9.fejezet: A Pokol

3.2K 164 44
                                    

Lucifer vigyorgó képpel nézte az angyalok egyre elsápadó arcát, ahogy azok a feléjük érkező tűzzel borított lényt nézték.

A Démonlord  testéről végül a tűz kialudt és egy vörös hajú, vörös szemű, vörös ruházatot viselő férfi alakja tűnt föl. A démon meghajolt Lucifer előtt, majd egy hátborzongató pillantást vetett az angyalokra.

- Örök Kárhozatot, Lucifer fejedelem. Miben lehetek szolgálatodra? - köszönt méltóságteljes hangon a démon.

- Örök Kárhozatot, neked is, Kronos - köszönt vissza Lucifer. - Látod ezeket az angyalokat, Lordom?

A Démonlord újra az angyalokra nézett különösen veszélyes pillantással.

- Látom őket, csak nem újabb árulók az égiek országából? A szárnyuk helyén csak egy csonk van, tehát gondolom igazságszolgáltatás végett vesztették azt el - mondta ki azt, amire gondolt a démon.

- Eltaláltad. Azrael barátunk, aki oly szívélyesen adományoz nekünk lelkeket, tette ezt ezekkel a gaz árulókkal - mutatott az angyalokra.

- Azrael? Ilyenre is képes azaz angyal? - lepődött meg Kronos.

- Sokkal többre képes, mint az bárki gondolná. Azrael az egyik fő angyal Michael mellett, aki az én helyemet vette át, úgyhogy hidd el, erősebb és veszélyesebb, mint bármelyik arkangyal - mondta Lucifer és újra letérdelt az angyalokhoz. - Na, de hagyjuk most Azraelt, ezekkel kéne kezdeni valamit. Szeretném, ha kiszednél belőlük egy nevet. Azt a nevet, aki lázadást szít a Mennyben.

- Lázadás van a Mennyországban? Na, de az nekünk csak jó, nem? - vont vállat Kronos ördögi mosollyal. - Ha megbukik a Mennyek országa, akkor sokkal egyszerűbb lesz megszerezni a hatalmat a földön.

- Nem feltétlenül. Ha az angyalok országa megbukik, akkor megtörik az egyensúly a jó és a rossz között, ami akár a világ végét okozhatja, amit én  nem akarok. A hatalmat akarom a világ fölött, nem elpusztítani azt - mondta Lucifer komolyan. - Na, de hagyjuk ezt - legyintett a kezével a férfi.

Lucifer az angyalokra nézett, akik még mindig fehér arccal nézték Kronost, mintha sejtenék, hogy a Démonlord kínzási módszerét lehet hogy nem fogják kibírni. Az angyalok és emberek nem sokat tudnak a démonokról, csupán annyit, hogy kegyetlenek, veszélyesek és  megbabonázzák az embereket. Azonban a véres valóság sokkal rosszabb, mint azt bárki gondolná.

A pokol ura kaján vigyorral az arcán nézte az árulókat, majd átkarolta a vezér vállát, mintha csak régi barátok lennének.

- Hoppá, milyen udvariatlan egy alak vagyok, drága angyalkám, be se mutattam az új kínzótokat, aki hamarosan olyan változatos kínzásokkal szedi ki belőletek az igazat, hogy az én kérdezősködéseim csak simogatásnak fognak tűnni - mosolygott Lucifer és az angyalok nagyot nyeltek félelmükben. - Ismerjétek meg, Kronost, a kilenc régió egyik uralkodóját, aki Észak Régiójának a Démonlordja, valamint ő az Apokalipszis négy lovasának vezére, aki a Háború és Viszály megtestesülése. Jobb, ha tudjátok,  hogy ő már azelőtt a Pokol egyik démonlordja volt, mielőtt még én bukott lettem volna. Akkor még a jó öreg Sátit szolgálta.

- Sáti? Az kicsoda? - kérdezte az egyik angyal kissé meglepetten.

- Ti angyalok Sátánnak hívjátok, de én azt a nevet olyan fennköltnek éreztem hozzá, hiszen csak egy apró szörnyecske volt, aki villával fenyegetőzött és mégis olyan erős és hatalmas lénynek hitte magát. - forgatta meg a szemét Lucifer. - Szóval, nem tetszett az a név, ezért elneveztem Sátinak, amiért persze a mai napig morog - kuncogott Lucifer az emlékektől.

Angyal Krónikák 1. - Azrael, a Halál angyala ✔(Átírás alatt)Where stories live. Discover now