》Einsteinov mozak je bio ukraden《

139 23 24
                                    

Albert Einstein bio je teorijski fizičar. Rođen je 14. ožujka 1879., u židovskoj obitelji, nastanjenoj u gradu Ulm u pokrajini Württemberg, Njemačka. Tijekom svog života objavio preko pedeset znanstvenih radova, ali glavno je djelo njegova teorija relativnosti. Prema Top listi najutjecajnijih osoba u povijesti, on je najveći znanstvenik dvadesetog stoljeća i jedan od najsuperiornijih intelektualaca svih vremena.Einstein umire u Princetonskoj bolnici u Princetonu, New Jersey, 18. travnja 1955., u svojoj 76. godini života.

Na Einsteinov 72

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Na Einsteinov 72. rođendan, 1951., fotograf ga je želio nagovoriti da se nasmiješi u kameru. Pošto je to već učinio mnogo puta tog dana, Einstein je umjesto osmjeha isplazio svoj jezik.Ova slika postala je jako poznata zbog njenog kontrasta -genijalni znanstvenik u šaljivom trenutku.

~

Einsteinova želja je bila da nakon smrti bude kremiran, ali Dr. Thomas Stolz Harvey nije htio da mozak takvog znanstvenika propadne. Započeo je s autopsijom za koju je tvrdio da ima dozvolu (do danas nisu pronađene nikakve dozvole za autopsiju). Nakon što je utvrdio uzrok smrti, uklonio je Einsteinov mozak i stavio u formaldehid. Izvadio je i Einstenove očne jabučice koje je poslije dobio Einsteinov oftamolog dr. Henry Adams (on ih je sakrio u tajni sef za kojeg se sumnja da je u NY) te je ostatak tijela pripremio za kremaciju.
Nakon što je javnost saznala što je Harvey učinio, nastala je velika zbrka, ali ih je uvjerio da je sve napravio za dobrobit znanosti i da će svi važni podatci biti objavljeni nakon analize. No on to nikada nije napravio.

Mozak A.E. prošao je velik put. Podjeljen je u 240 djelova koja su poslana na analizu širom svijeta. Tih 240 djelova kasnije se podjelilo u tisuće manjih djeliva za mikroskopsu analizu.
Iako Dr. Harvey nije objavio nikakve podatke, drugi znanstvenici jesu.

Prosječan IQ je 90-110, A.E. je imao 160-190, ali je njegov mozak bio znatno manji od prosječnog, također dio mozga koji je služio za razumjevanje jezika i matematike bio mu je čak 15% veći od uobičajnog i nije pokazivao znakove starenja iako je Einsteim imao 76 kada je umro.
Dio mozga se kasnije nalazio u kući Dr. Harveya, a tek desetljećima poslije donirao ga je Pricentonskoj bolnici u kojoj je Einstein umro. Postoji 5 kutija u kojima su bili djelovi mozga, jedan je u Muzeju Zdravlja i medicine, ostatak je u MIAu.

Harvey učinio neetičnu stvar i sumnjam da je bilo u dobrobt znanosti. Tada nisu puno saznali ni otkrili javnosti, ali sada postoji tehnologija koja može bolje analizirati Einsteinov mozak. Je li to dobra stvar ili ne?
Bilo bi mi draže da su poštovali želju A.E. i kremirali ga, ionako nismo puno saznali, ili znanstvenici jesu samo ne želie objavit.

~

Neke činjenice o Albertu Einsteinu:

-Bio je odličan glazbenik, da nije uspio kao fizičar svirao bi violinu. Išao je na lekcije od kada je imao pet godina.
-Kada je prvi Izraelski predsjednik Chaim Weizmann umro, Einstein je bio pozvan na njegovu poziciju, ali je odbio.
-Oženio je svoju rođakinju.
-Jedan od njegovih sinova završio je u ludnici zbog šizofrenije.
-Progovorio je tek u 4. godini
-U veljači 1933., mjesec dana nakon što je Hitler došao na vlast, preselio se u Veliku Britaniju, nije se više nikada vratio jer je znao da Njemačka nije sigurna za židove.

, mjesec dana nakon što je Hitler došao na vlast, preselio se u Veliku Britaniju, nije se više nikada vratio jer je znao da Njemačka nije sigurna za židove

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Pisala sam ovo 3 puta, jer mi je Wattpad uporno brisao, tako da zanemarite greške.

m o o d .Donde viven las historias. Descúbrelo ahora