17. Velké odhalení

68 12 3
                                    

„No, musím uznat," Loki všechny přísedící v obývacím pokoji vily v Malibu přejel pohledem, až se zastavil na samotné Caroline, „vypadáte fakt příšerně."

„Za to ty jsi úplná modelka," utrousí Tony sedící vedle ní.

„Hele, já si nenechal nakopat zadek jako vy," povytáhl obočí polobůh.

„My jsme alespoň tak zbaběle neutekli a nenechali své nejbližší na pospas osudu!" vrátí mu to sám miliardář. Přece se nenechá odradit tím kissákem, který mu nakráčel do vily, jako kdyby mu tu všechno patřilo.

„Jestli narážíš na Asgard, neměl jsem na vybranou. Musíte se hold s tím smířit," neustoupí jen tak v hádce asgarďan.

„Co ty mi tady kecáš o smíření ty emzáku, moje sestra je mrtvá! Kde jsi za tu dobu byl?! Kdyby jsi jak zbabělec se nevypařil bez ní, mohla by ještě žít! A kde máš vůbec bratra ty, když jsem tak smělej?!" vyjel po černovláskovi Grant a málem mu i napálil, kdyby ho včas z jedné strany nechytil Steve a z druhé Tony.

„Není to můj bratr!" odfrkne si dlouhovlasý muž a setřepe si neviditelné smítko z pláště na rameni. „A za její smrt nemůžu, jestli ti jde o to migdarďane. Buď rád, že jsem ji vůbec zabil a Kameny nekonečna z ní vyndal a schoval. Taky by už mohli být ty vaše dívky mrtvé," probodne ho pohledem.

„Klid!" napomenul svého syna Kapitán, jakmile zbystřil, že opět chce po polobohovi vyjet. „Nestojí ti za to. Kdyby to nebylo nutné, dávno by byl v base."

„Jak mohla tak mladá holka přijít ke Kamenům nekonečna?" po chvilce ticha zadumaně se zeptal Clint.

„Co já vím, já ji na Asgardu nehlídal, to se zeptejte tady těch přítomných, který ji tam poslali," sobecky se ušklíbl Loki a tím i poukázal na Tonyho, Caroline a Steva.

„Poslali?" zbystří Jasmine.

„Tohle teď nebudeme rozebírat, důležité je, že ty dva kameny jsou už v bezpečí, musíme se ujistit, zda je též Kámen času u majitelky a to i poslední dva. Ještě že má Vision kámen přímo uprostřed čela, víc nápadné to opravdu nemohlo být," utrousí Bethany.

„Jak nebudeme rozebírat? Nemá to náhodou co dočinění i se mnou? Že jsem třeba byla unesena a posléze, co jste mě získali zpět, si mě vzal pod ochranná třída Tony s Papper?" nabroušeně vyskočila na nohy Jasmine. Všechno jí to secvaklo dohromady už po tom, co jí to naznačila Alex a pak si to tajně dohledala ve složkách SHIELDu.

„Jak to víš?" zděšeně na ni pohlédla Caroline.

„Nebýt Alex, nevěděla bych o tom ani ň! Celých sedmnáct let se to furt snažíte ututlat a ukrývat přede mnou a já už toho mám opravdu dost! Víte, jak to bolí, nevědět co byli mí rodiče zač, jak se jmenovali, kdo to vůbec byl?! Když mi pravda unikala mezi prsty, vždycky jsem za to byla seřvaná a to neprávem!" vybuchla zrzka, až všem zamrazilo v zádech.

„Alex, my-"

„Ne Antony! Nic neříkej, už o to opravdu nestojím. Vážně pro mě bylo šokující, že jste vůbec lhali o tom, jak jste si mě asoptovali! Všechno byla jedna velká lež! Najednou se dozvím, že jste mě vlastně měli původně zabít, protože jsem měla být údajná dcera hlavního nepřítele! Zklamali jste mne!" vykřičela se, naštvaně se otočila na patě a nasupeně odkráčela.

„Jas, počkej!" vyjekne Grant, vytrhne se z Tonyho a Stevovo sevření a běží za svou přítelkyní.

„Pěkná rodinná atmosféra, nemyslíte?" neodpustí si Loki.

„Ty mlč, všechno jsi to teď akorát posral!" vyprskne Tony a jde si nalít něco k pití. A tím samozřejmě měl namířeno k baru s alkoholem. Steve jeho slovník raději nekomentoval, ještě by akorát přili olej do ohně.

