[03]

7K 705 162
                                    

  ◼▪◼  

Jakmile se v kuchyni ozvala rána a následné tříštění skla, všichni tři přítomní v obývacím pokoji nadskočili. Sophia dokonce odložila svůj telefon, kde si v téhle době psala tak se třemi různými kluky, okamžitě se zvedla a zamířila do kuchyně. Steph se s pobaveným pohledem koukla na Charlieho.

   Tomu bylo jasné, co se stalo. "Tipuju, že je v kuchyni Cody."

   Taky se zvedl, aby zkontroloval, co se děje. Zrovna když došel na místo činu, objevil se v kuchyni i Jayson se strouhankou v ruce. Hlasitě si povzdechl.

   "Jak se ti povedlo rozbít talířek a vajíčko, když jsi měl jen míchat zeleninu, proboha?" zeptal se s vážným výrazem, i když šlo vidět, jak zadržuje smích. Cody, který urychleně sbíral kusy skla ze země, se na něj nevinně podíval.

   "Chtěl jsem pomoct a připravit vajíčka," odpověděl tiše. Jayson se usmál, položil strouhanku na linku a vzal smetáček s lopatkou na ty nejmenší kusy skla. Dřepl si vedle Codyho a začal zametat.

   "Však střepy přinášejí štěstí, ne?" mrkl na Codyho. Charlie v tu chvíli ucítil, jak k němu zezadu došla Steph.

   Stoupla si na špičky, hlavu mu položila na rameno a zašeptala: "Opravdu doufám, že v budoucnosti budeme mít takovej vztah, jako tvoji tátové. To je přímo ukázkový."

   I když to měl nejspíš slyšet jen Charlie, Jaysonovi v tomto domě nikdy nic neuteklo, a tak se i s plnou lopatkou postavil a otočil se k Charliemu se Steph. "Tak to doufám, že tě při vaší první puse kopl Charlie mezi nohy, protože jsem slyšel, že tak začínají ty nejlepší vztahy."

   "Počkat, cože?" rozesmála se Steph. 

   Cody začal rychle vrtět hlavou, což viděl ale jen Charlie. Proto Jaysona nezastavilo nic od toho, aby Steph začal vyprávět, jak se snažil poprvé Codyho políbit a málem zůstal s baby mrkvičkou na svém miláčkovi za supermarketem, jak to rád líčil. Steph byla místy překvapená jeho výběrem slov.

   "Jay nemá filtr. Mluví tak, jak mu to přijde na mozek," vysvětlil Charlie, když Jay mluvil právě 'o svém miláčkovi'. Steph se zachichotala, když uviděla Jaysonům pohled, kterým si přeměřil Charlieho.

   "Hele mladej, nevím, kdo tady řekl učitelce v druhý třídě, že má pěkný prsa."

   V tu chvíli se ozval Cody. "Je to tvůj syn, divíš se?"

   Charlie se usmál. "To jsem teď chtěl přesně říct."

   "Znamená to, že budu pořád tak uťápnutá, jak Cody?" zeptala se Sophia, která pořád umývala podlahu od Codyho vajíčka. Jayson si odfrkl.

   "S mou výchovou? Nikdy. Už jsi napsala tomu klukovi to, co jsem ti říkal?" zeptal se. Bylo vidět, že on a Sophia byli ti jediní, kteří věděli, o čem se baví.

   "Jo," odpověděla nadšeně. "A je to dobrý."

   "Co se tady děje?" zeptal se nechápavě Cody. Podezíravě si přeměřoval Jaysona.

   "Sophia si nebyla jistá, jestli je jeden kluk, co se jí líbí, gay nebo ne, tak jsem jí řekl, ať mu napíše Adam nebo Eva," usmál se spokojeně Jayson.

   "Adam nebo Eva?" zeptala se Charlieho tiše Steph.

   "Takhle zjistil Jay, že je Cody jako on. Zeptal se ho Adam nebo Eva a Cody řekl Adam, jako že ho přitahuje stejný pohlaví," vysvětlil. Vypadalo to, že Steph nepřestává být z jeh rodiny překvapená, ale tak bude si muset zvyknout. Jeho rodina prostě byla šílená. "Každopádně, co odepsal?" zeptal se sestry.

   "Adam i Eva. Takže myslím, že dobrý. A pak mi ještě napsal, že jsem vtipná," zachichotala se. Charlie se otočil ke Steph.

   "Myslím, že raději půjdeme zpátky," oznámil jí ve chvíli, kdy se domem rozezněl zvonek. Všichni si vyměnili pohledy. Ale nakonec všechny zůstaly na Charliem. Ten si hlasitě povzdechl, něco neurčitého zabručel a vydal se k hlavním dveřím.

