14.9. Monday part three

101 9 0
                                    

Triasli sa mu ruky a prerývane dýchal. Zlomilo mi to srdce. Vidieť ho takto ... Jack okamžite padol na zem pri neho.

„Ublížil ti niekto? Stalo sa niečo ? Si v poriadku ??" zavalil ho otázkami. Prišlo mi to ,ako keby bol Shawn jeho mladší brat.

Podišla som k nemu z druhej strany a čupla si pri neho . Položila som mu ruku na rameno.

Hlavu mal stále skolenú do zeme a snažil sa chytiť dych. Tvár bola v červenom odtieni a vrásky ,ktoré mu vznikli pri očiach nasvedčovali tomu ,že ich naschvál silno stláča do seba , aby sa mu nekotúľali slzy po líci .

„Shawn," potichu som sa mu prihovorila , „ môžeš sa prosím pokúsiť normálne nadýchnuť?"

Len mi pokrútil hlavou na znak odmietnutia.

Pozrela som na Jacka . Mal zvraštené obočie a oči mu tikali hore dole . Snažil sa nájsť asi krv alebo niečo , čo by znamenalo ,že je zranený .

„Choďte ," zrazu povedal Shawn. Vysmrkal sa a pozrel na nás .

„Je zbytočné so mnou tráviť čas."Vidieť jeho krásne hnedé oči podliate do červena, bol vážne strašidelný pohľad . Viem ,poznáme sa krátko ale v jeho očiach sa vždy odrážalo šťastie a to platilo aj pre tvár . Teraz na nej nebolo nič šťastné .Jeho chladná expresia mi spôsobila husiu kožu po celom tele.

„Som neschopný , nemám tu čo robiť . A to nemyslím , tu akože v tíme alebo v škole ale celkovo na svete! Kiežby som sa nenarodil ," zavzlykal a znova sa vrhol do vreckovky .

„Nechcem byť zlá frajerka ," pozriem na Jacka ,ktorý pri mojich slovách zdvihne zrak na mňa , „ ale tebe to dnes išlo najlepšie so všetkých . Hlavne určite si bol lepší ako Wesley . Mám pocit ,že skôr teba zoberú ako jeho . Radšej budem teba povzbudzovať ako jeho ."

Popravde ,počas tréningu som Shawna videla asi tak 5 sekúnd a to len pri tom ,ako sa rozpráva s Blondym . No verím ,že bol lepší ako Wesley.

Všetci sú lepší než on ...

Jack sa na mňa smutne usmieval . Z pozerania na Jacka ma prebral Shawnom trošku chrapľavý hlas .

„Wesley je lepší v obrane, jeho kondička je ohromná , dnes dal viacej košov než ja . A stavím sa ,že je lepší aj na dejepise .To len ja som štvorková troska. A určite keby stretne Tessu ,tak by sa do neho buchla ..."

Poslednú vetu som skoro nepočula ,no hlavne nechápala. Tessu?

„Plačeš nad tým ,že ťa nechce nejaká baba?" šokovane sa spýtal Jack.

„Ona nie je nejaká!" rozzúrene na neho pozrel Shawn . Teraz som bola ja v šoku. Známka z dejepisu sa dá zmeniť k lepšiemu ,ale zmeniť niekoho city aby ma mal rád je už väčší problém.

„Povedz mi o nej viac ," jemne poviem , aby som odpútala pozornosť od Jacka ,ktorý sa akoby bál čo i len dýchať.

Shawnovi sa zrazu vytratila zlosť z tváre. Zdvihol jeden kútik úst. „Rada nosí rúže na perách . Myslím ,že má šošovky lebo som ju už videl aj s okuliarmi vonku .Býva na druhej ulici odo mňa . Naše mamy sa poznajú , chodili spolu do školy . Je o rok mladšia . Stretávam ju ráno na ceste do školy. Vždy chodí po druhej strane cesty ako ja ,takže ju vidím len z diaľky. Ja debil som si povedal ,že dnes to zmením. Pôjdem po tej ulici ako ona a pozdravím ju, keď budeme vedľa seba ,nie ? A tak som aj spravil. No ona mala slúchadlá a tak ma neodzdravila ! Určite ani nevie ,že existujem ..."Znova sklonil hlavu do zeme . Pritiahla som sa k nemu a objala ho . „Je len začiatok školského roka. Vieš koľkokrát ešte takto pôjdeš okolo nej? Určite si ťa nabudúce všimne a odzdraví ." Odsunula som sa naspäť na miesto a pozrela na Jacka. Hryzol si peru .

