00:15 ii.

699 83 9
                                    

Badnjak. Dan koji je uvijek pamtila po ukrašavanju jelke sa svojom majkom i mlađom sestrom. Ugodna atmosfera i miris ispečenih kolača širio se kućom, a oni su iščekivali ponoć da dobe poklone. Skromne, ali ipak one dane od srca. Huh, ovoga puta je drugačije. Cherie sjedi kraj prozora u svojoj sobi i gleda sitne pahuljice kako padaju na tlo dajući čari Božića. Susjedi već ukrašavaju svoju kuću šarenim lampicama i aranžmanima koji obično stoje na vratima ili oko prozora. Svi izgledaju tako sretno i ispunjeno osim nje. Osjeća se kao uljez. "Cher, dušo, hoćeš li nam doći pomoći?'' Začuje majčin glas te se okrene prema njoj i nakkn kratkog razmišljanja klimne glavom. Ionako bi se čitav dan samo dosađivala. Ustane sa stolice, rukom prođe kroz svoju kratku kosicu te krene u kuhinju. Shylah već odavno sjedi na podu držeči kutiju punu šarenih kuglica dok očekuje svoju stariju sestru da dođe te joj izmami barem maleni osmijeh na lice. "Bok, Shy." Tiho promrmlja i sjedne kraj nje otisnujući joj kratki poljubac na obraz, a onda pogleda u jelku ispred sebe. Nije velika, ali je sasvim dovoljna za njih i malenu Shylah koja svake godine čeka da prođe 365 dana te da ju ponovno ukrasi.

"Ashton, dodaj mi lampice." Reče Calum stavljajuči zadnju kuglicu na ovogodišnju jelku. No, njegov prijatelj i dalje sjedi na mjestu i gleda u svoje prste. "Ash, što je bilo?" Upita nešto tiše silazeči niz ljestve. Odšeta do njega, a onda sjedne na fotelju nasuprot. "Cherie..." Promrmlja te uzdahne rukom prolazeči kroz svoju prljavo plavu kosu. "Opusti se, to je smisao svake veze. Svađe, prekidi... Tako iskušujete svoju vezu. A ako ste spremni priječi preko svega i uvijek se pomiriti to znači da se zbilja volite." Objasni. Zapravo, niti sam ne shvaća što je rekao. Samo je slagao riječi bezveze. "Ali ona meni ne planira oprostiti, Cal. Kako ne razumiješ?" Upita ustajuči sa kauča. Otiđe do prozora te se nasloni na njega gledajuči prema van. "Samo nemoj odustati, okay? Otiđi kod nje i pokušajte razgovarati. A, ako ne želi, otiđi ponovno sutra. Vjerujem da ćeš ju ponovno osvojiti."

"Prekrasna je!" Usklikne Shylah te zagrli svoju majku gledajuči u jelku koju je upravo ukrasila sa svojom starijom sestrom. Cherie se samo lagano nasmije, te rukom prođe kroz smeđu kosicu malene djevojčice. "Samo da je još vaš otac sa nama." Tiho reče gospođa Becker i spusti pogled ka podu. Oh, nisu skupili dovoljno novca, a on je sada osuđen na dvije godine zatvora. "Sve će biti u redu. Samo... Samo ponekad treba  malo pričekati." Reče Cherie. Njena majka rukama prijeđe preko svojih mokrih obraza, a onda se nasmije. Ne želi da ju njene kćeri gledaju kako joj je teško. "Idemo na večeru, djevojke." Reče. Shylah odmah dotrči do stola gdje zauzme svoje mjesto, a odmah nakon nje to isto uradi i Cherie. Gospođa Becker otiđe u kuhinju te se za nekoliko trenutaka vrati sa posudom juhe. Svi se zajedno pomole, a onda krenu jesti.

Internetske stranice koje bi trebale poslužiti naručivanje Božićnih darova i Ashton. Kombinacija za pamćenje. Iako je čak razmišljao o tome da sam ode kupiti dar za Cherie, pomislio je da je ovako jednostavnije. No, nije. Ondje jednostavno nema ničega za nju. Možda i ima, ali njemu se sve čini premalim. Nevoljko ustane sa stolice, a onda odšeta do vješalice. Obuče svoju jaknu i kapu te izađe van zaključavajući vrata. Mora pronaći nešto savršeno.

"Sretan Božić, dušo" Reče njena majka te ju zagrli. Cherie se blago nasmije te joj također čestita, a onda prijeđr na malenu Shylah. Sat je prije nekoliko minuta otkucao pola noći, a u cijeloj ulici upalile su se lampice. Njihov običaj. "Idemo otvoriti poklone!" Reče Shy te pljesne rukama. Ispod jelke već se nalaze dvije malene kutijice. Treća je kod gospođe Becker. Cherie uzme ljubičastu kutijicu te je laganim pokretima prstiju krene otvarati. Paleta sa nekoliko boja sjenila koje je već neko vrijeme željela. "Hvala ti!" Zagrli svoju majku te joj otisne jedan kratki poljubac u obraz. Žena se nasmije, a onda iza sebe dohvati još jedan poklon crvene boje. "Cher, ovo je od Ashtona." I kao da je znala što će se dogoditi. Cherie promijeni izraz lica te se nakašlja. "Idem u svoju sobu, kasno je. Laku noć."

__________________________________________________________

Znam da ste dugo čekali, ali nisam imala vremena pisati. Oprostite. I, na prošlom nastavku sam vam zaboravila postaviti sliku Cherieine kose, pa se vratite jedan nastavak i pogledajte:)

00:15 » the second season of catoptrophobiaWhere stories live. Discover now