Bude to nezvyk

424 22 0
                                    

,,Kapitán nás pověří tím, jít omrknout taktiku jiného týmu a ještě s námi ani nejde, ikdyž tu má přítelkyni" stěžoval si Christopher. ,,Nech toho kňourání. Ostatně Blacková nás kvůli našemu kapitánovi poslední dobou zanedbávala" upozornil ho James. ,,Jsem si toho vědoma a omlouvám se. Tenhle víkend se vám snažím věnovat. Taky jsem se chtěla zeptat, přijedete letos na prázdniny?" zeptala jsem se. Změna tématu na prázdniny mě zachránila od výčitek. ,,To si piš, že přijedeme! Nejlepší část prázdnin jsou ty dva týdny u vás" vyjíknul nadšeně Christopher. ,,Nechat si ujít kuchařské umění tvého táty Siriuse, tvoje slovní přestřelky s Kráturou, poučky tvého táty Remuse a neustálé neshody končící usmířením je nemožné. Vždycky mě to dokáže totálně nabít energií" prohlásil Gerard. ,,Věříš, že mně už to někdy i vadí?" přiznala jsem. ,,Věřím. Mně naši už někdy taky lezou na nervy. Ale jsem rád, že je mám" kývnul James. ,,Takhle to mají všichni v našem věku. Říká máma" odfrknul si Fred.

  Sophie mě poprosila, jestli bychom jí já a Kate nešly pomoc hlídkovat. Ian se prý strašně ožral a teď spí a Robert se Sophií zrovna nevychází. Obecně s ní nevychází zrovna moc lidí. Ian si s ní rozumněl vždycky, pak se baví s Carlou, s Kate, se mnou a s Taylor. S Kate se baví, protože Sophiin starší bratr s Kate chvilku chodil, já a Taylor jsme jí prý sympatické. ,,Ty jsi se byla podívat na famfrpál?" promluvila na mě Sophie. ,,Clay zaúkoloval Jamese a Christophera, ale trávila jsem s něma poslední dobou málo času, tak jsem šla taky. Šli jsme omrknout taktiku Mrzimoru. Nic moc. Měli by být hračka" kývla jsem. ,,Mrzimor byl vždycky výhra zadarmo. Co ty a Clay? Hodně se o vás šušká" uchechtla se Kate. ,,Například?" nadzvedla jsem obočí. ,,Někdo říká, že jste spolu už přes rok a řekli jste to až teď, někdo říká, že jste od sebe a někdo, že máš něco s naším primusem Robertem. Chápeš. Různé varianty" Kate rozhodila rukama až praštila do jednoho brnění a to se rozsypalo. ,,Vážně? Očarované je tu všechno, ale brnění ne?" rozčilovala se. Jen jsem se zasmála. Sophie mávla hůlkou a brnění bylo znovu celé. ,,Tomuhle už se budu obloukem vyhýbat" poukázala Kate. ,,Mohla by jsi" zasmála jsem se. ,,Blacková drž se tématu. My posloucháme" obrátila Kate. ,,Začali jsme spolu chodit krátce po Novém roce a s Robertem nic nemám. To snad k mému vztahu stačí. Teď ty Kate" pobídla jsem ji. ,,Já?" podivila se. ,,Máme tu jinou Kate?" zeptala se Sophie. ,,Pořád Archie, dámy. Je milý a pozorný a mám ho hrozně ráda. Dokonce si s ním dokážu představit svou budoucnost" rozplývala se Kate. ,,Dobře, že jsi šťastná. A co ty Sophi? Někdo na obzoru?" usmála jsem se. ,,Všichni mě pokládají za divnou. Když někdo z nižšího ročníku něco potřebuje, jde většinou za Ianem a ne za mnou. Ale už jsem se s tím smířila" mykla rameny Sophi. ,,Zlato, vím o jednom klukovi, který na tobě může oči nechat. Jmenuje se Ian. Určitě ho znáš" mrkla na ni Kate. Sophi trošku zčervenala.

