34: σικάγο

3.4K 429 41
                                    

harry's pov

Τίποτα δεν είναι ίδιο. Εγώ δεν είμαι ίδιος. Πριν γνωρίσω την Noora ήμουν άλλος άνθρωπος. Συμβατικός με τις ανθρώπινες σχέσεις, την δουλειά και την ίδια μου τη ζωή. Επιβίωνα μέσα σε μία ανιαρή σχέση με την Leah – ούτε καν αναρωτιέμαι τι κάνει – και το μόνο που ήθελα ήταν να βολευτώ κάπου, κάπως· με τον ευκολότερο τρόπο... Τώρα το μόνο που θέλω είναι να μην με αφήσει η Noora.

Και Θεέ μου, πώς στ' αλήθεια συμβαίνει κάτι τέτοιο; Είναι επιπόλαιη, ανώριμη και μικρή. Πληγωμένη. Γιατί να θέλει εμένα και γιατί να θέλω εκείνη;

Το ραδιόφωνο στο αμάξι παίζει ένα χαζό κομμάτι που αρέσει σε εκείνη κι εγώ το μόνο που κάνω είναι να οδηγώ αμίλητος. Σκέφτομαι πόσο κόκκινο κρασί ήπιε η Noora πίσω σε εκείνο το μέρος, πόσο γρήγορα επιτέθηκε στην αθώα σερβιτόρα που μερικές φορές έριχνε κλεφτές ματιές προς το μέρος μου και το σαγόνι μου σφίγγεται αυτομάτως.

«Μη μου κρατάς μούτρα» ψελλίζει. Δεν την κοιτάζω, δεν απαντώ καν. «Harold» συνεχίζει και χαχανίζει στην πορεία.

Τώρα την κοιτάζω με την άκρη των ματιών μου. Όταν καταφέρνει να με εκνευρίσει παραπάνω... Μόνο τότε ανοίγω το στόμα μου για να της μιλήσω απαξιωτικά.

«Μη με εκνευρίζεις, Noora».

«Αν δε θες να σε εκνευρίζω σταμάτα να γλυκοκοιτάζεις ξανθές σερβιτόρες» πετάει απότομα.

Χαμογελάω, «Τι θα έλεγες για τις καστανές τότε;» ειρωνεύομαι μέσα στα νεύρα μου. «Ή μήπως να κοιτάζω αποκλειστικά το πιάτο μου; Επειδή κάθε φορά που κοιτάζω εσένα παίρνεις ύφος λες και θέλεις να με δεις νεκρό ή κάτι τέτοιο. Βρες το γαμημένο σου πρόβλημα και διόρθωσέ το, Noora».

«Αλήθεια τώρα;» γελάει, την βλέπω να σταυρώνει τα χέρια της. Δεν φοράει ζώνη. «Ρίξε όλο το φταίξιμο επάνω μου, ρίξε το φταίξιμο στην μικρή - ανώριμη φιλενάδα σου. Ξανά».

Προσπαθώ να μην νευριάσω παραπάνω. Αφήνω μερικές γρήγορες ανάσες, βάζω τα τωρινά μου νεύρα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και στρέφω την προσοχή μου ξανά στην σκοτεινιασμένη άσφαλτο.

«Βάλε τη ζώνη σου».

Ξέρω ότι με κοιτάζει. Νιώθω τα μάτια της επάνω μου, με καίνε όλη αυτή την ώρα. Από το πρώτο λεπτό που βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο είχα δύο ζευγάρια μάτια κολλημένα επάνω μου. Και η αλήθεια είναι ότι δεν με πείραζε αυτό, είχε όμως τέτοιο πείσμα... Έσκαγε και γάϊδαρο αυτή η κοπέλα αν το ήθελε.

𝐎𝐡, 𝐭𝐞𝐚𝐜𝐡𝐞𝐫Where stories live. Discover now