14. Kapitola

166 28 2
                                    

Hope

Vystúpila a nadýchla sa čerstvého vzduchu. Bola rada, že u tvaromeničoch zostanú pár dní.
,,Pozri Madyana tu teraz budeme pár dní bývať,"povedala a ukázala malému bábätku okolie. Bolo to rovnaké ako vo svorke. ,,Deti vystupovať,"povedal Alexei a postavil sa vedľa nej. ,,Nemôžem uveriť, že existujú,"povedal Lukros. ,,Vitajte. Ukážem vám to tu,"povedala Katanya. Išli po chodníku a ona sa všade rozhliadala tak ako aj deti. Skoro všade boli rovnaké domy a v prostriedku bol najväčší z nich. V okolí domov bolo počuť smiech a krik detí. Zatiaľ čo dospelý debatovali a pár krát sa pozreli čo robia ich ratolesti. ,,Ak chcete kľudne choďte za nimi,"
povedala im keď si všimla ako sa Atalia a Sebrian pozerajú na partiu teenagerov ktorý hrali karty.
,,Ďakujeme,"povedali naraz a spoločne sa k nim vybrali. ,,Ja zostanem s tebou a Madyanou,"
povedal rozhodne Lukros. ,,Dobre ty veľký chlap,"povedala a usmiala sa. Vošli do domu a usadili sa do obývačky na gauč. ,,Donesiem vám niečo?"opýtala sa Katanya. ,,Áno mlieko pre malú a mne stačí čaj. Ďakujem,"povedala. ,,Ja si dám kávu a pre Luka džús. Ďakujem,"povedal Alexei. Sedela keď na ruke pocítila dotyk malej ruky. Otočila sa ku Lukovi. ,,Mohla by si ju dať nižšie aby som na ňu videl?"opýtal sa nevinným detským hlasom. ,,Samozrejme,"povedala a urobila ako ju požiadal. Katanya jej podala fľašku a ona začala Madyanu kŕmiť.

Alexei

Pil kávu a sledoval Luka, Hope a malú Madyanu. Vyzerala ako ich skutočná matka. Keď dopil kávu, opýtal sa kde nájde Tearisa. Zaklopal na dvere pracovne a počkal kým ho pozve ďalej. ,,Ďalej,"ozval sa jeho hlas a on vstúpil dnu. Posadil sa do kožené kreslo oproti nemu.
,,Chcel by som sa ťa spýtať či by tu nemohli Atalia a Sebrian ostať ?"opýtal sa a čakal na jeho odpoveď. ,,Pravdaže. U nás sa o nich postarajú a taktiež ich tu lovci nenájdu,"povedal. ,,Ja chcem aby o nich bolo dobre postarané, pretože oni dvaja, Luk a Madyana sú poslední svojho druhu,"prezradil. ,,To chápem. My sme taktiež posledný Klan tvaromeničov, ktorý ešte existuje,"povedal. ,,Prečo vás vlastne lovci chceli vyhubiť ?"opýtal sa. Vedel o nich legendy no aj ony môžu klamať. ,,Viem, že sa vraví, že sme zabili ich vodcu no nie je to pravda. Ten starý hlupák si myslel, že ak nás bude zastrašovať tak mu prezradíme kde nájde Bahnošlapov. bahnošlapovia sú bytosti, ktorých keď si získaš dôveru pôjdu s tebou do boja aj keby mali zomrieť. Sú niečo ako psy,"vysvetlil Tearis a preplietol si prsty na stole. ,,Vieš kde sa nachádzajú ?"opýtal sa a naklonil sa k nemu bližšie. ,,V jednej jaskyni. No možno to nie je pravda,"povedal a postavil sa. ,,Ale za pokus nič nedáme no nie ?"opýtal sa a tiež sa postavil. Tearis sa vybral ku staršej drevenej skrini, otvoril ju a on zbadal plno papierov. Chvíľu v nich niečo hľadal až sa k nemu s úsmevom na perách otočil a povedal : ,,Mám mapu. Môžeme ísť,"a ukázal mu ju. ,,Dobre,"povedal a prikývol.

Hope

Bola s Lukom a Katanyou ešte stále v obývačke keď započula ako niekto ide dole schodmi. ,,Katanya idem s Alexeiom do neďalekej jaskyni. Vrátime sa čo najskôr,"povedal Tearis a spoločne s Alexeiom vyšli z domu. ,,Do akej jaskyne?"opýtala sa zvedavo. ,,Do jaskyne, v ktorej majú pravdepodobne prebývať bahnošlapovia,"prezradila s úsmevom. ,,Ale veď o nich sú len legendy,"protirečila jej. ,,Drahá. O nás tvrdili, že sme vymreli v stredoveku. Poď odnesieme obe deti do postele,"povedala a zobrala na ruky Luka, ktorý len nedávno zaspal. Obe deti dali do postele a izbu dali strážiť jednej postaršej pani menom Jarneola, ktorá bola trochu zhrbená, mala sivé vlasy ale jej oči prekypovali ešte radosťou. Katanya ju viedla do jej izby, v ktorej sa posadila na posteľ. ,,Teraz ti dám niečo na seba v čom tu zapadneš,"povedala a začala sa vo svojej skrini prehrabovať. Vytiahla crop top z hnedej kože so šnurovačkou na chrbte. Dlhú svetlohnedú sukňu s rozparkom na boku, kožené topánky, náramky a náhrdelník z korálok a pierok. Oblečená sedela na stoličke a Katanya jej robila vlasy. Zaplietla jej vlasy do ktorých jej dala taktiež korálky aj pierka. ,,Si krásna,"povedala a položila jej ruky na ramená. ,,To vďaka tebe,"povedala, otočila sa k nej a objala ju.

Ahojte pijavičky !
Je tu nová kapitola, ktorá je pre dnešný deň už posledná. Dúfam, že sa bude páčiť. Ďakujem za každé vote&read&comment. Vidíme sa pri ďalšej kapitole. Joker2559

Vampire LoveWhere stories live. Discover now