25. DIO

327 54 17
                                    

Ove dvije sedmice bez predavanja nisu baš dobro počele, ali je zato ostatak bio fenomenalan. Ian je par dana nastavio da pravi probleme oko mog tajnog odnosa sa Willom, ali je kasnije ipak popustio. Drago mi je što opet normalno razgovaramo, iako među nama više ništa nije isto. Izgubio je povjerenje prema meni i rekao mi je da ga više ne zanima šta ću raditi od svoga života. Kako kaže, možemo on i ja razgovarati normalno i sve je u redu između nas, ali više ne želi da me savjetuje i ne želi da ga zovem ako upadnem u neki problem. Iskreno, ne znam šta da mislim o tome. U jednu ruku mi je drago što se neće petljati u moje odluke, jer mi to daje prostora da sama upravljam svojim životom. I svaka odluka koju donesem, pa čak i ako je pogrešna bit će samo moja odluka. Posljedice koje dolaze poslije toga snosit ću sama.
U drugu ruku, gubim brata koji je uvijek tu za mene šta god da se desi...

Monica, Dorothy, Marry i ja smo te dvije sedmice provele zajedno. Nismo se razdvajale ni jednog jedinog dana. I bilo nam je prokleto dobro. Willa sam viđala najčešće u klubu. Izgleda mi kao da je između njega i Iana sve okej, iako ne pričaju kao prije. Nisam razgovarala sa njim, ignorisali smo jedno drugo. Osim ako izuzmemo onih šest pogleda koji su nam se susreli u te dvije sedmice.
Brojala si poglede ?, glasić me pita u nevjerici. Nisam brojala, jednostavno sam zapamtila. Slučajno. Glasić odmahuje glavom na moju izjavu. Sve u svemu, ono što mi je govorio o ljubavi, da me voli, da sam jedina osoba o kojoj pamti sve detalje... Sve je to bila laž. To mi je i dokazao u ove dvije sedmice. Dokazao mi je da su Barbara i Chase bili u pravu. Iskoristio me je da se riješi Erica, ali jedino što me je spasilo je to da su Eric i Jessica već planirali da nađu neki razlog kako bi otišli. Alex nije bio iskorišten tada, ja sam bila. Ne mogu da krivim Chasea, na njega nisam ni ljuta. Bio je iskren, iako je tako pričao pred ostalima da održi svoj ugled. Barbara je uvijek bila kučka i ponašala se kao smeće, ali se barem nikada nije pretvarala. Najveće govno je ispao Will. Koliko god da sam ljuta na njega, toliko sam ljuta i na sebe. Sve sam to trebala vidjeti i čuti, drugi su mi govorili, a ja sam bila i slijepa i gluha. Najveći problem je što je on meni počeo značiti. Stalo mi je do njega i sada. I to ne mogu da promijenim.

Otišla sam sa Monicom u studentski dom i tražila premještaj. Sada smo nas dvije zajedno u sobi, a Chase je prešao kod Willa. Chase se nije bunio, čak je i podržao moju odluku. Willa niko ništa od nas troje nije pitao i mislim da je to prvi put u životu da je izbačen iz nečega. Međutim, Chase je rekao da će ga on srediti i da se mi oko toga ne brinemo. Naravno da sam rekla da nema potrebe da govori takve stvari, jer me Will "ne zanima". Više nikome ne govorim da mi je stalo do njega. Svima sam rekla da sam ljuta na njega i da ne želim više nikada biti sa njim ili imati bilo šta. Naravno, niko mi ne vjeruje, a pogotovo Monica i Alex.

Danas je prvi dan predavanja nakon dvije sedmice. Danas će izaći rezultati svih ispita koje smo polagali prije dvije sedmice i ne znam šta mi je gore trenutno. Ti rezultati ili to što ću gledati Willa čitav dan. Juče smo Monica i ja došle u našu sobu da se smjestimo i da sve pripremimo za danas, ali smo naravno umjesto toga gledale filmove i prežderavale se slatkišima. Zato sada po sobi hodamo kao nekakvi mutanti i smijemo se jedna drugoj. Totalno smo se odvikle od jutarnjeg spremanja.

"Diana požuri, još dvije minute !!!", Monica panično izgovara dok ja ostavljam četkicu za zube. Prenosi paniku i na mene.

"Idem, eto me, eto me.", govorim i trčim prema vratima uzimajući torbu sa sobom.
Trčale smo da stignemo na vrijeme i naravno, nismo uspjele. Stojimo ispred kabineta u kojem je predavanje već počelo.

"Hajde ti prva.", izgovaram molećivo gledajući u Monicu i na moje iznenađenje ona bez protivljenja pokuca na vrata i otvori ih. Možda Dorothy stvarno radi dobar posao sa njom u vezi njene stidljivosti.
Ulazimo unutra i dok se Monica izvinjava što kasnimo, ja primjećujem Barbaru i Rachell u prvoj klupi ovog retardiranog reda pored vrata. Već mi je zlo. Međutim šok me totalno preuzima kada ugledam crvenu kosu pored Justina. Ovo se ne dešava... Sara je tu ? Upisala se na naš fakultet ? Iz Manchestera se ovamo prebacila ? Sigurno nije zbog mene... Pogledom prelazim preko svih studenata i tražim njega. Sjedi sam u zadnjoj klupi u srednjem redu. Sam ?

DIANAWhere stories live. Discover now