Kérdések és válaszok

24 3 12
                                    

Madárcsicsergős szép napot mindenkinek!

Hm. Ezt inkább reggel szokták mondani, és annyira hideg van, hogy az első dallam belefagyna abba a nyomorult madárba, de sebaj.

Folytatom a kihívások bepótlását, és a hét folyamán még kettőt is kaptam, szóval azokat a következő részben fogom megcsinálni. Yapp, ma kettő részt is hozok. Na ugye, hogy különleges a mai nap? Már megérte felkelni!

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ahogy az angolok szokták mondani:

LET'S GET DOWN TO BUSINESS!

Szóval először Drallerdyr kihívását teljesíteném, amit nagyon szépen köszönök és bocsánat amiért ilyen sokáig húztam. ❤ És kettő kérdéssort is kaptam tőle, szóval duplán köszönöm!

1. kérdéssor:

Melyik költővel/íróval beszélgetnél szívesen?

- Nézzük csak... A régiek közül Goethe-vel, mert hasonló gondolkodásunk van, szívesen elbeszélgetnék vele, és mert szerintem a klasszicizmus korszak legnagyobb alkotója. Az is igaz, hogy németül nem tudok, szóval fogalmam sincs, hogy tudnék én csevegni vele, ha élne.

A kortársak közül elég sok íróval. On Sai írónővel ugyan már beszéltem, de szívesen megtenném ezt még egyszer, sőt, többször, mert egyik kedvenc íróm, és tényleg nagyon kedves, simán el lehet vele beszélgetni. Ugyan ez a helyzet Róbert Katalinnal is. Még az Üvegtrón írójával, Sarah J. Maas-al is. És Marie Lu-val is, mert egyszerűen imádom a könyveit.

Hm... Ez már több mint egy. Lényegtelen, ugorjunk a következőre!

Tea vagy kávé?

- Mindenképpen tea, kávét csak nagyon ritkán iszok. Igazából nem csoda, ha kávét iszok, csak még jobban felpörgök, és a napi átlagos hülyeségeknél százszor több születik a fejemben, amit nem hogy én, de a környezetem sem bír.

Szeretsz aludni?

- Egy fárasztó, undorító nap után igen, szeretek bedőlni az ágyba, és csak aludni és aludni, és kedvem sincs felkelni, ha nincs motivációm. Talán ezért szoktam mindennap rohanni a busz után?

Mit álmodtál legutóbb?

- Azt, hogy szódolgozatot írtunk angol órán, és én az első padban ültem, de egyik szót se tudtam, ami azért fura, mert általában tanulás nélkül tudom a szavak háromnegyedét. Szóval elővettem a tanár előtt a szótáramat és kipuskáztam az egészet. Az utolsó szót írtam le – ami a "kolostorba vonult kopasz ember" volt (konkrétan ez volt odaírva, nem tudom miért nem sima szerzetes 😂) és amúgy fun fact: a szótárban erre az volt írva hogy dick -, amikor a tanár kikapta a kezemből a dogát, áthúzta az egészet, ráírt egy egyest, és még egy osztályfőnöki intőt is, mert az angol tanárunk egyben az osztályfőnökünk is. Ráadásként utána az egész órát végigüvöltve szidott engem, amiért ezt megmertem csinálni. Hát ja, ezek után mondja valaki azt, hogy az iskola nem stresszes.

Van kedvenc sorozatod?

- Odaát, A semmi közepén, Lucifer.

2.kérdéssor:

Mi érdekel téged, ami a legtöbb embert nem?

- Jesszus, ezen mennyit gondolkoztam! Ilyen speciális dolog nincs. Mondhatom azt, hogy az anime, Japán és más országok kultúrája, kastélyok, várak, középkor, természetfelettiség, fantasy elemek (pl mágia, sárkányok), kalózok, könyvek, irodalom, fóbiák, betegségek, háborúk, mások élményei, meséi, művészettörténelem, korszakok, régi nemesek élete, régi báli ruhák. És még sorolhatnám, mert nagyon sok minden érdekel, most nem tudom hogy ezek érdeklik e a legtöbb embert.

Melyik a kedvenc filmes idézeted?

"- Egy szép napon ez mind a tiéd lesz, fiam!

- A függöny?

- Nem a függöny, hülye kölyök, hanem amit itt látsz: a hegyek, a völgyek, meg mindaz, ami a képhez tartozik, egykor a királyságod lesz.

- De anyám!

- Apád. Apád vagyok.

- De apám, értsd meg, ez nekem nem kell!

- Idehallgass, az egész királyság az én művem. Amikor nekikezdtem, mindenütt csak mocsár volt. Mondta is a többi király: a bolond épít ide várat. Én mégis felépítettem, hogy megmutassam nekik. De elnyelte a mocsár. Tehát építettem újat. Az is elsüllyedt. Építettem egy harmadikat, az leégett, összedőlt, aztán süllyedt el. De a negyedik, az megmaradt. Ez az ami majd a tiéd lesz fiam. A legerősebb vár közel s távolban."

Játszol videójátékokkal?

- Naná, sőt, nem újdonság, ha azt mondom köztük World of Warcraft nevezetű játékkal is.

Milyen zenét hallgattál utoljára?

- Tegnap az osztálytársaim beraktak a nagyszünetben Avicii dalokat, és olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, hogy otthon még meghallgattam őket legalább kétszer, köztük Waiting for love-t és The Days-t (NPNG :') ).

Szerinted melyik könyves/filmes univerzumban lenne a legrosszabb élni?

- Szerintem mindegyik posztapokaliptikus világban. De ha választanom kéne, akkor A halhatatlanság szabályai világát választanám.

Jelöltek:

LanaLaufeyson
NaomiX_XBee
Foxlover67
Coleebree
Csak_egy_Queen_fan
sokszinudrazse
szekelyjohanna
Borbla

Akkor a következő részben találkozunk! 😊

Művészi életemWhere stories live. Discover now