Călătoria mea

938 74 71
                                    

Mi s-a cerut de mai multe ori să vorbesc despre călătoria mea pe Wattpad, să povestesc despre ce am făcut și cum am ajuns să fiu aici, admirată (dacă îmi permiteți să spun asta, deși nu au fost cuvintele mele) și citită de atât de mulți oameni.

Ei bine, de multe ori am refuzat, căci am avut impresia că oamenii care mi-au cerut asta vor doar să facă ca mine și să găsească o mini-faimă trecătoare, iar ideea asta mă face să mă strâmb. Însă am decis să vă spun călătoria mea și să vă dau câteva idei despre ce înseamnă să fii scriitor pe Wattpad, pe parcurs. (Dacă sunteți interesați.)

Bun, atunci, cu puțină jenă, căci nu prea îmi place să vorbesc despre mine, încep.

Am început să scriu în toamna anului 2014. Evident, niște porcării. Nu are rost să mă lungesc și să vă spun ideile sau alte detalii, căci v-aș plictisi.

În câteva luni am scris o carte de 42 de capitole, a câte (aproximativ) 6000 de cuvinte fiecare. Am șters-o, neștiind pe atunci că ar fi ceva destul de prețios peste câțiva ani, și anume, prima mea carte (neterminată).

Am început altă carte, cu câteva capitole, dar am renunțat la ea. Și ea este ștearsă.

După care am scris cartea pe care voi o știți sub numele de "Trei moduri în care m-ai trădat". În 10 mai 2015 am postat primul capitol din cartea asta - am postat prima dată ceva pe Wattpad - sub numele de "Fooled" (eram tare neinspirată la început).

În vara anului 2015 îmi petreceam zile și nopți stând în casă și scriind. Mi-am sacrificat multe ieșiri cu prietenii pentru asta, pentru noul meu hobby și pentru satisfacerea puținilor cititori pe care îi aveam (probabil cartea avea undeva la 10-30 de mii de lecturi).

Nu vă gândiți că este mult 10-30 de mii de lecturi la acea carte acumulate în 4 luni. De ce? Pentru că eu postam aproape zilnic. Scriam zilnic. Obsesiv de mult. Mă interesam de reguli de gramatică. Mă interesam de cum se scrie o carte. Mă interesam de alte cărți, pentru a putea învăța de la cei mai buni decât mine. Tot ceea ce am făcut vara aceea a fost pentru cartea mea. Am muncit zile și nopți.

Cei care încep cu gândul "vreau să am mulți cititori" greșesc din prima. Eu nu m-am gândit vreodată că voi ajunge la 10 cititori, la 100, la 1000 sau la zeci și sute de mii de lecturi. Efectiv am făcut ceea ce mi-a plăcut, am împărtășit asta cu oamenii, publicul s-a mărit fără să realizez și m-am bucurat de proces.

Niciodată, absolut niciodată nu am plănuit să ajung aici. De asta vă spun: faceți pur și simplu ceea ce vă place. Dacă ceea ce vă place este să scrieți și începeți să scrieți pe Wattpad, atunci nu vă gândiți deloc la câte vizualizări veți avea. Verificați uneori numerele cărților și bucurați-vă de fiecare lectură pe care o primiți. (Eu una așa fac. Nu știu cine îmi citește cărțile dintre cei care vor citi asta, dar cine o face știe că mereu pun anunț la sfârșitul unui capitol atunci când ajung la un număr de lecturi și le mulțumesc cititorilor, chiar dacă ajung la 500 000, chiar dacă ajung la 100 000, la 10 000 sau chiar la 1000. Pentru mine contează orice, mă bucur de orice și profit de clipă și de ceea ce mi se întâmplă în acea clipă.)

Continuând, căci am deviat de la subiect și eu vorbesc foarte mult de fel atunci când povestesc...

În ianuarie 2016 știu sigur că am trecut de 100 000 de lecturi cu prima mea carte, TMICMT. A fost ceva spectaculos pentru mine, evident. Încă sunt fericită când văd că sunt citită de atâția oameni. Mă fac să simt că ceea ce fac contează. Și acum vă voi spune motto-ul hobby-ului meu, ca un fel de paranteză.

Dacă pasiunea mea ajută măcar o persoană, eu voi continua să o fac.

Sincer, cred că după asta ar trebui să se ghideze orice artist.

Pentru toți scriitorii începătoriWhere stories live. Discover now