63.Λαουρα

1.7K 241 32
                                    

Αρκετοί μήνες μετά.



«Έλα μαμά»φωνάζω και μπαινει στην κουζινα.
«Μυριζει όλο το σπιτι.Να ξέρεις.Τι είναι αυτό;»λέει και έρχεται πάνω από την κατσαρόλα.
«Γαριδομακαρονάδα»λέω.
«Ποποοοο ποσό καιρό έχω να φάω κάτι τέτοιο.Να ναι καλά η σχολή»λέει και κάθεται στο τραπέζι.Εγω παιρνω δυο πιάτα και βάζω μέσα.

Πριν κάποιο καιρό ξεκίνησα μάθηματα σε μια ιδιωτική σχολή.Μαγειρηκη.Ο μπαμπάς λέει ότι πρέπει να έχω τελειώσει κάτι.Ειναι σημαντικό.Μου είπε να αποφασίσω και διάλεξα αυτό.

Τα πληρώνει αυτός αλλά φυσικά όχι για πολύ.Θα βρω μια δουλειά μερικής απασχόλησης για να του δωσω ότι έχει δώσει.

Στην αρχή δεν ήθελα.Δεν ήθελα να είμαι σε ένα δωμάτιο με άλλους τόσους και ειδικά να με κοιτάνε όπως και έκαναν στην αρχή την πρώτη μέρα.

Δινω χρόνο στον εαυτό μου.

Παιρνω μια ανάσα κάθε φορά και μπαινω μέσα.Στην αρχή ήταν δύσκολο αλλά με τον καιρό το συνηθίσω.Εχουμε βγει και για καφέ κάποιες φορές με τα παιδιά από την ταξη μου.Ειναι πολύ καλά παιδιά όλα τους.

Στην ομάδα σταματησα να πηγαίνω όταν επέστρεψα εδώ,στην μαμά.Την πήρα τηλεφωνο και μιλήσαμε.Καταλαβε ότι έκανε λάθος που εκριβε τόσο καιρό για τον μπαμπα μου.Και γυρισα σπιτι.Δεν θέλω να είναι μόνη της.Με την Αγγελική μιλάμε με σκάιπ συχνά.Μου δείχνει τα καινούργια της παιχνίδια.Και μιλάει πολύ Καλυτερα τώρα.Κανει προτασουλες.

Αφήνω τα πιάτα στο τραπέζι και ξεκινάμε να τρώμε.

Η ζωή μου είναι πολύ απλή πλέον.Σπιτι,σχολή.Σχολη,σπιτι.Βγαινω καμία βόλτα με την μαμά,πάμε για ψωμιά.Απο τότε που έγινε αυτό η σχέση μου με την μαμά καλυτερευσε.Λυπαμαι που έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο για να είμαστε πιο κοντά αλλά χερομαι που ήμαστε.


«Με τρόμαξες...»
«Γιατί;Σε περνούν συχνά ξανθοί άντρες και σε τραβάνε στην αποθήκη;!»
«Μόνο ένας ξανθός που ξέρω τα κάνει αυτά...»
«Ακούγεται κελεπούρι!»
«Είναι...»

«Γιατί γελάς;»λέει.
«Τίποτα.Κατι σκεφτηκα...»της λέω και συνεχίζω να τρωω.

Δεν μιλάμε πια με τον Παρη.Του έστειλα τα Χριστούγεννα αλλά δεν απάντησε.Και τώρα δεν μπορώ να τον πάρω.Δεν θα ήξερα τι να πω.Και αφού δεν απαντάει σημαίνει δεν θέλει να μου μιλήσει.

Ποιος ξέρει;Μπορεί να συνέχισε την ζωή του.Μπορει όλο αυτό να του φανηκε βουνό.Μπορει να κατάλαβε ότι έχω θεμματα και ότι δεν έχει ούτε την όρεξη ούτε την υπομονή να περιμένει.

Θα Σε Αγαπάω (#2 Σαντα Ροζα)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora