44. DIO

187 33 8
                                    

"Čekaj, tvoj otac je dugovao Big Samu i ti si svo ovo vrijeme radio za njega kako bi otplatio očev dug ?", Ian šokirano pita na šta Will potvrdno klima glavom.

"Sjebano.", Alex dodaje.

"Ian, trebao bi nazvati Erica.", kažem u pokušaju da promijenim ovu temu, jer vidim da Will i ne podnosi baš najbolje razgovor o njegovom ocu. Ian iznervirano prelazi rukama preko lica.

"Ne mogu. Ne mogu ga ja nazvati poslije svega."

"Samo je sa tobom bio blizak od svih nas ovdje. Nazovi ga.", Chase dodaje. Ian odmahuje glavom otpuhujući. Ustaje sa stolice i hoda po sobi nervozno sa mobitelom u ruci.

"Prisluškuju nas. Možda ne bih trebao da ga zovem...", započinje, ali ga Chase prekida.

"Mike očigledno zna da mi znamo. Zovi prokletog Erica, ne budi pičkica."

"Nadam se da je promijenio broj.", Ian kaže i izlazi iz dnevnog boravka prislanjajući mobitel na uho. Ostajemo u tišini. Izgleda da su ponovo svi u svojim vlastitim mislima. Chase je u pravu, Mike je svjestan da smo shvatili sve i pokušat će nas sabotirati. Vjerujem da će sada biti oprezniji, ali i mi smo. Možda je čak i bolje što je situacija ovakva, jer će Mike sada biti pod pritiskom i taj pritisak ga lako može dovesti do greške.

Ian ulazi u sobu sa osmijehom na licu.

"Pričali smo. Doći će on i Jessica, poslao sam im adresu.", informiše nas i tenzija u zraku opada u jednoj sekundi.

"Zna li da ćemo i mi ostali biti ovdje ?", Alex pita sa zabrinutim izrazom lica. Ian potvrđuje u trenutku kada Will ustaje sa trosjeda. Nemoj napraviti scenu Will, molim te nemoj.

"Diana ? Ideš li sa mnom ?", pita nedefinisanog izraza lica. Blijedo gledam u njega kao i svi ostali u ovoj sobi.

"Mislio sam da idemo nešto pojesti dok Eric i Jessica ne dođu.", dodaje i osjetim ogromno olakšanje. Ustajem i pozdravljamo se sa svima izlazeći iz stana.

...

Sjedimo u manjem restoranu i jedemo hamburgere. Prvo nisam htjela doći ovdje, ali me je Will uvjerio da su u 'Bloxu' najbolji hamburgeri u čitavoj Engleskoj. Mrzim što moram priznati, ali ne sjećam se kada sam ovako ukusan hamburger pojela.

"Ne možeš reći da su u redu, savršeni su.", kaže buneći se na moju izjavu od maloprije.

"Jao William, dobri su, okej."

"Ne možeš priznati da sam bio u pravu, je li tako ?", pita sa osmijehom na licu. Odmahujem glavom, ali njegov pogled me tjera na smijeh.

"Okej, priznajem. Bio si u pravu. Savršeni su."

"Vidiš, nije te ubilo to priznanje.", dodaje zbog čega prevrnem očima.

"Diana, moraš prestati sa tim prevrtanjem očiju. Rekao sam ti već, otkačit će ti se to tamo nešto iza što ti veže oko sa unutrašnjosti.", kaže ozbiljnog izraza lica, ali znam da se jedva suzdržava da ne prasne u smijeh.

"Ne brini se William, možeš izvući taj kabal iz rupe koja ostane i ponovo ga zavezati sa mojim okom."

"Imaš odgovor na sve, je li tako ?", pita me i ja potvrdno klimam glavom.

"Želim nešto da ti kažem.", dodaje. Znala sam da ovo nije obični ručak. Znala sam da se krije nešto drugo iza toga.

"Šta ?"

"Pričao sam to Jamesu, pa pretpostavljam da Eric zna i ne bih volio da čuješ to od njega... Ili od bilo koga drugog. Želim da čuješ to od mene...", odgovara i ja mu pogledom dajem doznanja da nastavi.

DIANAWhere stories live. Discover now