13. bölüm.

11.3K 584 8
                                    

           Elif ve Asya , Aras'ın odasından çıktıklarında, ikiside merak içindeydi. Asya, abisinin odasının kapısının neden kilitli olduğunu ve Elif ile abisinin arasında geçenleri merek ederken,  Elif de, Asyanın neden bu şekilde davrandığını merak ediyordu.
Asya ,arkadaşını kendi odasına doğru yönlendirdi. Asyanın odasına girdiklerinde, Elif arkadaşına dönerek. "Ne olduğunu anlatacakmısın Asya? Gerçekten neden öyle davrandığını anlamadım."dediğinde
Asya,arkadaşının yüzüne baktı ve üzgün bir sesle, "Her şeyi biliyorum." dedi. Elif, inanamaz gözlerle Asyaya baktı. " Her şeyimi ! Nasıl ?" diye sorduğunda , Asya bu sabah yaşadıklarını arkadaşına ayrıntılarıyla anlattı. Elif hayretler içinde "Yani Anıl'ın bundan haberi vardı ve bana oyun mu oynadı?" diye bağırdı sinirle
Asya "Anıl'a kızma,o sizin aranızdakileri tam olarak bilmediği için aranızı yapma çabasında. Tamamen masumca bir oyun.  Ona söylemedim . Duyarsa ikisi arasındaki arkadaşlık kökten sarsılabilir. Onun için seninde Anıl'a bir şey söylememen lazım. Anıl seni çok seviyor ve değer veriyor."dediğinde,
Elif biraz düşündü sonra başıyla onaylayıp " Çok şanslı birisiyim biliyormusun? Kim yeni tanıdığı birisini en yakın arkadaşına ve abisine tercih eder ve korur. Siz gerçekten muhteşem arkadaşlarsınız" diyerek sarıldı.Asya , Elif'in duygusallaştığını görünce konuyu değiştirdi" Beni meraktan çıldırtmak mı istiyorsunuz küçük hanım, hadi ama içeride neler oldu ,ayrıntısıyla öğrenmek istiyorum."dediğinde
Elifte heyecanlı bir şekilde şirketteki ilk karşılaşmalarından itibaren anlattı. Uzun bir konuşmanın ardından, Asya"Demek bizim Kazanova , yaptığı yanlışı anlamış ve özür dilemiş. En azından babamdan o kadar adamlık öğrene bilmiş. Bundan sonra böyle bir şeyin tekrar olmayacağını düşünüyorum.Ama seni rahatsız eden herhangi bir şeyde, sakın bana anlatmayı unutma ve benden saklama!! Ne olursa olsun senin yanındayım canım" dedi arkadaşına.
Ve konuyu burada kapatıp , Elif odasına geçti.

Aradan geçen zaman içinde Elif iyice işine alışmış, Anıl ile uyum içinde fabrika ile şirket arası mekik dokuyordu.
Şirkette olduğu günler Asya ve Anıl ile birlikte yemek yiyiyorlar, akşam çıkışta Asya ile birlikte çıkıp , kızlarla buluşuyorlardı. Günleri çok eğlenceli geçiyordu.
     Asya'da , Anıl ile uzun bir konuşma yapıp,  Anıl'dan bu konuya karışmaması ile ilgili söz almıştı.

Bu arada Tuğba ile Burak'ın arası çok iyiydi, aşk böcekleri gibi ,birbirlerinden ayrılmıyor, ayrı oldukları zamanda telefon ellerinden düşmüyordu.
Bir hafta önce Burak, resmi olarak Tuğba'yı, ailesi ile tanıştırmıştı. Zaten uzun süredir Tuğba,  Burak'ın anne ve babasını tanıyor ve onları çok seviyordu. Ama bu sefer ki görüşmeleri Elif'in arkadaşı Tuğba olarak değil, gelinleri Tuğba olarak olmuştu. Nazife hanım ve Ayhan bey , zaten çok sevdikleri kızın gelinleri olmasından dolayı çok mutlu olmuşlardı. Yakın zamanda da işi resmiyete dökmek için Mardin'e gitmeyi düşünüyorlardı.
O akşamın sakinliğini bozan tek kişi Kıvanç idi. Kıvanç'ın bitmeyen imalı lafları,densiz şakaları herkesi germiş, en sonunda Ayhan bey'in Kıvanç'a tatlı sert uyarısı sonunda,Burak'ın densiz kardeşini sustura bilmişlerdi.

Aras ise gayet sessiz ve sakin adımlarla Elif'e yaklaşıyordu. Hiç dikkat çekmeden,gönlünü kazanma çabasında idi. Genç kızla arasını resmi tutsada ,çok yumşak,kibar bir patron havasına bürünmüştü. Dışarıdan bakan hiç kimse,onun Elif'e karşı hisler beslediğini anlayamazdı.

Elif ,Aras ile olan konuşmalarından sonra , Aras'daki değişimden çok memnundu. Genç adamın söylediği gibi, hiç bir yanlış hareketini görmemişti. Demek, gerçek Aras bey böyle bir adamdı. Yanlış ortam, insanları yanlış etkileyebiliyor ve insanlar hakkında yanlış düşündürebiliyordu.
Artık , Aras hakkındaki düşünceleri farklılaşmıştı. Hala, adamın yanında iken kendini farklı hissediyordu ama bu his düşmanca bir his değildi. Onun yanındayken heyecanlanıyor, eli ayağı birbirine giriyordu ve bunu patronu olmasına bağlıyordu Elif.

Adını Sonra Koydum(Tamamlandı)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora