Тонке мистецтво наплювати

1.4K 47 11
                                    

            Попередження

Тут, замість слова начхати, я використовую слово наплювати, адже воно більше підходить сюди)
Приємного читання ❤️

    •

Коли більшість людей чують про вміння наплювати, вони уявляють собі людину, якій в його спокійній безтурботності немає діла ні до яких життєвих бур. Вони уявляють суб'єкта, якого нічим не проймати і не розворушити.

Але знаєте, як називають людину, яка не виявляє емоцій і ні в чому не бачить сенсу? Психопат. Думаю, у вас немає ні найменшого бажання ставати психопатом.

Так що ж означає - вміти наплювати? Розглянемо три «тонкощі», які прояснять ситуацію.

Тонкість № 1: вміння наплювати не означає байдужості; це вміння залишатися іншим

Скажімо без вагань. В байдужості немає нічого чудового і гідного. Байдужі люди - жалюгідні неадеквати. Це диванні овочі та інтернетні тролі. Байдужі люди часто лише прикидаються байдужими, бо в глибині душі їм далеко не байдуже. Їм не байдуже, що люди думають про їх волосся, тому вони не миють їх і не розчісують. Їм не байдуже, що люди думають про їхні ідеї, тому вони ховаються за сарказмом і зарозумілими подколами. Вони бояться, що хтось підійде до них близько, тому уявляють себе особливими, крихкими створіннями, чиї проблеми нікому зрозуміти не під силу.

Байдужі люди бояться світу і наслідків власного вибору. Ось чому вони не роблять більш-менш осмисленого вибору. Вони ховаються в сірій і бездушній ямі, яку самі собі викопали, поглинені собою і жалістю до себе. І вічно тікають від цієї прикрої речі, яка вимагає часу і сил, і називається життям.

Бо знаєте, в чому підлість? За великим рахунком наплювати - неможливо. У вас повинно бути щось, до чого вам є діло. Це фізіологічна потреба: завжди турбуватися про щось, ставитися байдуже.

Стало бути, питання таке: на що нам не наплювати? Який вибір ми зробимо? І як наплювати на те, що в кінцевому рахунку неважливе?

Нещодавно у моєї матері обманом вивудив гроші її близький друг. Будь я байдужий, я б знизав плечима, сьорбнув мокко і завантажив черговий сезон «простушки». Вибач, мамо.

Тонке мистецтво пофігізму | Тонкое искусство пофигизмаWhere stories live. Discover now