Glava I

72 3 10
                                    

(priča nije prikladna za mlađe od 12 godina,potencijalno uznemirujući/depresivni delovi)
----------------------------------
GLAVA I

 Ah! Još jedan dan je gotov, jedva sam uspela sve da završim! Ipak,stigla sam da odem do knjižare i kupim knjigu koju sam nameravala da kupim. Čim sam stigla kući odmah sam se bacila na čitanje.

 Knjiga se zvala ,,Princeze iz Cvetnog Kraljevstva" i na njenoj prvoj strani nalazilo se sedam prelepih princeza. I njihova imena su bila lepa: Seli, Beta, Ela, Sofi, Emili, Dafni i Lejla. Čitajuću knjigu shvatila sam da sam poput najmlađe sestre, princeze Lejle, a i veoma mi se dopala njena haljina u viktorijanskom stilu svetlo plave boje, njena duga smeđa talasasta kosa i svetlo plava traka u njenoj kosi.

 Čitala sam do kasno, a onda sam zaspala sa knjigom u rukama.

 Bilo je jutro kada sam se probudila na velikom mekom dušeku prekrivenim plavom svilom... Čekaj,ovo nije moja soba! Ovo je Lejlina soba, pročitala sam to juče u priči! Iznenađenja je tek bilo- nosila sam haljinu kao ona i kosa mi je, umesto da bude povezana u dve pletenice, bila puštena i povezana trakom oko glave. ,,Nemoguće"- pomislih- ,,Ona je lik iz priče, ovo ne može biti stvarno!"

 Tada primetih Lejlu u ogledalu, koja me zovnu: ,,Hej, ko si ti? Kako si dospela tamo?" Ja: ,,Ne znam... Ovo je kao neka magija, ništa mi nije jasno! Kako da se vratim kući?!" Lejla: ,,Polako,ne paniči, Dafni će ti pomoći. Uostalom, oduvek sam htela da vidim stvarni svet. Sada, moraš da odeš dole da ostali ne posumnjaju. Kažeš da je ovo tvoja soba? (uzima knjigu) Jesi li je pročitala?" Ja: ,,Jesam, ali nisam stigla da je pročitam celu." Lejla: ,,U svakom slučaju, ona će ti biti vodič kako se moje sestre i ja ponašamo. Imaš li ti neki savet za mene?" Ja (zbunjeno): ,,Ovaj... danas moram u školu i, rekla bih, to bi bilo sve. Moj socijalni život je na nezavidnom nivou." Lejla: ,,Odlično, onda idem da se spremim, a ti požuri na doručak."

 Potpuno sluđena, izašla sam iz sobe. Pogledala sam kroz prozor i bila oduševljena predivnim vrtom koji se nalazio ispred zamka. Raznobojno cveće otvaralo je svoje pupoljke a ptice su cvrkutale na granama, dok je velika fontana žuborila u centralnom delu vrta. Sišla sam niz dugačke stepenice a onda me je ljubazna žena pratila do trpezarije gde su me čekali kralj, kraljica i Lejline sestre. Kraljica: ,,Opet kasniš,mila." Emili: ,,Klasika. Trebalo joj je dva sata da se razbudi."

 Emili je ,,mrgud" porodice, iako je na prvi pogled najnežnija princeza sa svojom roze haljinom na kojoj je velika mašna, dugim rukavicama, mašnom u kosi i nakitom. Ima plavu, blago kovrdžavu kosu srednje dužine. Oličenje sarkazma, Emili ne propušta priliku da gunđa o svemu što joj smeta, makar to bilo i na nečiju štetu.

 Seli: ,,Pusti je, svima može da se desi da se uspavaju malo. Meni se to desilo prošle nedelje, sećaš se?"

 Seli je najoptimističnija i najsmejanija sestra. Nosi zelenu haljinu sa isprepletenim bretelama na prednjem delu, ima dugu crnu kosu povezanu u pletenicu i voli biljke.

 Sofi: ,,Nije bilo strašno,ja sam polila biljke tada, ti bi to isto učinila za mene. (nasmeši se)"

 Sofi je Selina najbolja prijateljica i najbliža sestra, voli muziku i pevanje. Obučena je u belu haljinu, nosi duge bele rukavice, kosa joj je smeđa i ravna.

 Beta: ,,Hajde, sedi pored Dafni i uzmi doručak."

 Beta je najstarija sestra. Voli knjige i poseduje ogromnu kolekciju u svojoj biblioteci. Nosi crvenu haljinu širokih rukava a u svojoj kratkoj crnoj ravnoj kosi ima crvenu traku.

 Dafni (meni): ,,Moramo posle da razgovaramo,važno je."

 Dafni je čarobnica i najsmirenija osoba u dvoru. Njena haljina je ljubičaste boje, sa žutim pojasom oko struka i dve zvezde iznad toga. Ima sličnu kosu kao Lejla s tim da je u njenoj ljubičasta traka. Za razliku od drugih sestara, Dafni nosi i ljubičasti plašt koji pada niz leđa.

 Nakon doručka izašli smo u dvorište. Otišla sam do česme da bih uzela koji gutljaj vode, a onda primetih Elu kako sama sedi na klupi i nešto crta. Htedoh da joj priđem no Dafni me zaustavi uz reči: ,,Pusti je sada,doktor joj je dao terapiju i trenutno joj je bolje. Posle onog od pre dva dana malo smo je više nadgledali,sigurno joj sad više prija samoća."

 Ela je, bez obzira što je obučena u haljinu žute i narandžaste boje, koje predstavljaju najveselije od svih boja, princeza koja pati od depresije. Njena duga plava kosa pada preko očiju koje pokazuju unutrašnje ništavilo koje je pustoši iznutra. Kralj i kraljica, srećom, nisu hteli da odustanu od nje i pošalju je u surovu mentalnu ustanovu, već su je ostavili u dvoru uz budno oko doktora. Ela voli da slika i time makar malo sebi olakšava patnju. Ipak,s vremena na vreme se njeno stanje naglo pogorša i onda ona pokušava da sebi oduzme život.

 Dafni pogleda u mene dok sam pila vodu sa česme i reče: ,,Moram pronaći način kako da vratim svoju sestru ovde." Čim je to rekla, onaj poslednji gutljaj vode mi se zaglavi u grlu te počeh da kašljem. Nakon što se kašalj završio, upitah je: ,,Koju sestru? Sve su ovde..." Dafni: ,,Ne, Lejla nije ovde, ti barem znaš to." Ja (iznenađeno): ,,Kako si saznala? Zar sam toliko loša u ovome? Drugi nisu ništa otkrili!" Dafni :,,Smiri se, dobro ti ide. Ja sam kriva za vašu razmenu, eto tako znam. Tvoj primerak knjige je original, onaj koji pripada nama, a nama je podmetnuta kopija. Stoga, htela sam da zamenim knjige a ne tebe i Lejlu. Ne brini, ponašaću se prema tebi kao prema njoj dok se ovo ne reši." Ja: ,,U redu, čak je i Lejla rekla da želi malo da ostane u mom svetu." Dafni: ,,Dobro, u tom slučaju ti želim dobrodošlicu ovde."

Sedam sestaraWhere stories live. Discover now