1. rész - Viszlát Haiti

255 5 0
                                    

Alig 2 óra alatt másodszorra kellett elmesélnem vadidegen embereknek, hogy mi történt velem. A repülőtéren az a helyes ausztrál srác volt az első. Ő még nevetett is amikor megmutattam neki a videót, ami James Rottingernek köszönhetően már fent volt az interneten. Egy idő után eléggé idegesítő lett, ahogyan az emberek bámultak és összesúgtak ha rám néztek. Nagyon illetlen dolog, még akkor is ha úgy nézek ki mint akinek valaki alaposan ellátta a baját. Erről szó sem volt, az összes zúzódást és sérülést a saját ostoba vakmerőségem okozta. Szerencsém volt a kórházban, mert egy amerikai orvos látott el, olyan megértő volt és kedves, és hamar bevette azt a sztorit, hogy haza akarok menni, így saját felelősségemre távoztam onnan. Visszamentem a szállodába ahol Cassidyvel közös szobánkba érve azonnal neki álltam csomagolni. Már éppen indultam amikor James bekopogott. Nagyon vad természetű volt mindig is, mégis az egyike a legjobb barátaimnak. Nem kellett mondanom neki semmit, a szobába belépve rögtön tudta, hogy menekülni akarok. A szemeit forgatta egyet nem értése jeléül, de ő maga kísért ki a reptérre, majd miután megvettem a jegyet magamra hagyott. Az egyetlen megjegyzés amit tett, nem arra vonatkozott, hogy maradjak a kórházban, vagy ne menjek el búcsú nélkül, hanem arra, hogy bánni fogom ha ennyi viszontagság és szervezés után itt hagyom Haitit.

Már több mint egy órája voltunk a levegőben. A stewardes szánakozó tekintete és kedves mosolya miatt, kezdtem zavarba jönni. Attól féltem, hogy meg fogja kérdezni, hogy mi történt velem. Semmi kedvem újra és újra elmesélni a balesetet és azt sem, hogy valójában mi okozta az egészet. Rottinger volt az egyetlen az egész kerek világon aki tudta, ő látta rajtam a fájdalmat amikor a parton Cassidy és Hayden látszólag minden előzmény nélkül csókolózni kezdett. Előző este láttam Cassidyn, hogy valami történt vele, de túl kimerült voltam rákérdezni. Rottinger is elfordult és a víztömeget bámulta maga előtt. Sejtettem egy ideje, hogy teszik neki a legjobb barátnőm, de nem volt nála egyértelmű, túlságosan rideg volt az emberekkel.

Együtt indultunk be a vízbe, vissza sem néztem a parton álló párosra. Rottinger jóval gyorsabban evezett nálam, majd két méterrel járt előttem. Sok szörfös volt rajtunk kívül a vízben, ebben az időszakban rengetegen jártak ide a világ minden részéről. Követtem Rottingert, olyan sokáig evezett, hogy az én karjaim már fájtak, átbukott egy hullámon és egy röpke pillanatra eltűnt a szemem elől. Talán egyedül akar lenni egy kicsit? - gondoltam. Az lesz a legjobb, ha békén hagyom őt, a következő hullámra ráfordultam, megfogtam a szörfdeszkám két szélét és talpra ugrottam. Azonnal éreztem víz hatalmas erejét, sebesen ragadott magával én pedig finoman egyensúlyozva haladtam a hullámmal. Mielőtt kiértem volna a vízből és tajtékból álló gyorsan mozgó csőből, már tudtam, hogy baj lesz, a víz olyan erővel csapott hátba, hogy fel sem fogtam, mi történik. A saját szörfdeszkám vágott fejbe, egy pillanat alatt a víz alá kerültem, éreztem a vér és a sós víz ízét a számban, minden erőmmel próbáltam eszméletemnél maradni. A hullám elhaladt felettem és elkezdtem felfelé evezni, amint felértem a felszínre egy újabb hullám csapott le rám, bizonyára el is süllyedtem volna ha a szörfdeszka nem lett volna odacsatolva a lábamhoz. A hullám minden erejével sodorta magával a deszkát, majdnem kitépve a lábamat a testemből. Kezdtem kétségbe esni, a szám tele volt a saját véremmel és nem volt levegő a tüdőmben. Egy erős kéz ragadott meg és húzott magával a felfelé. Hiába kerültem a felszínre, nem kaptam levegőt a sok vérttől. Rottinger felsegített a deszkámra amit azonnal beterített az orromból ömlő vér.

-Csak lassan, próbálj a szádon át levegőt venni. - mondta

Gyorsan történt minden, még másik két szörfös érkezett a segítségemre. A parton Cassidy azonnal odarohant hozzám, de nem nézett a szemembe, tudta, hogy vonzódom Haydenhez, tudta, hogy alig pár hete többször is csókolóztam vele és szeretnék vele összejönni, elmondtam neki, most mégis elvette őt tőlem.

A Dallas  Hargreaves sztori  - A lány a kamerával [Befejezett]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz