Capitolul 2

6 1 0
                                    


- De ce te holbezi la mine? il intreb pe Hale cand vad ca se holbeaza la decolteul meu de prea mult timp.
- Ma uit si eu... de parca nu as avea voie sau mi-ai putea face ceva ca sa ma opresc, sincer, spune el si isi da ochii peste cap. Nu esti decat o inganfata  crescuta in puf.

Nu inteleg de ce uni oameni sunt asa de tampiti cand nu le faci absolut nimic. Toti cred ca ma cunosc cand defapt nimeni nu are idee cum e viata mea defapt.
Sunt prinsa de par de catre ignorantul de langa mine iar mai multe fire din parul meu sunt rupte si raman atarnate de degetele lui lungi.

- Ce e in neregula cu tine? pufnesc eu nervoasa si imi fixez privirea pe ochii lui care lucesc.

Toti se uita la noi, iar profesorul a ramas blocat fara a mai scoate un sunet. Se uita la mine si deja incep sa regret ce tocmai am facut. Se apleaca ca o hiena deasupra catedrei pentru a imi verifica fisa cu note de la fostul liceu. Isi ridica ochelarii din nou pe ochii si se uita la noi.

- Taceti amandoi. Asta e prima si ultima oara cand vorbiti la ora mea, spune calm dupa care se intoarce si continua sa scrie pe tabla.

Din prima zi sunt deja sub atentia profesorului. Ceea ce nu mi se pare prea bine. Sunt o eleva destul de buna... sau cel putin eram la vechea scoala, cand totul era normal pentru mine, si nu eram intr-un loc oribil cu persoane oribile langa mine.
Mi-am pozitionat corpul mai bine in scaun, dupa care am inceput sa transcriu exercititul care parca nu se mai termina.

Ma uit la ceasul de pe perete, dar limbile lui nu se mai misca de ceva timp. Iar toata tensiunea asta ma face sa par blocata in timp, langa acest Hale, care pare la fel de absent ca mine.

- Domnisoara Stone, avand in vedere ca azi e prima ta zi, iar peste doua zile va avea loc un test, ti-as sugera sa fii mai atenta, spune profesorul si ma face sa nu mai fiu asa de atenta la ceas.

In capul meu, ca si la fosta mea scoala, apar o gramada de filme cum ca rofesorul o sa ma urasca si o sa ajung sa repet clasa, sau sa dau bani grei pentru a trece. Dar toate astea dispar cand din stanga mea se aud chicoteli si imi intorc capul spre el.

- Tu ce razi acolo? il intreb iritata si mijesc ochii la el.
- Daca ai vedea ce fata ai facut, spune si continua sa rada.
- Hale si Stone! Ne vedem la dententie, spune el in timp ce iese din clasa odata cu sunetul clopotelului.

Imi pun fata in palme, dupa care imi strang lucrurile si ma ridic din banca.Pentru a incerca sa scap de Hale pana la detentie macar.
Doi baieti ma urmaresc cu privirea pana aproape ies din clasa, deoarece da, arat foarte bine pentru varsta de 17 ani si mai par si o prada buna pentu ca sunt mai mica cu un an, dar am invatat cum sa ii tratez pe baieti in asa fel incat sa ma lase in pace cand vreau eu.

Imi intorc capul cand ajung in pragul usii. Ma uit si la Hale. Dar el doar sta. Sta si se uita urat la cei doi baieti, care probabil fac parte din gasca lui de ciudati. Ma mai uit odata la cei doi baieti si ies afara din clasa asta pentru a-mi gasii dulapul.
Sa merg pe holurile scolii asteia e un chin. Pentru ca nu cunosc pe nimeni si nici nu am avut un inceput stralucit.
Ma uit pe foaia de la secretara si vad ca acum am ora de sport. Si dupa spusele mamei, am un echipament in dulap, dar nu am idee unde o sa il gasesc.

Ajung intr-un final la dulap, dupa ce am cutreierat holurile de doua ori, bag codul pe care l-am primit si imi las cartile luand in mana micutul ghiozdanel cu echipamentul.

Inchid usa dulapiorului si ma uit spre restul dulapurilor. Cand observ pe cineva ciudat la dulapul de langa.

- Perfect... dupa ce ca m-ai bagat in belele ma mai si urmaresti. Ce esti tu? Un criminal in serie?! intreb mai mult pentru mine, dar dupa privirea lui, sigur a auzit tot ce am scos pe gura si nu i se pare la fel de amuzant precum mie...
- Daca tu vrei sa imi spui asa nu ma deranjeaza, dar nu de mine ar trebui sa te temi, imi raspunde el dupa care un zambet i se iveste pe buze.

Ma uit la el mai mult speriata decat amuzata. Iar raspunsul venit de la el ma face sa ma panichez mai mult in legatura cu prima zi de liceu si mai ales, cu liceul.

- Las-o Harry. Du-te la sport si ai grija de papusile tale! spune o voce de fata din spatele meu.

Ma intorc spre vocea aceea, care aparține unei fete frumoase.

- Ne mai vedem noi, Aydden. Avem sport impreuna si am dulap langa tine. Succes, spune el si pleaca intepat de langa mine si fata necunoscuta.

The Heat InsideWhere stories live. Discover now