24

1.8K 124 8
                                    

Ik kon niet meer helder nadenken, mijn hersenen waren zich het zweet in te werken.
Toch kom ik niet op een logische verklaring, waarom achtervolgen problemen mij overal naartoe?

Eerst moest ik 1 belangrijke ding afhandelen, het geld. Het was 4 uur s'middags dat betekende dat de bank net open is. De banken gaan hier anders te werk dan in Nederland, zoals in Spanje nemen ze een siësta van 1 uur s'middags tot 3 uur s'middags.

Geluk hing wel een beetje aan mijn zij, bij de bank aangekomen was het niet druk en kon ik gelijk mijn geld inruilen voor dirham's , natuurlijk niet al mijn euro's.

Na wat papieren te hebben getekend kon ik weer vertrekken. Ik besloot eerst lang Tanger City Mall te gaan, even wat eten.

Na de auto te hebben geparkeerd en al mijn spullen bij te hebben geraapt, liep ik de ingang binnen.

Verkoeling kwam mij gelijk tegemoet, heerlijk. Vroeger als we op vakantie gingen en het was bloedheet, gingen we altijd verkoeling opzoeken hier.

Volgens mijn moeder zouden we enkel wat eten halen, maar mijn moeder kennende liep het uit tot cadeaus te hebben gehaald voor de gehele familie in Marokko. Met een glimlach liep ik naar de bovenste verdieping en bestelde een grote burger bij de Burger King, aangezien alles in Marokko halal is, ga ik mijn slag slaan en genieten van deze voordeel.

Na mijn eten te hebben opgegeten liep ik de kledingwinkels binnen, en zo moeder zo zoon, haalde ik wat korte Adidas broeken bij de Adidas store beneden.

Op het moment dat ik wou oversteken reed er een auto uit een hoek, onverwachts, heel hard langs mij. Net op tijd had ik de auto ontweken, en de auto stopte slordig midden op de weg.

Als Marokkaan zijnde kende ik het verkeer in Marokko, vooral in Tanger, zeer goed. Het kan er niet aan liggen dat ik niet goed oplette, deze auto kwam letterlijk uit het niets.

Woedend liep ik naar de auto toe en klopte hard op de raam. De raam ging naar beneden, een een dame zag ik achter het stuur.

Verbaasd keek ik haar aan, ze zag er onverzorgd en gewond uit. Ze droeg een zwarte hoofddoek slordig over haar hoofd heen met een grote zwarte zonnebril.

"wesh 7amktie oela?! (Ben je gek geworden?!)" riep ik boos naar haar, ik eiste een antwoord, en zij bleef me maar dom aankijken.

"Kn hdar m3ak?! (Ik praat tegen jou?!)" riep ik weer, waarna ze iets zachtjes zei. "A shno?" Zei ik. Ze wou antwoorden toen er een jongeman, van rond mijn leeftijd, aan kwam rennen.

Ze probeerde me weg te duwen van de auto en starte de auto gelijk op. De jongeman schreeuwde van alles tegen haar in het Arabisch.

"Naoufal, alsjeblieft. Ga aan de kant!" Riep ze, verontwaardigd keek ik haar aan. Ze gooide haar zonnebril naast haar en reed hard weg. De jongeman kwam mijn kant op lopen.

Hij was rood van de woede en vermoeid. "Sjoek 3tellek ettesrieh. (Wie heeft je toestemming gegeven he!)" Riep de jongeman de auto nog na.

Hij liep boos langs mij en keek mij kwaad aan, nog steeds verontwaardigd door hetgeen wat er zojuist gebeurde viel alles op z'n plek.

Het gezicht van de jongeman, het kwam me bekend voor. Ik zag hem achter de auto aan te proberen rennen, dat zal hem niet lukken.

Khalil, de enige echte, de slechtste persoon die ik ken. Hij had mij niet herkend, allerlei herinneringen flitsten voor me ogen voorbij. Het was een goede vriend van mij, was.

Al jarenlang heb ik niks meer van hem vernomen, hij is de weg kwijt. Zijn moeder overleed aan de ziekte kanker, zijn vader hertrouwde en liet zijn kinderen alleen in Nederland en vertrok naar zijn vaderland, Marokko.

Hoe moest Khalil aan zijn geld komen? Een makkelijke antwoord, de enige manier om snel geld te verdienen is de onderwereld. Ik had veel respect voor hem, ondanks dat hij in de criminaliteit zat, hield hij zich vast aan zijn geloof.

Het ging allemaal bergafwaarts toen zijn zusje werd ontvoerd, meerdere malen verkracht, en op een gruwelijke wijze voor zijn ogen werd vermoord.

Zijn houvast is verdwenen, zijn leven is als het ware verdwenen. Hij neemt niemands hulp aan en zinkt dieper en dieper de put in.

Verbijsterd liep ik richting mijn auto, en ademde diep in en uit. Dit moest ik verwerken, een akelige gevoel drong mijn lichaam binnen. Khalil was tot alles toe in staat, zelfs tot moorden.

De dame achter wie hij aan rent, is de dame naar wie ik nu op zoek ben...

La vérité - De waarheidWhere stories live. Discover now