ÇIĞLIK

2.1K 127 7
                                    

Okula doğru yürürken kafam hiç olmadığı kadar karışıktı, korku ise tüm vücudumu sarmıştı. Babamın günlüğünde o kadar garip yazılar vardı ki bunların gerçek olduğuna bir türlü inandıramıyordum kendimi ama son yazı... İşte o gerçekten beni korkutuyordu, babam öldüğü gün bir yazı yazmıştı ve o yazıda kasabasına asla gelmememizi söylüyordu.
Babamın günlüğümü düşünürken tam yolumun üzerinde duran 3 kız sert bakışlarla bana bakıyordu, Ayaz'ın yanına oturduğumdan beri belanın gelip beni bulacağından emindim aslında ama bu keşke hemen olmasaydı.
" Okulumuzun yeni, tatlı prensesi çok düşünceli gözüküyor. " Konuşan sarı saçlı renkli gözlü bir kızdı ve görünüşe göre diğer kızların lideri konumundaydı, onun lafıyla diğer iki kız bir kahkaha atarken ben yanlarından geçmeye çalıştım ancak önüme geçerek daha fazla ilerlememi istemediler.
" Nereye gidiyorsun prenses yoksa korktun mu ? "
" Bir avuç geri zekalıdan neden korkuyayım ? " Söylediğim lafla kızlar biran için şok olmuş gibilerdi, doğrusu ben bile şok olmuştum, aslında hiçbir şey söylemeyecektim ancak kelimeler biran da ağzımdan dökülüvermişti.
" Bana bak yeni kız bir daha asla ama asla Ayaz'ın yanına oturmayacaksın ! anlıyor musun beni ? "
" Hayır oturacağım, zaten ben ne yaparsam yapayım o asla seninle olmayacak. " Verdiğim cevapla bu sefer sarışın kız gerçekten şok olmuştu ben ise söylediğim şeylere inanamıyordum, hayatım boyunca hiç kavgacı bir tip olmamıştım hatta korkak bile denilebilirdim ama şu an sanki biri benim yerime konuşuyordu.
Sarışın kız ise kendine gelince öfkeyle bana doğru bir elini kaldırdı gözlerinin ise biran için sapsarı olduğuna yemin edebilirdim ancak yanımıza doğru gelen bir kızın kahkahası onu durdurmuştu.
" Yeni kızımız çok cesurmuş " Gelen kız kısa ve siyaha yakın kızıl saçlara sahipti, ayağında siyah topuklu bir bot varken üstündekiler tamamen koyu renkteydi. Yeni gelen kız gerçekten çok güzeldi ayrıca görünüşe göre diğer kızlarda ondan bir hayli korkuyordu.
" Ne yaptığınızı sorabilir miyim Ceren ? " Kısa saçlı kız şimdi sert bakışlarla sarışın kıza bakıyordu, sarışın kız ise gerçekten korkmuşa benziyordu.
" Ben sadece Ayaz'ın düşük seviyeli insanlarla muhatap olmayacağını söylüyordum. " Sarışının verdiği cevapla gerçekten sinirlerim bozulmuştu , tamam ben çok güzel olmayabilirdim Ayaz'da inanılmaz yakışıklı olabilirdi ama bu onun benden daha üstün olduğu anlamına gelmezdi !
" Bence Ayaz kimlerle konuşup konuşmayacağını senden daha iyi bilir. Şimdi okuluna dön. "
Sarışın kız ve arkadaşları öfkeyle geri dönerlerken kısa saçlı kız bana döndü.
" Sen onların kusuruna bakma, bir avuç erkek hastası geri zekalılar işte. " Sarışın kızın aksine, kısa saçlı kız bana karşı çok nazik ve güler yüzlüydü, doğrusu içimden ona karşı büyük bir sevgi hissetmiştim, sanırım bu kızla çok iyi anlaşacaktık.
" Beni kurtardığın için teşekkür ederim sanırım sen gelmesen peşimi asla bırakmayacaklardı. "
" Ah sen takma onları, artık karşına çıkamazlar merak etme. Bu arada ben Olca İlkkan. " Olca mı ? Bu nasıl bir isimdi böyle ? gerçi dikkati mi daha çok çeken soyadı olmuştu.
" İlkkan mı ? "
" Evet, Ayaz'ın kız kardeşiyim. " Ah tabi ya, bu kadar güzel bir kız sadece Ayaz'ın akrabalarından biri olabilirdi zaten ama Ayaz'dan çok daha iyi ve nazik olduğu kesindi. 

