26

403 16 2
                                    

"Lela?" Dozivao sam Lelu po stanu, ali nije je bilo nigdje. Brzo sam nazvao Elenu. "Elena Lele nema nigdje." Uspaničeno sam govorio. "Dolazimo." Rekla je prije nego li je poklopila. Zvono na vratima se oglasilo. Ispred vrata su bili Elena, Marko, Mirna i Ante. Elena me čvrsto zagrlila. "Što se dogodilo?" Upitala me kada smo sjeli na fotelju. "Bio sam na treningu i kada sam se vratio nije je bilo nigdje. Mobitel joj je isključen." Paničario sam. "Marko smiri se. Naći ćemo ju." Rog me tješio. Svi su se zabrinuto gledali, nitko se nije usudio izgovoriti ono što je mislio. "Lela!" Lukin glas se niotkuda pojavio. Kada nas je vidio uplakane i zabrinute, skoro se srušio. "Ubit ću ih oboje." Protisnuo je kroz zube. "Rekao sam ti da ju paziš." Izderao se na mene. "I vama sam rekao da ju ne ostavljate samu." Izderao se i na Mirnu i Elenu. "Okej, Luka smiri se. Nisu oni krivi za ovo. Naći ćemo ju. Skuliraj se." Danijel ga je smirivao.

[dva dana kasnije]

Mirna's POV

Leli nije bilo ni traga ni glasa. Policija ju je tražila, ali kao da je u zemlju propala. Marko je bio utučen i nije spavao ništa. Uspjela sam ga nagovoriti da odspava malo. Zazvonio je moj mobitel, potrčala sam se javiti kako nebi probudilo Marka. "Halo?" Javim se. "Mirna." Uplašen i izmoren glas moje prijateljice dopirao je s druge strane slušalice.  "Lela." Tiho sam rekla, pazeći da ne probudim Marka. "Mirna, moraš doći na jednu adresu što prije. Bez policije i ostalih. Nitko ne smije znati." Rekla je uplašeno. "Uredu. Dolazim. Tamo sam za pola sata." Rekla sam i poklopila. Napisala sam Marku poruku da se ne brine, te sam brzo izašla. Vozila sam poput manijaka.

Umjesto pola sata, trebalo mi je petnaest minuta. Zaustavila sam se ispred nekakve stare kuće na kraju šume. Pokucala sam i čovjek u crnom odjelu me pustio unutra. Ispred mene se pojavio Neymar. Htjela sam mu oči iskopati. "Gdje je?" Bijesno sam ga upitala. Rukom je pokazao na nekakva vrata. Otvorila sam vrata i ugledala Lelu na nekom jadnom ležaju na podu, vezanu za zid. Dotrčala sam do nje.

"Isuse, Lela."  Rasplakala mi se u zagrljaju. Tješila sam ju. "Nemamo puno vremena. Reći ću ti istinu, ali moraš mi obećati da nitko osim tebe neće znati. Čak ni Elena." Zaprepašteno sam ju gledala. Vidjela sam joj strah u očima. "O Bože, što su ti učinili ljepotice moja." Još jednom sam ju zagrlila kako bi se smirila.

"Slušaj. Neymar me oteo i mučio u nadi da ću tako zaboraviti Marka. Kada je shvatio da mu ne uspijeva, zaprijetio mi je njegovim životom. Mirna, ne mogu dopustiti da mu naudi. Rekao je da će me pustiti večeras i da imam jedan dan da prekinem s Markom i dođem u zračnu luku. Marko ne smije posumnjati, mora misliti da volim Neymara ili tako nešto. On nikada ne smije saznati da ovo radim zbog njega, inače će samo nastradati." Šokirano sam gledala u prijateljicu.

Toliko je voljela Marka da je bila spremna riskirati svoj život i sreću radi njega. Bolno će biti gledati ju kako se raspada na komade jer će ju svi vidjeti kao negativku. Ali ona mu spašava život. "Ni Luka ni Danijel ne smiju saznati, zaprijetio mi je i njihovim životima. Neka misle sve najgore o meni, ali barem će biti sigurni." Vidjela sam da ju sve ovo boli. "Lel, ovo što on tebi radi nije ljubav, to je posesivnost. Želi te samo za sebe i ne bira sredstva kojima će to postići. Molim te, čuvaj se. I nemoj prestati razgovarati sa mnom." Preklinjala sam ju u suzama. "Zvat ću te svakodnevno." Rekla je u suzama. Ruke su joj bile ljubičaste, a noge išarane modricama. Kosa joj je bila neuredna i sljepljena za lice. Podočnjaci su bili veliki i tamni. Ponovno se rasplakala. "Napisat ću Marku pismo. Kada nađe djevojku i oženi se njome, dat ćeš mu pismo. Ne prije. Obećaj." Izustila sam jedno 'obećajem' kroz suze.

Neymar se pojavio u sobi. Neke žene su ušle za njim i odvezale Lelu. Zatim su je prebacili u neku drugu sobu. Ja sam morala ići, bit će sumnjivo ako se ubrzo ne vratim. Još jednom sam pogledala u moju ljepoticu. Gledala me s toliko tuge, boli i kajanja, srce mi se paralo na komade. Znala sam ishod ovoga i znala sam tko će patiti.

Shadow [završena]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant