Sretna Nova godina💭

196 11 4
                                    

1498 riječi sam napisala wow(ne računajući ovo)

Hvala Vam što ste čitali ovo😄
Uživaj te i vidimo se u nekoj nadam se dužoj priči❤

31.12.2018

Zadnji dan u godini,ljudi se spremaju za doceke Nove godine,pisajuci i zeleci jedni drugima puno zdravlja,ljubavi,para i svega ostaloga.Postavljajuci si odredene ciljave za sljedecu godinu.Silvestrovo je na neki nacin i lijep i tuzan,lijep jer se veselimo novome pocetku,a tuzan jer jedna godina prolazi,jos jedna godina ce biti iza svih nas.

Svi su tako veseli,spremaju hranu za veceras,odjecu,frizure i tko je zaboravio leti po poklone.

Milos je toliko uzbuden zbog vecerasnje zabave,da cijeli dan ne skida osmijeh s lica.Radi svoj posao,rade posoa drugih i jos k tome pomaze ljudima koji imaju brdo posla i to s osmijehom onim sirokim i veselim.

Ne zna se da li je veso radi bas toga ili zato sto je doci Janja?Ma ko ce ga znati cudni su ti muski.

˝Sefe jesete vi dobro?˝upitala ga je njegova tajnica dok se njen sef setao gore dolje.

˝Ma super sam Marija,nikad bolje˝uzvratio joj je veselo kao dijete od 4 godine kada dobije cokoladu.

˝A ako smijem znati zasto sefe?˝rekla je Marija i tipkala nesto na laptopu.

˝Smijes,veseo sam jer cu danas ponovo vidjeti jednu osobu˝rekoa je i sjeo na stolicu ispred stola

˝Opa sefe,pa vi se se zaljubili˝rekla je i nasmijala se

˝Pa mozda i jesam˝rekao je i u kutu usne se osmijehnuo.

˝Oh sine pa i ti si se odlucio vratiti na posao˝rekao je Milosev ostac koji je usao u kancelariju.

˝Sta to treba znaciti?˝rekoa je i podigao se s stolice stajajuci taman ispred oca.

˝Nista,samo kazem˝rekoa je njegov otac i onako cinicno se nasmijao.

˝Onda molim te da ne smetas i izades odavde˝rekoa je Milos i otvorio mu vrata da izadje van.Kao da je odlucio da taj zadnji dan u godini poslusa sina i izadje iz prostrije.

(.....)

Stoji su svojoj sobi ispred velikog ogledala.Obucen u zgodno crno odjelo s bijelom kosuljom i crnom leptir masnom.Bio je doista preljep i zgodan u tome.Osmijehnuo se odrazu u ogledalu.Potom je otvorio ormar i iz njega izvadio kaput,crni dugi kaput.I prije izlaska iz sobe uzeo je ključeve auta.Izasao je iz sobe i prije izlaska iz kuce morao je proci pored dnevne sobe u kojoj je kraj kamina stajao i u ruci drzao času viskija.Nije ga ni pogledao ,samo je otvorio vrata i izasao iz kuce.Sjedajuci u auto u glavi mu je bilo kako ce ju viditi za par minuta,sto mu je automacki nacrtalo osmijeh na lice.

Vozeci se prema njenoj razmisljao je o onome sto je rekla njegova tajnica,mozda je doista zaljubljen.Sto moze i dokazati njegov osmijeh tokom cijelog dana.

Parkirao se ispred njene zgrade.Izasao iz auta cekajuci da i ona izadje iz zgrade.Poslao joj je poruku da je ispred zgrade.Naravno,zensko ko zensko treba joj duze da se spremi.Nasmijao se na to kada je pomislio da se mozda jos sprema i da tek stavlja sminku.A onda se zaculo otvaranje vrata zgrade sto je njegov pogled fiksiralno tamo.

Zanjemio je.Stajala je ispred vrata onako sredjena i preljepa.Krenuo je prema njoj i pruzio joj ruku da sidje s stepenica.Njena noga je krenula prema zadnjoj stepenica i tako pokazala svoje bijele stiklice s malom petom tek toliko da je ima.Pomogao joj je da dodje do auta uzimajuci njenu ruku u svoju ,dok je njena druga ruka drzala svoju haljinu.Otvorio joj je vrata,a kada je usla zatvorio je.S osmijehom idalje usao je u auto.

Novogodišnja ljubav🎁Where stories live. Discover now