deel 5

12 3 0
                                    

hey nieuw deeltje.

pov hilde
ik kom thuis aan en als ik naar binnen loop. Loop ik bijna tegen sandra op. "Uhm hai" zeg ik. "En waar kom jij vandaan je zou optijd thuis zijn" zegt sandra. "Uhm ja ik uhm" mompel ik. "waar kom je weg hilde?" sandra kijkt me vragend aan. "ik was nog even bij leon film kijken" zeg ik snel. "uhm omey ga maar naar boven tis al laat" zegt sand. "ja is goed". Zucht ik. Ik loop naar boven en kleed me om ik leg me toverstok op de plank en pak een boek. Ik ga zitten op de stoel in de hoek en begin te lezen. Als ik voetstappen hoor leg ik snel me boek terug en pak me stok en ga in bed liggen. Ik doe net alsof ik slaap. "Hey hilde ben je nig wakker?" Hoor ik zacht. "Umm" mompel ik. "Ja dus wat was je aan het doen?" "Nadenken" en ik zucht. "Leg je straks je spullen op de plank?" "Ja zal ik doen". Sandra loop me kamer uit. snel pak ik me stok en zeg op fluistertoon: "accio boek." het boek komt op me af en stopt vlak voor me neus. Ik open het boek en bekijk de eerste bladzijde er staan een paar handige spreuken en potions in. Het boek heet spells and potions. Het is geschreven door de half blood prince. Ik begin te lezen opeens gaat de deur open en komt sandra binnen. Ik stop snel me boek weg en me stok. "Hilde slaap je nog ni?" Vraagt sandra "Nee dat zie je toch" zeg ik bot "hilde wat heb je daar?" Ze kijkt nieuwschierig naar me bed. "Een boek een leesboek" zucht ik. "Mag ik is zien?" "Uhm nee sorry""okey da ni" ze loopt de kamer uit en dan zeg ik zacht"lumos" en er komt licht uit me stok. Al snel word ik moe en leg me boek en me stok op de plank. Ik ga in bed liggen en val in slaap.

Volgende morgen
Ik word wakker van stemmen. "Hilde slaapt hier" hoor ik persoon 1 zeggen. "Okey dan gaan we der even wakker maken" zegt persoon 2. De deur gaat langzaam open en ik zie sandra binnen lopem met wacht is dat professor snape? Nee toch. Ik kijk nog eens goed wacht snape heeft geen grijze ogen. Draco? Dat meen je niet heeft hij wisseldrank gebruikt? T zal wel ik hou me mond maar effe. "Hilde hier is snape." En ze loopt weg. "Uhm ik kleed me effe om" hij blijft staan en zegt niks. Als ik me shirt aan wil doen pakt hij me schouder vast. Als ik me omdraai kijk ik recht in de ogen van draco malfoy. "Hilde?"zegt hij zacht. "Uhm ja wat is er draco". "Hoe wist je dat ik het was?" "Je ogen" zeg ik zacht. "Ah" zegt hij. Hij bekijkt me terwijl ik nog in me bh sta. "Uhm". Ik pak me shirt en wil hem aan doen als de deur open gaat. "Huh draco?" Zegt sandra. "Uhm ja wat is daar mis mee." "Hilde je moet opschieten en ik wil je straks nog spreken." Als ze weg loopt loop ik naar het raam en staar naar buiten. Draco komt naast me staan en slaat een arm om me heen. Op het moment waneer we elkaar aankijken gaat de deur open. "WAT HEEFT DIT TE BETEKENEN." Hoor ik. Ik kijk weg en blijf stil. "Ik spreek je zo wel hilde en trek je shirt is aan." Ik trek me shirt aan en loop naar de deur waar sandra net is weg gegaan. "Uhm draco? Zie ik je zo nog op hogwarts?" Zeg ik. "Ja hoor" hij geef me een snelle kus. En dan gaat hij weg. Ik loop naar beneden met een raar gevoel. Maar als ik de deur open doe is dat gelijk weg. Daar staat sandra (idk waar chantal is) met haar armen over elkaar.  "Leg is uit wat deden jij en draco." "Hij sloeg een arm om me heen omdat ik sad was."
"Okey maar jullie hebben niks?" Vraagt sandra. "Nee we hebben niks." "Uhm" mompelt sand. "maar sand ik moet gaan." Zeg ik. "Okey bye".  "Bye sand". Ik loop naar buiten en pak me fiets. Als ik me omdraai staat chantal achter me. "Hey hilde" zegt ze. "Hey chantal". "Wat ga je doen?" Vraagt ze nieuwschierig. "Ik ga naar werk toe." "Moet ik je brengen?" "Nee hoor kom er zelf wel. Dat jullie allebei auto rijden hoef je niet persee mij te brengen." "Okey als je wilt doe ik het hoor". "Nee hoeft ni". "En ik fiets weg.

Weer kort deel maar ja

de arpparteWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu