~9~

2.6K 122 1
                                    

Dnes a včera.

Ještě včera se vláčila po příčné ulici, přepadena nákupní horečkou. Odešla odtamtud kupodivu bez zranění, Heyly si odnesla sovu, majestátního výra, kterého bez meškání pojmenovala Guffi a blonďatá Deisi pořídila roztomilé kotě Snílek. Bylo bílé a klidné, jako sny, které si plují nocí. Každá byla unavená svým mazlíčkem, že jediná Hermiona byla zasypaná hromadami knih, podle seznamu, a ještě něco navíc pro knihomolku Heyly. Jak jinak.

Dneska už byl mnohem méně horečný den a Hermiona v naprosté pohodě prožívala nedělní a velmi slunečné odpoledne u manželů Potterových. Ginny jí zrovna dolévala horký čaj, na koberci kousek od nich malá Lily pobíhala a mávala s plyšovým méďou v rukách a Harry s Deisi, Jamesem a malým Albusem si házely famfrpálovými míči, zatímco Heyly si někde v pozadí, ve stínech mocného dubu četla tičnou knihu. Všechno bylo tak, jako vždycky a to bylo tak uklidňující ale zvláštní. Všechno bylo tak obyčejné a normální, a když se nic neděje, tak je to divný vždycky.

,,Guffi, Snílek a hromady knih... To mě to za pár let čeká taky." zakňourá Ginny a na krátkou chvíli se zadívá z okna na svou rodinu.

,,Pamatuješ, jak jsme tam chodily taky? Křivonožka, Hedvika, Prašivka, puštík... To už je za náma." povzdechne si Hrmiona a usrkne čaje, až se opaří.

,,Prostě tam chci zpátky. Změnila bych všechno. Začla bych u sebe."

,,Proč? Náš čas jsme vyždímali. Teď čekají frontu další." ukáže prstem na Heyly, kterou děj knihy evidentně zcela pohltil. ,,Ta je asi fakt tvoje... Ale po kom je ta druhá?"

,,Ginny kušuj, tohle se stejně nedovíš. Ale jo, i když jako já vypadá, je to stejný fracek, jako on." zasměje se a zasní se nad přicházející nostalgií. Je jí tolik...

,,Že je to chlao bych věděla taky." odfrkne si a uraženě založí ruce na hrudi. Na Miu je třeba trpělivost, ale i tak ke tvrdá jako skála. Bod dolů pro ni.

,,Nebruč furt, připomínáš mi medvěda." zamračí se na ní a raději svě zrzavé přítelkyni poví o poslední návštěvě Rona Weasleyho a jeho vyznání.

Najednou, uprostřed toho nádherného klábosení a stěžování si, jejich chvíli vyruší sova z miniaterstva, která svým zobákem několikrát zaťuká na sklo okna.

,,Neee, žádnou práci! Huš!" posteskne si, ale už z povinnosti se dotáhne až k oknu a od sovy si vezme dopis. Do zobáku jí strčí nějakou soví pamlsek a usadí se zpět na židli.

Čekáme jen na vás slečno ministrině Hermiono Grangerová. Setkáme se u vás v kanceláři.

S pozdravem Mr. Forbes ve společnosti Draca Malfoye

Hermiona si povzdechne a dopis roztrhne napůl.

,,Dohlídni na holky a než se vrátim, ohřej mi další čaj. Normálně si mě zavolali na ministerstvo! No chápeš to?!" zabručí a v džínách a modré košili se neupravená přemístí před svou kancelář.

Twins || DRAMIONE ✅Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt