Deel 11 Hoofdstuk 3

21 1 2
                                    

'Jij kan je herinnering tonen?' Vroeg Erica. 'Wel met jou magie waarschijnlijk wel.' Zei Evie. 'Waar wachten we op?' Vroeg Erica ze pakte de glazen bol weer en na wat ingewikkelde magie konden ze de herinnering van Evie zien.

(Sorry dat het filmpje in het Engels is. De hele film staat met Nederlandse ondertiteling op Netflix)

Erica liet de glazen bol vallen. 'Emma?' Vroeg ze. 'Ken je haar?' Vroeg Raki. 'Emma is de moeder van mijn halfbroertje Henry en ze is de savior. Ik begrijp het niet. Dit moet gebeurt zijn voor ze in Storybrooke kwam. Maar toen ze in Storybrooke kwam, geloofde ze absoluut niet in magie.' Mompelde Erica. 'Dat komt door Day Dia. Zonder zijn hulp kan je niet veilig door het portaal. Ze is vast haar herinneringen aan Albion verloren.' Zei Jaria. 'Maar Eriu zei dat ze Abbess is geweest voor duizenden jaren en... natuurlijk. De verschillende manieren van verloop van tijd. Als ik terug kan en kan zorgen dat Emma het zich weer herinnerd en naar Albion komt, kan zij haar Abbess krachten doorgeven en kan ik Storybrooke redden.' Zei Erica. 'Je weet dat je dan wel zult sterven.' Zei Jaria. 'Één leven geven om een hele stad te redden. Dat lijkt me het meest eervolle om te doen.' Zei Erica. 'Je mag jezelf niet opofferen!' Riep Raki. 'Anders zal heel Storybrooke sterven. Ik heb geen keus.' Zei Erica. Raki omhelsde haar. 'Ik ga je missen. Ik ga je voor altijd missen.' Zei Raki. 'Ik zal jullie ook missen. Ik heb honderden jaren in Albion gewoont. Vertel Emma over de mij die jullie kennen, Alsjebliefd. Ik beloof dat ik haar naar hier stuur. Dan zal ze haar krachten doorgeven. Dan hebben jullie weer aan Abbess met volledige krachten. Maar nu moet ik gaan.' Zei Erica.

Erica zat op Day Dia's rug. Ze stonden bij een meer. Erica had het boek der genezing waterdicht verpakt en in haar knapzak gestoken. Ze droeg voor het eerst in jaren weer dezelfde kleren die ze had gedragen toen ze toekwam. Ze zaten nog onder het roet en bloed van haar tijd bij de Milesiërs en haar linkermauw was afgescheurd omdat ze die toen om haar wonde had gebonden. 'Ik zal je echt missen.' Zei Raki. 'Raki, ik heb je je hele leven zien opgroeien. Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk voor je te doen. Nu moet je iets voor mij doen. Help Emma. Zorg dat ze veilig is, haar krachten kan doorgeven en veilig naar huis kan terugkeren. Vertel haar ook mijn verhaal.' Zei Erica. Raki knikte en Erica wende zich tot Jaria. 'Ik kende al je voorouders teruggaand tot Eriu en Lír. Ze zouden trots op je zijn geweest. Jij hebt het geheim op het perfecte moment verteld. Dankjewel daarvoor. Besef dat je deels de reden bent dat ik Storybrooke kan redden. Ik weet dat het misschien niet zo belangrijk is, maar ik vind dat je moet weten dat het roste meisje in de herinnering Eriu was. Je lijkt meer op haar dan je weet. Er is bij jullie geen generatie geweest die niet dat typerende haarkleur had. En de jongen die komt binnenstormen. Dat is Lír. Nu weet je hoe je beroemde voorouders eruitzagen. Ik ga je missen. Je doet de herinnering aan je familie voortleven. En jouw kinderen zullen jouw herinnering weer doen voortleven.' Zei Erica. Toen richtte ze zich tot Evie. 'Evelyn Flynn! Evie. Ik ken je nog niet lang, maar ik had dit nooit kunnen doen zonder je hulp. Ik heb de Milesiërs misschien verbannen, maar dat had ik niet kunnen doen als jij het verdrag niet had beëindigd. En had niet kunnen vertrekken zonder te weten wie de vorige Abbess was. Nog iets waarvoor ik je moet bedanken. Dus bij deze, dankjewel voor alles!' Zei ze. Evie glimlachte. 'En jij bedankt om mijn thuisland te beschermen.' Zei Evie. Erica glimlachte. 'Day Dia. Bedankt om door alle jaren van geboorte en dood toch bij me te blijven en me te helpen.' Zei Erica tegen Day Dia. Day Dia hinikte. 'Ik geef ook veel om jou.' Zei Erica. Eriu had gelijk gehad. Na drie jaar had Erica Day Dia beginnen verstaan. Day Dia draaide zich om en liep in volle galop het meer in. Ergens in het midden van het meer voelde Erica hoe ze loskwam van Day Dia. Ze zat ergens diep onder water en kon geen portaal vinden. Ze moest snel naar boven.