„Takže když už je hlavní nepřítel po smrti, proč bychom měli kontrolovat zbylé kameny?" pokračoval v předešlém rozhovoru Bruce.

Loki náhle vybuchnul smíchy.

„Řekl jsem něco špatně?" zmateně zamrkal vědec, zatímco zbytek protočil očima nad chováním nezvaného hosta.

„Vy si opravdu myslíte, že to všechno měla na svědomí Demetris?" zalykal se smíchy.

„Není jediná?" zvednul hlavu Steve od Carolininy utrápené tváře.

„Ona byla něco jako panoš," povytáhl koutek úst.

„Jak to myslíš, panoš? Někomu jako sloužila?" ozval se Clint.

„Po dobu, co jste tady bojovali proti všem různým netvorům a nepřátelům a Alex na Asgardu s Demetris, jsem cestoval vesmírem a nebyla to pěkná podívaná....vesmír vypadal jako jeden velký chaos, Strážci s Thorem to teď spravují, ale stejně co tam ten nepřítel a Demetris provedly, tomu vážně daly korunu," odmlčel se.

„Nicméně, tím chci říct, že Demetris opravdu nebyla ta hlavní....ne, ani zdaleka ne. Ona byla podřadná a ovládala ji-" černovlásek se na moment zasekl. Nemohl se rozhodnout, zda to vůbec může říct.

„Kdo za tím vším stojí?" nevydržel tu zvědavost Peter.

„Alex Rogersová," vypustil a tím i spustil řetězovou reakci.

„Co?! Jak můžeš naši dceru tady neprávem osočovat! Vždyť je mrtvá!" nenávistně ho probodne očima jak Caroline, tak i Steve. Ostatní byli otřeseni.

„To snad není možné, to sis snad vymyslel," nevěřícně na něj zírala Bethany.

„Ovšem nemyslel jsem tu, která vám zemřela pod rukama," hned se napravil syn Odinson. To už zmlkli a třeštili na něj oči. „Ale tu, která má být už dávno mrtvá. Tu sedmnáctiletou, Barnes si jistě vzpomene," dokončil.

„Neznámá dívka, co nám tenkrát pomohla v boji," napadlo Natashu.

„Ta anonymní??" zamračil se Bruce.

„Přesně ta," vydechl Bucky a unaveně si protřel oči.

„Takže ty Alexiny všechny sny...." zasekla se Caroline.

„Jsou si propojené a tím i to dávalo vaší Alex naději, že se na pohromu dřív připravíte," podal na vysvětlenou Loki.

„Jo....dávalo, to máš recht," povzdechl si Steve.

„Vím, co pro vás vaše dcera znamenala. Ale uctíte její památku tím, že zastavíte toho hlavního nepřítele. Je strašně silná, silnější než Demetris. A to nemá Kameny nekonečna," naléhal polobůh.

„No bezva," pomalu vstane Caroline z místa a otočí se ke všem čelem, jako kdyby našla kus odhodlanosti bojovat.

„Nastala doba teroru. Všichni si doteď mysleli, že zvládneme všechno, že zaženeme i toho nejsilnějšího nepřítele a nikdy nás nic nezastaví. Je to pravda, zahnali jsme i zloduchy, o kterých ani nevěděli, ale teď? Vypadáme jak banda zdrcených kostýmáků."

„Takže všichni kostýmy dolů....?" utrousí unaveně Tony u baru.

„Obávám se, že to nepomůže....musíme bojovat do posledního dechu," pevně se podívá po všech bruneta.

„Bezva....tak jsme si všichni dodali odvahu, ale abychom už se konečně zvedli a šli zachránit svět, to už vám moc nevoní, co?" rýpnul si Loki.

„Víš ty co ty přestarej emzáku?!" Starkovi ruply nervy a rázným krokem přešel k černovláskovi. „Drž už tu klapačku. Mluv jen tehdy, kdy jsi vyzván!" zaprská mu do obličeje a s falešným úsměvem, aby všechny uklidnil, se otočí od poloboha.

V tu ránu ale jde o stoosmdesát stupňů a jednu mu napálí.

„Starku!"

Tak jsem tu zase zlatíčka! :D
Sice s kratší kapitolkou, ale velkým odhalením :)
Doufám, že se vám páčila, milí čtenáři ♥
Vaše nej Reb♥♥♥


Slova: 1053


Alex Rogers- Do posledního dechu (Wafieair 6; Sestra 4; Avengers)Where stories live. Discover now