Součást rodiny

3.3K 161 12
                                    

24. prosince 1976


V dívčích ložnicích panovala příjemná atmosféra. Holky postupně zkrášlily každou z nich a teď stály před zrcadlem a obdivovaly jejich pětihodinovou práci.

,,Vypadáme krásně," vydechla Giselle, která s nimi momentálně sdílela pokoj. Totiž ještě v den příjezdu šla Eileen za Brumbálem s prosbou a ten jí vyhověl. Zbytek Krásnohůlských spal v kočáře, který byl samozřejmě začarovaný a byl velice prostorný.

,,Připadám jsi jako princezna," řekla Alice a zatočila se dokola a její krásné šaty se roztočily s ní.

Po nějaké době kochání se, už nastal čas sejít dolů. První šla Marlene, protože na tu nikdo nečekal, jelikož měla doprovod z Havraspáru.

Další šla Giselle, která šla s klukem z Krásnohůlek. Její zelenkavé šaty upoutaly pozornost všech kluků ve společenské místnosti. Byla doopravdy krásná.

Hned po ní šla Eileen. Cítila na sobě pohledy všech a především Siriuse. Rychle sešla dolů k Jamesovi. Neměla rád až tolik pozornosti. ,,Sluší ti to," řekl a mile se na ni usmál.

,,Počkej si na Lily," mrkla na něj a nemohla se dočkat okamžiku, kdy ji uvidí. 

Chlapec nemusel čekat dlouho. Hned jak to řekla, objevila se na schodišti.

James byl její krásou úplně omámený. Vlasy měla zapletené v copu. Jemný makeup a šaty by jistě očarovali každého chlapce. Eileen neušlo, že zrzce zrudly tváře.

Teprve, když odešla vzpamatoval se a nabídl světlovlasé dívce rámě. ,,Zdá se mi to nebo jsi použil hřeben?" zeptala se nevěřícně.

,,No trochu," pokrčil rameny a následně dodal: ,,Totiž po několika minutách jsem ho rozbil," přiznal se a Eileen vybouchla smíchy.

,,Stejně ti to sluší víc s vrabčím hnízdem," řekla a rukou mu vlasy lehce rozcuchala.

Pomalu scházeli směrem k Velké síni. James byl gentleman a nespěchal na ní. Řekněme, že sejít s podpatky tolik schodů je docela makačka a to i přes fakt, že podpatky nosí poměrně často.

Velká síň byla impozantní. Stěny byli pokryty jinovatkou a zem zase ledem, avšak neklouzala. Po celé síni, byly rozmístěny kulaté stoly po čtyřech. ,,Kam si sedneme?" zeptala se svého doprovodu.

,,Asi k Remusovi. K Siriusovi nejdu. Pozval nějakou barbínu s IQ houpacího koně," odvětil a protočil oříškově hnědé oči.

Eileen přikývla a vyšla směrem k Remusovi. ,,Můžeme si přisednout?" zeptala se.

,,Jasně, pokud to tady Becky nevadí," nejistě se podíval na blonďatou dívku.

,,Určitě se posaďte. Mimochodem jsem Rebecca Woodová, ale říkejte mi Becky," představila se a mile se usmála.

,,Ty jsi příbuzná se Simonem Woodem, minulým kapitánem Nebelvírského týmu ne?" začal se vyptávat James nadšeně.

Dívka se zasmála. ,,Jo to jsem já."

,,Eileen Ollivanderová," přerušila konverzaci a nabídla blondýnce ruku.

Becky se zarazila. ,,Nejmenuješ se náhodou Seymourová?"

Křídla svobody (Harry Potter FF)Where stories live. Discover now