Ze kwam boven water en spuugde een mond vol water uit. 'Day Dia, ik kon geen portaal zien. Waar ergens is...' meer kon Erica niet uitbrengen. Day Dia was weg en Erica was niet meer in het meer in Albion. Ze was in de vijver in Storybrooke. Ze kon het niet geloven. Ze zwom naar de kant en klom uit het water. Ze rende weg. Naar de klokkentoren. Daar was altijd wel iemand in de buurt. 'Hallo!' Riep Erica. Ze liep nu door de verlaten straten van Storybrooke. 'Hallo! Is daar iemand?' Riep ze. 'Hallo!' Riep ze nog eens bang. Wat als ze te laat was. Dan kon ze Emma niet meer terugsturen.  Dan had Albion geen Abbess meer en zou zij zielig en alleen sterven. 'Hallo!' Gilde ze. 'Erica!' Hoorde ze achter haar. Het was Zelena. 'Mam!' Riep Erica. Ze renden naar elkaar toe en omhelsde elkaar. 'Ik dacht dat ik je nooit meer zou zien!' Huilde Zelena. 'Ik ook.' Zei Erica. Ze liet Zelena los en veegde een paar tranen weg. 'Zelena? Waar ben je?' Riep Regina die net de hoek omkwam. 'Erica?' Vroeg Regina ongelovig. 'Tante Regina!' Zei Erica en ze omhelsde Regina ook. 'Ik kan niet geloven dat je terug bent. Je komt niet echt op het goede moment. Er is een epidemie over alle rijken.' Zei Regina. 'Weet ik daarom... wacht, alle rijken?' Vroeg Erica. 'Lang verhaal. Er was een nieuwe Dark Curse die sommige van ons naar Seattle bracht. Dark Curse werd verbroken, nieuwe vijand werd verslagen. Twee keer en toen hebben we een nieuwe Curse gebruikt om alle rijken naar Storybrooke te brengen. Dus als je lang genoeg naar daar loopt heb je de enchanted forest en daarnaast ligt Neverland en als je een tweede versie van iemand ziet rondlopen dan komt die waarschijnlijk uit de wishworld. Oh, ja, en Regina is gekroond tot de Good Queen en Queen van de Verenigde rijken.' Zei Zelena. 'Ongeloofelijk. Dat is geweldig. In welk rijk leven opa Rumple, oma Belle en Gideon?' Vroeg Erica. Regina en Zelena keken elkaar aan. 'Ze hebben de tijd doorgebracht op een plaats waar tijd anders werkt. Belle stierf van ouderdom. Rumple heeft lang gevochten en heeft zichzelf toen opgeofferd om onze laatste vijand te verslaan.' Zei Regina. Erica voelde tranen opkomen. 'Zijn ze... dood?' Vroeg ze met overslaande stem. Regina en Zelena knikte.

Erica Gold: De nieuweling in de vreemde wereld Where stories live. Discover now