Η πρώτη σκηνή

555 59 74
                                    

     Ανοίγει η πόρτα και εμφανίζεται ο ξακουστός Νίκος Ελευθερίου. Το πρόσωπο μου παίρνει μια ειρωνική έκφραση, καθώς θυμάμαι πως μόνος του, θα αποφασίσει την τύχη μου. Υπομονή Ναταλία. Ακούγεται μια φωνή γεμάτη υπεροψία, η οποία με εκνευρίζει.

     - Στέφανε , τι έγινε ; Πάλι πρόβα ; Βαριέμαι. Ελπίζω, να μην ήρθε πάλι καμία άσχετη, που δεν θα μπορεί να σταθεί δίπλα μου. Έχω δει σαράντα αυτήν την εβδομάδα και η μια χειρότερη από την άλλη. Οφείλετε να μου βρείτε την καλύτερη.

   Ο Στέφανος δαγκώνει τα χείλη του, επειδή γνωρίζει πως είμαι μπροστά. Εκείνος από την άλλη έχει ειρωνικό χαμόγελο, με την ματιά του πάνω μου. Αυτό όμως δεν θα το αφήσω, να περάσει έτσι. Δεν με νοιάζει που είναι διάσημος, αλλά δεν θα μιλάει έτσι. Το ψώνιο. Άκου, έχει δει τόσες υποψήφιες...  Παίρνω το σοβαρό μου ύφος, για να τον κοιτάξω και να απαντήσω κατάλληλα.

    - Δεν δέχομαι ειρωνείες ή κριτική από άνθρωπο που φοράει γυαλιά ηλίου στον εσωτερικό χώρο του στούντιο .

    Γελάει και υψώνει το φρύδι του. Στρέφει το βλέμμα του στον τοίχο, ενώ παίζει με τα δάχτυλα του. Αδιαφορεί τελείως για την παρουσία μου ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Βέβαια, δεν αφήνει να πέσει κάτω η πρόταση μου.

    - Δεν κατάλαβα. Γυαλιά μου είναι, ότι θέλω τα κάνω . Αν μου έρθει τα σπάω στη στιγμή . 

    Μου απαντάει, ενώ  βγάζει τα πανάκριβα γυαλιά του και τα πετάει στο τοίχο. Αυτόματα ακούγεται ο ήχος από θρύψαλα. Ταράζομαι από την ένταση, ενώ δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Ελπίζω τουλάχιστον στο έργο να έχουμε διαφωνίες. Έτσι δεν θα είναι δύσκολο να υποκριθούμε, αφού αυτό είναι το κλίμα μεταξύ μας. Ο Στέφανος ηρεμεί κάπως τα πράγματα.

    - Λοιπόν, Ναταλία, μην παίρνεις στα σοβαρά τα λόγια του. Δεν έχει δει παρά μόνο δυο γυναίκες για πρόβα. Το είπε χιουμοριστικά για τις σαράντα, επειδή τόσες μέρες το καθυστερούσαμε. Τώρα κύριε Ελευθερίου,  ετοιμαστείτε, γιατί η Ναταλία είναι η υποψήφια για πρωταγωνίστρια.

    Ο Νίκος αποχωρεί για λίγο, ενώ μένω με τον Στέφανο. Είμαι  θυμωμένη βέβαια, όμως πρέπει να το ξεπεράσω ... Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τον Ελευθερίου! Ήρθα εδώ για δουλειά, δεν θα με επηρεάσει κανείς σ' αυτό. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Από την άλλη ο Στέφανος προσπαθεί να με ηρεμήσει.

     - Μην ανησυχείς. Σε λίγα λεπτά θα έρθει και θα φαίνεται απόλυτα ερωτευμένος με σένα .

 Γυάλινη ζωήWhere stories live. Discover now