Glava V

20 2 3
                                    


GLAVA V
 Ustala sam iz svog manje udobnog, ali ipak dobrog kreveta. Nakon spremanja pošla sam napolje kako bi me otac svojim autom odbacio do škole ali tamo je stajao neki drugi auto, rekla bih da je vredeo kao tri naša stara automobila! Da me otac nije zvao iz njega, pomislila bih da se samo loše parkirao neki od komšija. Ja (ocu): ,,Od koga si pozajmio ovaj auto?" On (nasmeje se): ,,Ti si mi rekla da kupimo tiket, to je i dalje tema za razgovor na mom poslu... Svi te žele za ćerku, magnet si za sreću." Ja (zbunjeno): ,,Dobro, važi..."
 
 Iznenađenjima nije bilo kraja ni kada sam ušla u školu- svi su me pozdravljali, moje drugarice su pohvaljivale moj izgled (jeste da se družimo, ali mi nisu ranije pohvaljivale izgled), a onda, kao šlag na torti, devojke koje su mi se podsmevale sada su bile fine prema meni. Dobro, Lejla, ne znam šta si uradila ovim ljudima, ali postaje pomalo jezivo.
 
 S obzirom da me nije bilo skoro mesec dana pogledala sam svoje ocene.

 ,,Šalite se, sigurno se šalite, profesore! Da niste možda greškom upisali sve ove petice u moju rubriku?!"- pitala sam širom otvorenih očiju. Profesor: ,,Tvoj napredak je izvanredan- bila si najaktivnija na časovima, sve si uradila tačno na kontrolnima, bila sjajna na usmenom... Zadivljen sam."

 Bilo mi je jasno da je magija umešala svoje prste u ovo, samo nisam znala kako će to uticati na kasniji razvoj događaja, Srećom, gledala sam da opravdam poverenje koje su drugi imali u mene i shvatila sam da sam, u stvari, ja ta koja može da kreira svoju stvarnost.

 Čuvala sam knjigu o Cvetnom Kraljevstvu. Original je prenet kod Lejle a kopija je ostala kod mene, što je i bilo najbolje jer se nikad ne zna ko bi mogao otići umesto mene u njihov svet. Ipak... moram priznati da mi nedostaju princeze.

 Dve godine kasnije: Pronašla sam način da odem u kraljevstvo, samo je trebalo da se neko iz njihovog sveta zameni sa mnom. Ovoga puta je to bila Emili. Sašila sam teget haljinu, s obzirom da mi je Lejla rekla da odaberem svoju boju, pa sam odabrala teget kao nijansu plave, i princezama se veoma dopala. Ponudile su mi da budem princeza ali sam ja odbila uz reči da je moj svet suviše daleko od njihovog, te mi titula princeze ne bi značila puno. Postala sam im kao osma sestra, jedna od njih, a to mi je ipak bilo draže od svega što su mi poklonili. Uz njih sam naučila kako je to živeti sa toliko različitih osoba i razumeti svaku od njih. Bilo je to neprocenjivo iskustvo koje se ne zaboravlja, nešto što mi je veoma pomoglo kasnije i učinilo me boljom osobom.

 P.S. : Lejla je morala mnogo toga da objasni svojim sestrama o meni i o tome što se dešavalo u međuvremenu, a i ja sam morala da objašnjavam svom ocu da sam samo obična devojka a ne neverovatno srećna osoba, kao i da mu objasnim da je to zapravo bila Lejla. Ali, nije ni važno, sve je ispalo u redu!

Kraj 16.2.2017. 15:15 popodne (original završen 26.5.2010. ,četiri dana pre mature)
Suzana Ristić Suza
----------------------------------------

Sedam sestaraМесто, где живут истории. Откройте их для себя