Čekaj ja ću ti pomoći

126 11 6
                                    

29.12.2018 19:15

Milos je osjetio njene ruke oko sebe,osjecao se je cudno,kao da su kroz njegovo tijelo prosli.Nakon nekih 2-3 minuta odvojila se malo od njega.

˝Izvini,osjetila sam da ti je potreban zagrljaj˝govorila je ,a glas joj je titrao.

˝Ne moras se izvinjavati,trebalo mi je to.Hvala ti.˝rekao je Milos i nasmijesio joj se kao znak zahvale.Janjini obrazi su se zacrvenili,sto je u Milosu izazvalo neki osjecaj srece.

˝Moram krenuti kuci kasno je vec˝rekla je Janja pogledavsi na svoj mobitel.

˝Hajde dodji idemo ostaviti klizaljke i otpratit cu te˝rekoa je Milos i odklizao malo dalje od nje.

˝Moze,ali jer bas moramo ici po centru klizalista˝pomalo uplasena je rekla Janja.

˝Ne moramo˝rekao je Milos nagnuvsi glavu na svoje rame.Izgledao je kao neko malo dijete od 4 godine.Doklizao je do nje i primio ju za ruku.Klizali su lagano prema izlasku s klizalista.Na samom izlazu Janja se malo saplela i skoro pa pala,ali je pala taman na Milosa.Milos nije nista bilo jasno,jer u jednom trenu je klizao a vec u drugom se nalazi na ledu.Podignuo je glavu s leda i pogleda ispred sebe,a onda u desno je vidio Janju kako lezi skoro pa cijela na njemu.

˝Jesi dobro?˝upitao ju je.A tek onda je Janja bila svjesna sveha podigla je glavu i skontala Milosa.Tada se zacrvenila kao paprika,bilo joj je neugodno.No da bi tu nelagodu u zraku smanjio javio se ponovo Milos.

˝Kako je samo nebo lijepo kada ga gledas ovako ,lezeci na ledu˝rekao je Milos.

Nakon par minuta dignuo se prvo on a potom njoj pomogao.Malo je raskrvarila koljeno kada je pala,pa kada su izasli s klizalista i sjeli da skinu klizaljke Milos je to primetio.

˝Boli li te koljeno?˝upitao ju je pogledajuci prema njenoj.

˝Malo,ali samo da mi prestani krv curiti i bi ce dobro ˝rekla je i blago se osmjehnula.

˝Imam u dzepu neku maramicu pa daj da barem pokrijemo ranu˝rekoa je i kleknuo ispred nje.No prekinuo ih je neko.

˝Oprostite sto svas smetamo ali ako trebate donjet cemo Vam prvu pomoc˝rekao je neki covjek koji izgleda ovdje i radi.

˝Ako Vam nije problem˝rekao je Milos ,nakon par min donjeo je gospodin plavu kutijicu s crvenim krizem na sredini kutije.Milos ju je otvorio i izvadio malu bocicu alkohola,i lagano sapirao njenu ranu,stisnula je zube od bola da nebi jaukala,a u jednom trnutku je zagrizla svoju doljnju usnu sto je Milos i primjetio i prestao naljevati na ranu.Uzeo je gazu i lagano ju stavio na njeno koljeno,a potom je zavojem zamotao to sve.Njena haljina je bila stvarno slatka,ali njene najlonke su bile tako potrgane.

˝Molim te mozemo li krenuti posto moram kuci˝rekla je,s bolom u glasu.Podigla se s klupe i krenula hodati sepajuci.

˝Čekaj ja cu ti pomoci˝rekao je Milos i potrcao da bi stao ispred nje.Ona ga je samo pogledala onim svojim pogledom samo sto je ovaj put bio mnogo umorniji i iscrpljen.

˝Smijem li te nositi do kuce?Mislim,ne mozes hodati ,a i ako mislis doci kuci lakse ce ti biti˝rekoa je Milos,Janji bas i nije bilo to drago ali je pristala.Podignuo ju je u narucje i krenuo nositi u pravcu njene zgrade.Janji je bilo neugodno no nakon nekoliko minuta san ju je krenuo savladavati i naslonila je glavu na njegova prsa.Toliko mu je to izgleda prijalo da je i hodao lagano kao da se bojao da ce se probuditi ako bude hodao brze.Posmatrao ju je,njeno lice,duge crne trepavice,slatke obrascice,pune usne ...

Kada je stigao ispred njene zgrade bilo mu je zao probuditi je no morao je.Rukom ju je pomazio po licu i ona se pomalo krenula i buditi.

˝Joj izvini..˝krenula je da se izvinjava ali je stala kad je vidila da su ispred njene zgrade nije zeljela dalje da prica.Samo ga je zagrlila i lagano mu mahnula,a potom usla u zgradu

Evo ga 😂
Znam kasno postavljam ali dana mi je rođendan pa nisma stigla ranije 😂❤

Novogodišnja ljubav🎁حيث تعيش القصص. اكتشف الآن