08

13.8K 478 8
                                    

Yanına gittim, beni görmemişti bile.

-Ne olmuş Deran? Dedim.

-Berat Ağa aradı Dilzar, Azat ve Hazel’i bulmuşlar. Gözlerim dolmuştu, ağlıyordum. Deran devam etti:

-Ağlama, yarın biz gidince aşiret toplanacak karar verilecek.

-Ne kararı Deran ölecekler zaten.

-Dur bakalım, belki Berat Ağa berdel olacak der!! Dediğinde ağlamam kesilmişti. Beynime kan fışkırmıştı sanki. Daha fazla kendimi tutamayarak bağırmaya başladım:

-Sen ne dediğini farkında mısın Deran! Kızımı, Sılamı göz göre göre nasıl ateşe atarız? Dedim. Delirmiş gibi bağırıyordum.

-Dilzar!  Bağırma!

-Sus Deran Ağa! Sakın savunma! Sizin şu saçma sapan törelerinizden bıktım! Ben sesimi çıkaramamıştım ama şimdi kızımı da törelere yem etmem! Dedim.

Azer bizi dinliyordu. Yanıma geldi’’ Ağlama annem’’ dedi. Azerime sarıldım, daha çok ağladım… Sılamın odasına gidip mezuniyet için giyindim. Ağladığımı Sıla anlamasın diye azcık makyaj yaptım. Kızlar da gelmişti, artık gitme vaktiydi.

    Kızım melek gibi olmuştu. Gece mavisi uzun elbisesiyle göz kamaştırıyordu. Elbisesinde sırt dekoltesi oldukça göze çarpıyordu. Göğüs kısmına taşlar işlenmişti. O güzel kıvırcık saçlarını dağınık topuz yaptırmıştı.Kızımın haline inanamadım. Ela gözlerinin içi parlıyordu.

-Annem çok güzel olmuşsun! Dedim gözlerim dolarak ve sarıldım kızıma. Deran ve Azer de Sıla’yı öyle görünce küçük çaplı bir şok geçirmiştiler ve Sıla’ya sarılmışlardı…

    Mezuniyet gecesi gayet güzel geçmişti kızımla bir kez daha gurur duydum. Bölümünü ikincilikle bitirmişti. Ve şimdi ben onu törelere mecbur bırakamazdım…

    Eve geldiğimizde hepimiz yorgunduk. Daha üzerimizi çıkarmadan koltuklara atmıştık kendimizi.

Sıla:

-Size birer kahve yapayım içersiniz demi babacım? Dedi.

-İçerim yavrum, içerim. Dedi Deran. Ona ters bir bakış atmıştım.

Sıla kahveleri getirmişti. Zil çaldı. Hepimiz birbirimize baktık şaşırarak. Sıla kalktı, kapıyı açtı. Sıla:

-Buyurun? Dedi.

-Merhaba, Sıla Hanım siz olmalısınız. Dedi karşısındaki adam. Sıla’nın yüzü allak bullak olmuştu kapının önüne çıktı ve:

-Evet, benim de siz? Dedi soru dolu gözlerle.

***     ***

Umarım bu bölümü de beğenirsiniz :)

BERDELHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin