》što je Knjiga Enoha?《

1K 20 2
                                    

Ovo je knjiga Enohova, o stvarima koje je vidio, čuo i naučio, onome što mu bješe otkriveno od strane božanskih bića nebeskog prostranstva.

Prema biblijskoj kronologiji Enoh (starohebrejski hanoch, pronalazač) je rođen 3404

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Prema biblijskoj kronologiji Enoh (starohebrejski hanoch, pronalazač) je rođen 3404. pr. Kr. Sedmi je po redu potomak Adama i Eve, Noin prapradjed. Živio je u vremenu bez mira i Boga, jedan je od rijetkih koji je poznavao pismo, božansku mudrost i znanost. Bio je u direktnom kontaktu sa Bogom, prenosio je Njegove riječi narodu i vjerno je hodao uz Njega 300 godina. Iako se spominje u Bibliji, njegova knjiga nije dio iste.

Preko vjere Enoh je uzet iz ovog života da ne doživi smrt. Ne možete ga naći jer ga je Bog uzeo. Jer prije nego što je bio uzet, bio je poznat kao onaj koji vrši Božju volju.

U Bibliji piše kako nikada nije umro na ovom svijetu, već je živ otišao u nebo.

Knjiga Enoha ne nalazi se u suvremenoj verziji Biblije, govori o zlim anđelima, novom uskrsnuću, kraju svijeta, astronomskom kretanju Sunca i Mjeseca i još mnogo toga što Crkva danas ne prihvaća. Sadrži mnoge kontroverzne priče o povijesti, o vremenu u kojem su ljudi bili iskvareni gotovo kao danas, nisu mogli živjeti u miru, pa su zapičeli mnoge ratove.

Ovo nije jedina knjiga koja se nalazi u originalnoj Bibliji, a nije u suvremenoj.

Ovo nije jedina knjiga koja se nalazi u originalnoj Bibliji, a nije u suvremenoj

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Enoh o Suncu, Mjesecu i Zemlji

kao ravnoj ploči.

Čuvari/Pali anđeli

Jedan od prvih djelova knjige govori o zlim anđelima. Oni su žudjeli za zemaljskim djevojkama, pa su napravili dogovor kako će se 200 anđela spustiti na Zemlju i spavati sa njima. Vođa anđela Semjaza protivio se njihovom dogovoru- Bojim se da ste možda nesposobni za ovaj pothvat, te da ću sam patiti zbog velikog zločina.
Anđeli su mu odgovorili- Kunemo se i obvezujemo se uzajamnim proklestvima da svoje namjere nećemo promjeniti nego ćemo ovo napraviti. Potom su se spustili na Zemlju, njih 200 u potrazi za djevojkama i prekršili Božji Zakon. Prenosili su ljudima znanje, a u zamjenu tražili obožavanje i poštovanje.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 17, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

m o o d .Where stories live. Discover now