   "Počkat, to budou Jade s Lucasem, že?" uvědomil si. Nečekal na ničí odpověď a rozběhl se ke dveřím. Protože měl pár otázek. Pár otázek na Lucase, aby byl konkrétnější.

   Málem do dveří vrazil, s jakou rychlostí tam doběhl, ale na poslední chvíli to ubrzdil. Už když odemykal dveře, mohl sylšet pobavené hlasy Jade a Lucase, jak si z něj dělají srandu. Taky si hned, jak otevřel, všiml, že je s nimi i Brian, jejich syn, stejně starý jako Sophia.

   Hned nasadil úsměv. "Můj nejoblíbenější strýci, mám na tebe otázku."

   Všichni tři se na Charlieho překvapeně podívali. "Na  mě?" zeptal se Lucas. Ten z nich byl snad nejpřekvapenější. Charlie přikývl a odstoupil ode dveří, aby mohli projít dovnitř.

   "Jay zase zápasí s masem, třeba byste mu mohli jít pomoc," nabádal Charlie Jade a Briana, kteří mu to ani trochu nebaštili. Když si Jade sundala kabát a pověsila, došla k Lucasovi.

   "Jay nikdy nezápasí s masem. Příště řekni raději Codyho a třeba ti uvěřím," usmála se na Charlieho, než se otočila k Lucasovi. "A ty, ať už bude chtít cokoliv, ne že mu budeš zase vyhrožovat smrtí. Možná je otravnej, ale pořád jsme u nich doma."

   Charlie se nesnažil tvářit dotčeně, ale prostě to nešlo. Dramaticky se chytil za srdce. "Já a otravnej? Au."

   Jade protočila oči, ale naštěstí postrčila mlčícího Briana chodbou ke kuchyni. Charlie si s Brianem nikdy moc nerozuměl, takže mu ani trochu nevadilo, když na obědy jako byl tento, někdy i nepřišel. Na druhou stranu, když už přišel, seděl u stolu tiše jak hrob. Charlie nemohl nikdy pochopit, jak to může být syn zrovna Jade, té nejukecanější osoby na světě.

   Hned jak se dostatečně vzdálili, Charlie se s přehnaným úsměvem otočil na Lucase.

   "Vyklop to. Mám hlad," pobídl ho Lucas.

   "Tátové teprv začali dělat maso. Máme čas," ušklíbl se. "A já mám prosbu. Velkou prosbu."

   "A to? Žádný banky ve jménu policie pro tebe vybírat nebudu," ujistil ho. Charlie našpulil pusu.

   "Ale. To bych po tobě ani nechtěl."

   "Chtěl jsi to minule."

   "Pšt. Teď mám životně důležitou prosbu. A to takovou, že potřebuju, abys mi řekl, kde bydlí ten kluk, kterého jsi měl před dvěma dny na stanici, když jsem tam přišel. Prosím?" udělal psí očka, když se Lucas rozesmál.

   "Jo, to určitě. Víš, že to nemůžu. Ani jeho jméno ti neřeknu a raději se ani nebudu ptát, proč to chceš vědět," zavrtěl hlavou.

   Charlie si skousl ret. "Jmenuje se Gabriel Rees. Je mu devatenáct, jeho táta je Robert Rees a je to pěknej homofob. Takže jméno není to, na co se ptám, děkuji."

   Lucas vykulil oči. "Jak to víš?"

   Z kuchyně vykoukla hlava Sophie. "Charlie, máš jít prostřít stůl. A dělej, jinak Jay říkal, že dostaneš o bramboru míň."

   "Wow, to budu skoro o hladu," odfrkl si Charlie. Rukou odehnal Sophii pryč se slovy, že za chvíli tam bude. Svou pozornost přesměroval zpátky na Lucase. "Je to můj kamarád z dětství, jehoož táta nenáviděl mé táty a tak jsme se museli přestat bavit, protože ho ten homofobní idiot přihlásil na jinou školu."

   "Aha," přikývl Lucas chápavě. "I tak ti nemůžu dát jeho adresu. Možná jen ti říct, kam chodí do školy, protože bude méně podezřelý, když mu budeš čmuchat před školou než před domem."

   Charlie dělal, že přemýšlí, než odpověděl. "Okay, to beru. Děkuji ti, rád jsem s tebou obchodoval."

   "Jo, to bych musel taky z toho něco mít ale," zamumlal.

   "Můžeš dostat tu jednu bramboru, co mi Jay chce sebrat," usmál se na něj Charlie, když vcházel do kuchyně, celý spokojený s jeho pořízením. 

  ◼▪◼  

The Truth UntoldKde žijí příběhy. Začni objevovat