Chce mě pozvat na rande

622 29 2
                                    

Už je to tu. Listopad a každý řeší jenom ples. Kdo s kým, proč spolu jdou a co spolu mají. ,,Hej Blacková, nevíš kde mám učebnici Péče o tvory?" zeptal se mě James. ,,Co já vím? Pokoj máš s Christoperem, Gerardem, Davidem, Rupertem a Mitchem" odfrkla jsem si. ,,Musíme jít. Jdeme pozdě. Gerard je připravený jen na malé zpoždění. Ne na celou hodinu" popohnal nás Christopher. Připojili jsme se ke skupince žáků, kteří zrovna vycházeli z hradu. ,,Máte štěstí. Zatím si nikdo nevšiml, že chybíte" otočil se na nás Gerard. ,,James nemohl najít učebnici a Blacková se mazlila se svojí kluběnkou" omluvil nás Christopher. ,,Jmenuje se Iris" upozornila jsem ho. ,,Beztak mi tu učebnici snědla ona" zamumlal James. ,,To není pravda Pottere!" okřikla jsem ho, až se na nás pár mrzimorských otočilo. Nebelvírové už jsou na nás zvyklí. Urazit moji kluběnku, co si sakra myslí. Mezi těmi mrzimory byla i černovlasá holka sakra podobná Thomasovi. ,,Má Thomas sestru?" zeptala jsem se. ,,Co já vím? To ty se bavíš s Clayem a tou jeho partou" odfrkl si Christopher. ,,Víš, že mě urážíš? Nebavím se s nima" zamračila jsem se na něj. ,,Přišlápl jsi mi hábit!" vykřikl Gerard. ,,Promiň. Já nechtěl" omluvil se James. ,,Odcházím" oznámila jsem a prorvala jsem se davem do předu k Sally a Rupertovi.

,,Kam pojedeš na Vánoce?" zeptala se Sally po cestě do Velké síně. Ze všech holek na škole je Sally moje nejlepší kamarádka. ,,Tak jako každý rok budeme u Weasleyových. Zase uvidím Vicky, Dominique, Louise, Freda a Roxane. Ale budu s Potterem. Ty zůstáváš tu?"
,,Jako vždy. Do sirotčince se mi nechce. Reev tu taky zůstává, takže aspoň nebudu sama. Reev je taky ze sirotčince. Ale je v Havraspáru. Nevíš, kdo taky zůstává?"
,,Clay říkal, že se ještě rozmyslí. Chce si poslední rok užít. Kate se pohádala s bratrem, takže asi taky nejede. A Fiona z třetího ročníku určitě zůstává. Ta na Vánoce domů nejezdí nikdy. O zbytku nevím, ale zjistím jestli budeš chtít"
,,Ne. Já se poptám. Vy jste každý rok u Weasleyových?"
,,Jo. Ale asi dvakrát se stalo, že jsme byli všichni u nás. Hugo náš dům zbožňuje"
,,A Nový rok? Na ten tu budeš?"
,,Já asi jo. Ještě nevím. Ale James bude na Nový rok určitě doma a Gerard zase na Nový rok určitě přijede. Budeme si psát"
,,Máš sovu?"
,,No, tu jsem ještě nesehnala. Ale Potterovi mají a Weasleyovi taky"
,,Pan X byl nejlepší sova. Tu jen tak někdo nenahradí. A třeba tu novou sovu dostaneš na Vánoce"
,,To asi ne. Dostanu nové koště, nový hábit a knihy. Mělo to být překvapení, ale tátové to nikdy neutají. Známe tátu Siriuse. Od paní Weasleyové dostanu svetr jako každý rok, od Potterů asi knihu, to samé strejda Ron a teta Hermiona, strejda George mi dá hromadu sladkostí a strejda Bill oblečení. Je to každý rok stejné"
,,Takže mám zase počítat se svetrem a šálou?"
,,Jo. Ale barvu si nechám pro sebe"
,,To si piš. Aspoň s tímhle chci být překvapená" usmála se. Každý rok jí tátové dávají svetr a šálu. Přinesu jí to až po Vánocích, ale i tak je Sally šťastná.

Ve Velké síni to pěkně šumělo. ,,Prosím o pozornost" ozvala se McGonagallová. ,,Chce mě veřejně pozvat na ples" mrknul na mě James. ,,Tak tebe zrovna" uchechtla jsem se. ,,Nevěříš tomu Blacková? Tenhle měsíc jsme byli na koberečku už šestkrát. Náhoda? Nemyslím si" oponoval mi Christopher. ,,Připomínám, pokaždé jsem tam byla s vámi. A dvakrát tam byl i Gerard" upozornila jsem je. ,,Od začátku roku se nám tu děly menší nepříjemnosti. Doposud se neví, kdo za tím stojí. Ráda bych vám ale oznámila, že se váš spolužák Daniel Woods opět vrací do školy. Prosím vás, aby jste se vyhnuli nevhodným otázkám. To je vše. Přeji vám dobrou chuť" oznámila McGonagallová. ,,Já to věděla. Budeš si muset počkat Sirie" usmála jsem se a naložila jsem si brambory. ,,Nebudu čekat dlouho. Když ne dnes, tak zítra" namítnul James. ,,Nebude to dnes, nebude to zítra, nebude to nikdy. Toho se nedočkáš" zamumlal Gerard s plnou pusou. ,,Nemluv s plnou pusou. První dožvýkej" napomenula jsem ho. ,,Hej lidi, budeme dělat párty na přivítání Daniela. Dejte to vědět ostatním, ať to taky dají vědět ostatním. Ale jen nebelvírům" zjevil se u nás Thomas. ,,Jasně. To si piš" kývnul James. Thomas zmizel stejně rychle jako se objevil. ,,Zpět k tématu. Určitě mě pozve. Jsem neodolatelný" trval si na svém James. ,,Nemyslím si Pottere. Tohle se nedá jíst" odstrčila jsem od sebe talíř s bramborami. ,,Jsou jen kapku víc okořeněné, ale jsou dobré" Christopher si vzal můj talíř. ,,Pamatuješ jak strejda Sirius celkem hodně přesolil krocana?" smál se James. ,,To si pamatujeme všichni, Sirie" pokývala jsem hlavou.

Blacková!Kde žijí příběhy. Začni objevovat