Po hodině Obrany proti černé magii se všichni rozprchli na oběd. Já čekala na tátu. Nevypadal zrovna nejlíp. ,,Becco? Jaktože nejdeš na oběd?" usmál se na mě. ,,Čekám na tebe. Víš, nevypadáš nejlíp" poukázala jsem. ,,Pozítří je úplněk. A dobře mi opravdu není. Na obědě se ale ukázat musím, protože jinak by Sirius vyšiloval a pěkně bych to od něj schytal"
,,To teda nejen od něj. A kluci k nám zase přijedou na dva týdny"
,,Úžasné. Sirius bude mít radost. Krátura dvakrát větší"
,,Víš, chtěla jsem se zeptat-teda James mi nabídnul, abych šla na týden k nim. Ale jestli vám to bude vadit, tak nepůjdu"
,,Samozřejmě, že můžeš. Nebude nám to vadit. U Jamese mám jistotu, že na vás Harry a Ginny dohlédnou. Nechat vás dva samotné je povolení ke zboření domu. Becco, chtěli bychom s tebou něco probrat. Je to celkem důležité. A chceme znát tvůj názor. Zastav se až budeš mít čas"
,,Dobře. Ale děsíš mě" kývla jsem. Hlavou mi létalo celkem dost myšlenek. Co když se chtějí rozvést? Možná bych se tátovi Removi ani nedivila. Nebo co když si táta Sirius našel milence nebo milenku a chce se s tátou Remem rozvést kvůli ní a pak si ji nebo jeho k nám nastěhovat? S kým bych zůstala? Merline a co když chtějí další dítě? Ikdyž na to je celkem pozdě. Leda, že už by ho měli a neřekli mi to. To bych nepřežila. Asi bych se musela odstěhovat k Potterovým. Ikdyž vidina bydlení s Jamesem není moc lákavá. Asi bych ho musela zabít. ,,Hej Blacková, posloucháš?" Christopher mi zamával rukou před obličejem. ,,Jo, jasně" přikývla jsem. Ani jsem si neuvědomila, že už sedím u stolu. ,,Co jsem teda říkal?" zeptal se James. ,,Že máš nový objev?" zkusila jsem to. Fred, Gerard i Christopher vykulili oči. ,,Co to řekla Pottere?" vyjel po Jamesovi Fred. ,,Brigitte se zmínila" prohodila jsem a usmála jsem se. Očividně jsem všem vyrazila dech. ,,Vy jste se rozešli?" podivil se Gerard. ,,Ano, rozešli jsme se. Ale nekřičte tak a taky to zatím nikomu neříkejte. Vyřešíme to potom" procedil James a zamračil se na mě. ,,Lidi. Profesorský stůl. Honem" Christopher do mě strčil loktem. Já, James, Fred a Gerard jsem se tam okamžitě podívali. Lžička ředitelky levitovala nad Snapem. ,,Klidně se s vámi vsadím, že vím kdo za to může" usmál se Fred. ,,Táta Sirius" povzdechla jsem si. ,,Hej!" okřiknul mě Fred. ,,Táta Sirius to dělá i doma. Táta Remus ho za to okřikuje, ale jak vidíš, je to prd platné" vysvětlila jsem. Táta Remus do táty Siriuse něco hustil, ředitelka tomu jen přihlížela a Snape na tátu Siriuse něco pokřikoval. Fred, Gerard, Christopher i James se tomu smáli. ,,Tak tomu bych se smál jako šílený" chechtal se Gerard. ,,Já se tomu smál jako šílený" přiznal se James. Snape se zvedl od stolu a zamířil ven z Velké síně. Tomu už jsem se smála i já. Ve vzduchu levitoval celý příbor. Lžička, vidlička i nůž. Táta Remus zase něco řekl, mávl hůlkou a příbory spadly na zem. Skoro všichni se tím směrem otočili. První tam a potom na nás. ,,Pardon!" křiknul James. ,,Bylo to omylem" dodala jsem.

Táta Remus mi podal hrneček čaje a posadil se naproti mě, vedle táty Siriuse. ,,Tak co jste se mnou chtěli probrat?" zeptala jsem se a upila jsem trochu čaje. ,,My bychom chtěli odejít z Bradavic" oznámil táta Sirius a já na ně vykulila oči. Tohle jsem nečekala ani v nejmenším. ,,Co? Jak odejít? Kdy? A proč?" sypala jsem ze sebe. Bude to šílený nezvyk. Byli tu od prvního ročníku. ,,Tenhle rok by jsme doučili a ten příští místo nás nastoupí někdo nový. Já učím už od doby Harryho studia a už mě to nenaplňuje tak jako předtím. A Sirius dostal nabídku na hodně dobře placené místo na ministerstvu" vysvětloval táta Remus. Zmohla jsem se v tom šoku jen na přikyvování. ,,Pracoval bych jen dopoledne. Jsou za to opravdu hodně slušné peníze a hlavně by jsme na sebe měli víc času" přidal se i táta Sirius a vzal tátu Rema za ruku. Táta Remus opravdu pracuje v Bradavicích už od doby studia strejdy Harryho. Když jsem byla malá, staral se o mě táta Sirius a táta Remus jezdil na prázdniny. ,,Chceme znát tvůj názor" pronesl táta Remus. ,,Jsem trochu v šoku. Popravdě jsem čekala hromadu věcí, jen ne tohle. Chci, aby jste byli šťastní. Ale budete tu hrozně chybět" pousmála jsem se. ,,Určitě nás nechceš mít pořád za zadkem" zasmál se táta Sirius. ,,A nezkoušej nám něco namlouvat. To nechce nikdo. Víme to" dodal táta Remus s úsměvem. ,,Fajn, s tím můžu souhlasit" kývla jsem a lehce jsem se usmála.

Blacková!Où les histoires vivent. Découvrez maintenant