• 5 •

186 26 5
                                    

 • Naučil ma, ako milovať, ale nie ako to zastaviť •

,,Theo, Jacob a Lucas do prvej rady! Larisa s Katherine a Alison do druhej!" Alex dával pokyny svojím zverencom, pričom ruky mal založené vbok a tváril sa ako šéf národnej kriminálnej akadémie. Tvár mal neustále vážnu a úsmev na nej mu nedokázal vyčariť len tak hocikto. ,,A nech vás vidím robiť kvalitné otočky na ľade!"

Ďalší v poradí dalo by sa povedať drastický tréning mal na starosti tentokrát práve Alex. No dnes to bolo o čosi iné. O klzisko sa tím Juvenile delil aj s ostatnými krasokorčuliarmi. Larisa sa prekvapivo po včerajšku cítila dobre. Dokonca sa medzi toľkými športovcami, čo sa jej plietli pod nohy na ľade cítila príjemnejšie ako osamote. Keď ráno zistila, čo ich čaká za tréning, mala mierne obavy, no tie sa ihneď rozplynuli pri rozjazdení sa. Pri rozcvičke skokov sa dynamicky vyšvihla a skočila trojitého Axela. V tvári sa jej značil široký úsmev. Rozpažila ruky a pokračovala, pričom kombináciu ďalších skokov sa jej podarilo taktiež doskočiť čisto.

Na jej útlom tele viseli čierne kraťasy s bielym nápisom: Team Juvenile. Pod nimi mala navlečené ešte čierne veľmi tenké legíny. Všetkým krasokorčuliarom dnes lemovalo vyšportované telo čierne tričko s dlhým rukávom. Tím Juvenile bol ako skupina zladený v jednej farbe, keďže ich čakal skupinový tréning. Všetci dokopy spolu vyzerali ako jedno družstvo. A presne toto Alex chcel docieliť. Vedel však, že vo svete, v ktorom sa nachádza jeho mládež úplne nefungovalo priateľstvo, skôr tu dominovala rivalita. No chcel tým tréning aspoň trochu oživiť. A najmä ich chcel pomaly pripravovať aj na tanečné dvojice, ktoré s nimi chcel začať poriadne trénovať ďalšiu sezónu.

,,Pozorne ma počúvajte," skríkol Alex, keď skončilo rozkorčuľovanie sa. Stacey stála vedľa neho a ako vždy sa lišiacky sa usmievala.

,,Od dnes začíname s elitným výberom na veľké súťaže," oznámil im a na tvári sa mu vyčaril nezvyčajne tajomný úsmev.

Všetci navôkol spozorneli. Alison vypla hruď, akoby bolo už samozrejme, že je najlepšia a pozorne počúvala.

,,Ehm, takže od teraz vás budeme intenzívne sledovať po dobu dvoch mesiacov. Každého jedného z vás budeme mať kompletne naštudovaného. Tým myslím aj vaše nedostatky a naopak aj v čom ste dobrý a talentovaný. Počas tréningov si budeme zapisovať vaše zlepšovanie a prípadne aj zhoršovanie. Nechcem však, aby ste sa počas toho menej sústredili. Tréningy budú prebiehať ako zvyčajne, akurát pod väčším dohľadom našich očí," pousmial sa.

,,Samostatný výber sa dozvieme až na konci?" opýtala sa Alison.

,,Presne," potvrdil jej Alex.

,,Budú sa brať aj náhradníci, keby sa niekto zranil?" Jacob položil Alexovi ďalšiu otázku.

,,Náhradníkov neberieme, výber je vďaka tomuto taký jedinečný. Vyberieme si len najlepších z vás," odvetila tentokrát Stacey.

,,Rozumiem," prikývol Jacob trochu skľúčene.

Larisa rozhodne nečakala, že sa oprú do záprahov tak skoro. V postate sa bude cítiť dva mesiace ako na konkurze o prežitie. Vyberú iba tých najlepších, najodhodlanejších. Zachvela sa pri myšlienke na to, ako sa jej včera vrátil panický záchvat. Povedala si však, že s tým bude musieť bojovať. A rozhodne sa nemienila vzdať, nie keď šlo o krasokorčuľovanie.

,,Ako sa cítiš?" opýtala sa jej Katherine.

Larisa si šúchala zmrznuté dlane. ,,Dnes sa cítim rozhodne lepšie ako včera," odvetila jej s úsmevom a šli sa spolu pripraviť na začiatok.

Pod tlakom davuWhere stories live. Discover now