12. poglavlje- Loša ideja

4.2K 237 6
                                    

            Zatvorila je oči i prepustila se kada je trenutak kasnije ponovno spustio usne na njene. Nije očekivao odgovor, ona mu ga je sama već bila dala. Nikada nije mislila da će još jednom ljubiti Marcusa Franka, a ipak je tada stajala u Veneciju na Ponte di Rialtu i utapala se u njemu.

Zadrhtala je kada se odjednom ni od kuda na njih spustila kiša. No, nije se mogla ni praviti da ju je zapravo briga. Stegnula je stisak u njegovoj kosi i produbila poljubac prešavši jezikom preko njegove donje usne. Odmah je odgovorio, rastvorio usne i pojačao stisak u njenoj kosi.

Neko ju je vrijeme izazivao jezikom i grickanjem usne dok iz njenog uma nije nestao svaki mogući trag otpora. Zubima je uhvatio njenu donju usnu i lagano je povukao efektivno prekinuvši poljubac. Spustio je čelo na njeno pa sklonio vodom natopljene pramenove s njenog lica. Osjetio je njen lagani drhtaj pa je čvršće omotao svoju jaknu oko njenih ramena.

„ Hajdemo odavde" šapnuo je, „ ne želim da se prehladiš."

Tupo je kimnula i dopustila da je odvede do stana. Tek je krajičkom oka vidjela ljude koji su bježali obalama kanala kako bi se sklonili od kiše i shvatila koliko je zapravo pljuštalo. Spustila je pogled na svoju odjeću i namrštila se. Ni njegova jakna nije spriječila da joj se bluza i suknja slijepe uz kožu i napola prozirne.

Ubrzala je korak uz njega pa se progurala u zgradu. Odahnula je kada ju je okružio topliji zrak. Popeli su se stepenicama, a on je otključao vrata i uveo je u stan.

„ Idi napuni kadu vodom dok ja upalim grijanje."

Izula je sandale i prebacila njegovu jaknu preko naslona stolice u kuhinji, a zatim krenula prema kupaonici. Brže bolje je odvrnula slavinu iznad duboke kade i pustila vodu da teče. Podigla je mokru kosu u neurednu punđu pa stala skidati hladnu odjeću sa sebe. Bacila je hrpu mokre tkanine u kut pa ušla u vodu.

Glasno je zastenjala kada ju je okružila vruća voda pa zabacila glavu preko ruba. Mora si nabaviti tako nešto u svom stanu. Nekoliko trenutaka kasnije začula je otvaranje vrata kupaonice, no nije se trudila otvoriti oči.

Skinuo je odjeću koju je nosio i bacio je na hrpu do njene pa ušao u kadu nasuprot nje. Zadrhtao je kada mu je vruća voda prodrla kroz kožu i opustila mu napete mišiće. Zatvorio je oči pa samo na trenutak stao uživati u toplini vode oko njega. Zatvorio je slavinu kada ih je voda prekrila do vrata pa se odgurnuo i naslonio se na njeno rame.

Položila je bradu na njegovo tjeme pa ga obgrlila rukama oko ramena. Spustio je nježan poljubac na njen vrat i omotao ruke oko njenog struka. Nije nikada mislio da će opet imati privilegiju biti joj tako blizu.

„ Nedostajala si mi" šapnuo je.

Nije odgovorila. Možda je mislila da neće primijetiti, no zaboravila je koliko je dubok njihov odnos nekada bio. Znao je sve o njoj, od malog madeža iza njenog desnog uha, njenog straha od grmljavine i oluja, brige za njenu sestru iako s njom nije razgovarala godina, način na koji bi skrenula pogled u donji desni kut kada nije željela odgovoriti na postavljeno pitanje... No, nije gurao. Rekao je da će joj dati prostora i dat će joj ga. Sve što je imao za podijeliti s njom, već je podijelio. Znala je istinu. Potez je bio njen.

„ Bit ću u sobi."

Otvorila je oči kada se odmaknuo i krenuo ustati. Nervozno je zagrizla usnu dok je pogledom upijala svaki novootkriveni mišić njegova tijela. Definitivno je počeo vježbati. Ne, nije imao pločice, no ikada joj se ovako i onako nisu svidjele, no mišići prsa i ruku su mu bili jasno definirani.

Njeno buljenje nije bilo primjereno, no nije mogla skrenuti pogled dok je omotavao ručnik oko bokova. Tijelo joj je u trenutku obavila toplina i napetost koje je predobro poznavala. Vratila se u svoj prethodni položaj prebacivši ruke preko ruba kade pa ga nastavila promatrati dok je prao zube.

Sudbonosni dodirWhere stories live. Discover now