asa ca am luat scrisorile si le-am pus langa celelalte scrisori pe care nu i le-am dat lui mami. Nu am apucat...

               Cutiuta muzicala, daruita de la tine, are un loc secret pe fund. Daca dau capacul de pe fund la o parte acolo sunt toate scrisorile mele adresate tie. Nimeni nu stie de acel loc. Nimeni, inafara de mine si acum de tine.

               Dupa ce mi-am asezat lucrurile, acea doamna m-a luat de mana si m-a dus intr-o camera cu multe scaune. Eu am luat-o si pe Zoey cu mine. Ca sa nu fiu singura... In camera aceea au mai venit inca doua 'Doamne Invatatoare'. Apoi scaunele au fost ocupate de copii. Multi copii. Scaunele erau asezate in forma de cerc.

                 Doamna Invatatoare roscata a spus tuturor cine sunt eu si ce caut aici. Apoi fiecare copil a inceput, pe rand, sa ma salute si sa isi spuna numele. Parca mami mi-a spus o data ca acest lucru inseamna "a te prezenta". Se pare ca pe mine m-a 'prezentat' Doamna invatatoare.

                Apoi Doamnele au inceput sa vorbeasca pe un ton serios si parca placut. Au spus ca acest lucru se numeste " Psihologie de grup". A spus ca vom face asta o data pe saptamana pana cand vom fi adoptati. Adoptie? Ce este asta? Este ceva de bine sau de rau?

                 Te iubesc, tati. Te iubesc, mami. Sa nu ma uitati. Voi veni la voi candva...  candva.

                                                                                                                          cu drag, Zoey

                                           

Cele o mie de scrisoriWhere stories live. Discover now