Glava III

20 3 4
                                    


GLAVA III

 Posle nekoliko dana Emili je otišla kod svoje rođake Emi koja se ponašala slično kao ona, i to je bila jedina osoba sa kojom se ona slagala. Emili je svojim roze haljinama prikrivala svoju narav a Emi je nosila sive haljine jer je volela sivo. Od istog pretka su nasledile plavu boju kose. Zajedno su šetale kraljevstvom, privlačeći pažnju mladića koje su uvek odbijale.

 Jednog jutra, nakon doručka, izašle smo da jašemo konje. Odjednom, Eline oči boje lešnika zagledaše se u vrh bedema tvrđave. Sišla je dole sa konja i počela da se penje stepenicama na bedem. Uplašile smo se da možda ide gore da skoči sa bedema pa smo pošle za njom.

 Ela stiže do vrha, tamo se nalazio Ed. Ela:,,Ti si stražar u našem dvorcu?!" Ed: ,,Žao mi je, princezo, nisam hteo da vas razočaram,samo sam hteo da vas oraspoložim... Još od kada sam vas izvukao iz vode, od kada sam prvi put video vaše prelepo lice, ja mislim na vas..." Ela: ,,Ne, nisam razočarana, samo sam iznenađena. Ti si me spasao? (on klimnu glavom) Hvala ti. Pre neki dan sam se prvi put u životu osetila živom dok sam plesala sa tobom, (priđe mu i zagrli ga) mislila sam da te nikada više neću videti."

 Sve smo ostale u čudu i videle kako Ela, koja je pre neki dan pokušala da izvrši suicid, sada grli čoveka koga mi nismo ni videle do sad.

 Emili se vratila kući da nam ponovo zagorča živote, ovaj, da... Zaboravite, nemam da dodam ništa pozitivno u vezi nje iz ove perspektive.

 Selin princ, Džon, došao je i zaprosio je! U međuvremenu je i Ed zaprosio Elu a kralj i kraljica su bili oduševljeni razvojem događaja, te su odlučili da održe još jedan bal.

 Ovoga puta naše buduće neveste nisu morale da rade na pripremi bala ali su mogle da dođu. Emili je išla po haljine, ja po hranu, Sofi je pozivala goste, Dafni je dekorisala salu a Beta je zvala gudački kvartet. Dafni ponovo nije htela da prisustvuje. Imale smo još lepše haljine optočene biserima a na glavama svetlucale su nam srebrne tijare.

 Te večeri Beta je pronašla princa svog života, njegovo ime bilo je Von i bio je rešen da uzme Betu za ženu.

 Dafni mi je prišla i tiho rekla: ,,Nisam htela da te zabrinjavam, ali imam loše vesti. U našem kraljevstvu je zakon da princeze vladajuće loze moraju biti verene do punoletstva najmlađe kćeri... To donosi probleme i tebi i meni. Lejla je rođena dva dana pre tebe, što znači da ćete morati da se brzo zamenite." Ja: ,,Čekaj, čekaj... zavitlavaš me, zar ne?" Dafni: ,,Pitaj koga hoćeš. Taj zakon je donet pre trista godina, ali tada su bili drugi uslovi... Uostalom, ja ne želim da se udam, hoću da postanem čarobnica petog stepena a to mogu postići samo ako sam slobodna." Ja: ,,Idem da zamolim kralja da nas poštedi." Dafni: ,,Srećno, ali ne verujem da će prihvatiti."

 Sledećeg dana je u kraljevstvo došao princ koji se zagledao u Sofi dok su bili na balu kako bi zatražio njenu ruku od kralja i kraljice. Kralj je odbio moje molbe uz obrazloženje da je to moja obaveza, a i obaveza ostalih princeza, te sam počela da se brinem i pozvala sam Lejlu da se vrati. Zamolila me je da ostane još malo, ali mi je obećala da će sve srediti i da ne brinem.

Sedam sestaraWhere stories live. Discover now