Hoofdstuk 20 - Help me alsjeblieft!

217 19 2
                                    

Zachtjes neurie ik een liedje en trommel het deuntje ook op mijn knieën. Ik bestudeer de jongen naast mij. Hij heeft van die draadloze oortjes, maar dan zo'n extra ding erbij gekocht dat hij alsnog met een snoertje die oortjes aan zijn mobiel heeft verbonden. Echt achterlijk. Ik rol met mijn ogen en probeer op te vangen naar welke muziek hij luistert. Ik trek een wenkbrauw op, luistert hij nu naar Madonna? Welk liedje is dat? Like a virgin? Hahaha echt? Daar vind ik hem echt het type niet voor, hij lijkt meer iemand die naar emo muziek luistert. Ik begin luid te lachen.

De jongen naast mij trekt een oortje uit zijn oor en zijn ogen schieten even door de bus. Dan schud hij onopvallend zijn hoofd en stopt zijn oortje terug. Ik trek mijn wenkbrauwen samen, wat is zijn probleem? Ik haal mijn schouders op en ga door met neuriën. Dan krijg ik een ander liedje in mijn hoofd, 'I will always love you'. Deze is te goed om te neuriën dus zing ik zachtjes de tekst mee, tot de uithaal natuurlijk. Die gil ik zo hard ik kan. Weer doet de jongen zijn oortje uit en van schrik hou ik accuut op met zingen. Kan hij me horen?

"Kan je mij verstaan?" Vraag ik zachtjes. Zijn ogen flitsen door de ruimte. Langzaam adem ik in en uit, wachtend op een reactie van de jongen. "Wie... Wie hoor ik?" Fluistert hij stilletjes. Een oude man voor ons kijkt nors om voordat die weer met een dramatische zucht terugdraait. "Ik word gek." Mompelt de jongen. "Je wordt niet gek, je kan mijn verstaan!" Gil ik uitlatend. De jongen trekt wit weg en drukt snel op het stopknopje.

Niet veel later komt de bus tot een halt en de jongen stapt gehaast uit. "Wacht!" Roep ik en ren om hem bij te benen. Jongen trekt, zo mogelijk, nog bleker weg. "Laat me met rust!" Hij begint te rennen. "Wacht nou, jij bent de enige die mij kan verstaan! Je moet naar Sam, je moet het Sam vertellen!" Kijk kijk paniekerig om zich heen. "Ik ken geen Sam! Ga weg! Ik ben gek geworden!" Roept hij. "Ja maar luister nou!" Probeer ik nog, maar het is een verloren zaak.

Stilletjes blijf ik hem volgen, terwijl hij hysterisch random wegen inslaat. Naar een uur te hebben rondgedwaald, lijkt hij kalm te worden. "Waar ben ik eigenlijk?" Mompelt hij tegen zichzelf. "Dichtbij het ziekenhuis waar Sam ligt." Antwoord ik hem. Ik hoor dat hij weer gaat hyperventileren en draai geërgerd mijn ogen. Ik snap dat het een shock is, maar kan hij nu weer een beetje normaal doen? "Sam?" Piept hij. "Ja Sam, hij ligt daar in het ziekenhuis en daar ga jij nu naar toe." Gebied ik hem. Hij kijkt wazig om zich heen.

Ik onderdruk een zucht. "Hoe heet je?" Vraag ik op een vriendelijkere toon. "Niels." Is het antwoord. "Mijn naam is Kat, mijn vriend heet Sam. Hij is mij kwijt, weet niet waar ik ben. Jij moet naar hem toe gaan en tegen hem zeggen dat jij mij kunt verstaan." Wanhopig kijk ik hem aan, zoeken naar oogcontact. Oogcontact die ik toch niet zal vinden aangezien hij mij niet ziet, alleen hoort.

"Oke..." Het blijft na dat ene woordje stil. Ik hou mijn adem in. "Dus ben jij een geest of een demon of wat?" Vraagt Niels uiteindelijk. Ik haal opgelucht adem, hij wilt naar me luisteren. "Ik heb een auto-ongeluk gehad, ik ben niet wakker geworden uit mijn coma. Ik weet niet hoe het komt, maar mijn ziel is uit mijn lichaam gerukt of zo iets. Terwijl coma-Kat in het ziekenhuis ligt aan allemaal snoertjes, kan ik gewoon rondlopen als geest. Sam kon me zien en horen, als enige, en we hadden een vriendschap opgebouwd. Maar na een ongeluk ligt Sam nu in een ziekenhuis hier in de buurt... En hij kan mij niet meer horen en niet meer zien. Hij was naar me op zoek, in paniek en ik kon hem niet gerust stellen. Help me alsjeblieft!"

💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕

Hallo lieve allemaal,

Weer even een nieuw hoofdstukje na een lange tijd niet geüpload te hebben. Sorry daarvoor!😘😅💋 Ik had een hele lange tijd geen ideeën meer nadat ik even gestopt was met schrijven om te herstellen van alle blessures. Maar ik heb weer inspiratie, dus vandaar dit hoofdstukje. Hopelijk wilt iedereen het nog steeds lezen!

X Riez-_-💕

When in coma Where stories live. Discover now