„Môžeš ísť ku mne ,"zrazu sa ozval . Nevinne na mňa pozrel . Pokračoval : „Niečo si môžeme zahrať ,aby si na to toľko nemyslel ,alebo ti môžem dať pár rád ako niekoho zbaliť ," žmurkol na mňa . To je ale idiot . Veľmi úžasný idiot ,ktorý je starostlivý a pozorný . Dala som mu rýchlu pusu na pery aby som nevyprovokovala Shawna . Jack sa postavil a pomohol mu postaviť sa zo zeme . A potom ho objal . Shawn sa úplne ponoril do jeho hrude .

„ Ďakujem," slabo sa ozval. Vytiahla som mobil z vačku a pozrela na hodiny . O 10 minút by mi mal ísť autobus .

„Nevadí ti to však?" šepol mi Jack do tváre . Shawn si akurát bral tašku zo zeme a obliekal si sveter .

„Nie ,hlavne nech nespraví nejakú blbosť . Každý má občas blbý deň ." Usmejem sa na neho. Dá mi pusu na čelo.

„Pôjdeme Naomi vykopnúť na bus ,dobre Shawn?"

„Dobre ," bez života ale i tak odpovedal .

Vybrali sme sa von z telocvične . Keď sme sa dostali von na chodbu , v jednej z učební ,ktorá mala pootvorené dvere ,sa svietilo.

„Prečo ľudia zostávajú tak dlho v škole ?" poznamenala som . Jack len pokrčil ramenami a Shawn sa tváril akoby ma ani nepočul . Pri osvetlených dverách som začula kúsok rozhovoru.

„Pán profesor , ukážete mi ako sa to robí ?" Dievčenský hlas znel veľmi nevinne a zúfalo . Chúďa , tá musí asi prepadať už teraz z nejakého predmetu.

Vyšli sme von a vydali sa smerom z zastávke . Jack ma držal za ruku a obzeral sa každú minútu za nás , či nás Shawn nasleduje.

„Ja viem ,že dnes sme mali byť spolu ale ,"začal Jack potichu hovoriť .

„Mne to nevadí , vážne . Ja by som ťa tiež odkopla , keby išlo o Naomi alebo Alex ," skočím mu do reči. Stlačí mi ruku .

„Hej ," usmejem sa na neho. Pobavene sa na mňa zahladí a znova sa pozrie dozadu . Pobavenie mu hneď zmizne z tváre . Hlasno si vzdychne .

„Ak tá baba je len nejaká pomätená školáčka tak na ňu pošlem celý basketbalový tím," chladno poznamená .

„Jack!" štuchnem do neho so smiechom .

„Nehovor mi ,že by si sa nepridala ,"ofenzívne na mňa pozrie . Neodpoviem lebo má pravdu . Znova na mňa pobavene pozrie . Zastaneme pri zastávke . Vpichnem sa pod Jackove rameno a pozriem sa na Shawna ,ktorý neprítomne pozerá na chod áut na ceste .

„Prosím ťa daj ho nejako dokopy ."

„Posnažím sa ," odpovie mi Jack.

„Už ti ide bus ," z ničoho nič sa ozve Shawn . A má pravdu . Jack sa ku mne nahne a dá mi ďalšiu pusu na čelo .Ako keby sa mu nechcelo zohýbať sa nižšie k mojím perám . Shawna rýchlo objímem a zakývam im . Predo mnou je len jedna teta . Nastúpim hneď za ňou . Po kúpe lístku si sadnem na jediné voľné miesto , ktoré je asi o 3 sedadlá vzdialené od vodiča . Pozriem von z okna a vidím , Jacka ako mi kýva a Shawna ako bez trošky citu na mňa pozerá . Prosím , nech zajtra alebo teda skôr nikdy už takýto nie je . Autobusár naštartuje a posledným odkývaním sa s nimi rozlúčim .

Chystám sa vytiahnuť si slúchadlá von z tašky keď si naraz ku mne niekto prisadne .

„Čo si si ku mne nesadla?"

*************************************

narýchlo napísané , hádam dávajú vety zmysel :D


Lyrics / SK/ ×DOKONČENÉ×حيث تعيش القصص. اكتشف الآن