Olca'nın da bizimle aynı sınıfta olması beni bir hayli şaşırtmıştı ama dediğine göre babaları Ayazla ayrı kalmamaları için aynı sınıfta olmalarını istemiş tabi beni asıl üzen şey ise sınıfa girdiğimizde Ayaz'ın yanının dolu olmasıydı. Yanında uzun turuncu saçlara sahip bir çocuk oturuyordu görünüşe bakılırsa komik bir şey anlatıyordu ki Ayaz bile gülümseyerek dinliyordu.
" Hadi arkadaşlarımın yanına gidelim. "  Ben Ayaz'a odaklanmıştım ki Olca beni tuttuğu gibi Ayazların oturduğu sıranın sağındaki sıraya götürdü.
" Selam gençler, bu Almila. " Olca beni tanıştırırken herkes çok sıcak karşılamıştı.
" Selam Almila, ben Elif. " Elif sarı saçları olan muazzam güzellikte bir kızdı, hatta Olca dahil şu ana kadar okulda gördüğüm en güzel kız olabilirdi ayrıca göğüsleri ve kalçaları ise giydiği kıyafetleri delip geçecekmiş gibi büyük gözüküyordu, içimden ' Allah sahibine bağışlasın ' diye geçirirken bu sefer onun sağında oturan çocuk selam verdi, diğerlerinden bir kaç yaş daha küçük gözüküyordu ama yakışıklı ve çok sempatik birine benziyordu.
" Merhaba Almila abla, ben de Mert , Elif'in erkek kardeşiyim. " Çocuğun abla demesi hem beni hem masadakileri güldürmüştü.
Sıra Masanın diğer ucunda oturanlara gelmişti,
" Ekibe hoş geldin Almila, ben Mehmet. " Mehmet bir hayli uzun boylu ve yapılı bir çocuktu, saçları 3 numaraydı ve gerçekten yakışıklı gözüküyordu ayrıca bakışlarına bakarsak Olca'dan hoşlandığı da çok netti.
" Biz de ekibin tek çiftiyiz, ben Giray. "
" Hoş geldin Almila, ben de Ezgi " Giray ve Ezgi birbirlerine gerçekten aşıklarmış gibi gözüküyorlardı, birbirlerine o kadar çok değiyorlardı ki neredeyse kucak kucağa oturacaklardı doğrusu okulun geri kalanına göre Olca'nın arkadaşları çok daha iyi ve samimi gelmişlerdi, sonunda bu okulda sıradan birilerini görmek beni mutlu etmişti. Yeni dostlarımla daha tam tanışamamışken Matematik hocasının gelmesiyle herkes kendi sırasına geçmişti. Olca ve ben yan yana otururken, Elif, Ezgi ve Mert bizim önümüzde, Mehmet ve Giray ise onların önünde oturuyordu. Matematik hocası 45 yaşlarında yakışıklı ve komik bir adama benziyordu gelir gelmez bizden kitaplarımızı açmamızı istemişti.
" Evet arkadaşlar ben diğer hocalarınıza benzemem eğer ilk hafta ders işlemeyeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz, şimdi lütfen kitaplarınızın onuncu sayfasını açın, Mert sende lütfen sınıfına defolup gider misin yavrucum ? " Hocanın lafıyla ben dahil herkes bir kahkaha atarken Mert isyan ede ede sınıftan çıkıyordu. Zavallı çocuk her küçük kardeşin yaşadığı gibi ablasının arkadaşlarıyla takılmak istiyordu sanırım. Doğrusu dün mezarlıkta gördüğümü sandığım şey ve babamın günlüğünde yazdıklarından sonra çok korkmuştum ama bugün her şeyin aslında ne kadar normal olduğu farketmem içimi rahatlatmıştı. Tabi bu düşüncemde hayatımın her anında olduğu gibi sadece 5 saniye falan sürmüştü.
Gelen büyük bir çığlıkla bütün sınıf hatta eminim bütün okul donup kalmıştı, öğrenciler birkaç saniye şokun ardından hızlıca koşarak sesin geldiği yöne doğru gitti, diğer öğrencilerle dışarıya çıktığımız da bir kaç öğrencinin okulun hemen yanındaki ağaca doğru baktıklarını gördüm, hızlıca yanlarına gittiğimizde bir çığlıkta ben atmamak için elimi cimciklemem gerekmişti, bir kız kanlar içinde ağaca atılmıştı, bunun hayatımın en korkutucu günü olacağını düşünürken kıza daha dikkatli bakmam, korkumu adete iki katına çıkarmıştı. Bu okula gelmeden hemen önce tartıştığım o sarışın kızdı.  

ESİNTİWhere stories live. Discover now