• 8 •

150 25 8
                                    

Človek vníma len taký svet, ktorý v sebe nosí

Alex sa vzpriamil a rukou si prečesal svoje svetlohnedé vlasy, ktoré nemal ako zvyčajne nagélované, a preto mu lietali kade - tade. S týmto účesom síce vyzeral menej profi, no ten čierny smoking, ktorý nosil neustále mu na tej elegantnosti pridával. Larisa rozmýšľala, ako by vyzeral, keby nosil obyčajnú teplákovku. Pôsobil by vtedy určite menej prísne, no a možno týmto obliekaním to prísne správanie chcel aj docieliť. Nestačilo by len to, že už aj bez toho smokingu je prísny? Každopádne na Stacey rozhodne nemal. Tá mala dnes akúsi zlú náladu, aj keď Larisa ju ešte s dobrou náladou rozhodne nestretla. Na všetkých bliakala, dokonca aj na Katherine, pretože sa jej nedarilo vyšvihnúť sa na pravej nohe. Nieže by to Larisu tešilo, no bola vďačná, že dnes nie je zase jediná, koho Stacey komanduje. Dokonca aj chlapcov trýznila vysokými nárokmi. Keby Katherine vedela čítať jej myšlienky, určite by z toho nebola nadšená. Ona vždy bola tá, ktorá jej držala palce, aj keď sa jej nedarilo. No Larisu v hĺbke duše tešilo, keď sa nedarilo Katherine. Pri Alison by tieto myšlienky chápala, ale pri jej najlepšej priateľke? Tá súťaživosť ju niekedy vedela poriadne zakopať do hrobu.

,,Katherine, poď sem na chvíľu, dnes si úplne mimo, čo sa s tebou deje?" Alex si ju zavolal k sebe a tváril sa zmätene.

Na Larisinej tvári sa nedal skryť úsmev. Ach, prečo som niekedy taká zákerná?

,,Dnes sa našej hviezde akosi nedarí," zjavila sa pri nej Alison.

Larisa len mierne pokývala hlavou.

,,Netvár sa, že ti to je fuk Larisa, vidím na tebe ako si rada za túto skutočnosť," žmurkla na ňu.

Larisa sa s upreným zrakom na Alison zarazila. Žeby naozaj vedela čítať myšlienky?

,,Neviem, o čom to hovoríš," odvetila jej a šla sa rozkorčuľovať, no Alison ju po chvíli dobehla.

,,Na súťaži predsa nebudete najlepšie priateľky, v krasokorčuľovaní to je jednoducho tak," skonštatovala a rozbehla sa na štvoritý Lutz, ktorý doskočila čisto.

,,Skvelé Alison, len tak ďalej!" pochválila ju Stacey.

Larisa rozmýšľala nad jej slovami. Mala pravdu? Na súťaži boli predsa vždy súperky, to bola síce pravda, ale keď sa bude jednať o tak veľké súťaže, ako sa budú k sebe správať? Naštrbí sa ich priateľstvo alebo ostane rovnako pevné ako doteraz? A prečo nad tým aj teraz rozmýšľa, aj tak ju túto sezónu už odpísali z veľkých súťaží. Keď však okolo nej prefrčal zadýchaný Theo, ktorý celý tréning cvičil trojkombináciu skokov, tieto myšlienky z hlavy ihneď vypustila a pokračovala poslušne v tréningu.

,,Lucas tú nohu chcem vidieť vyššie! Theo, poriadna rotácia! Katherine, o tom sme už vraveli, že to robíš zle! Jacob ty sa pozeraj, kam ideš!" vyhŕkol Alex, pretože sa Jacob rútil rovno na Larisu.

Nastal náraz a obaja spadli na tvrdý ľad. Alex zalomil rukami, pričom sa držal za hlavu: ,,Dnes ste všetci akosi mimo! Majstrovstvá sa blížia a vy stále nie ste dostatočne pripravení!" skríkol, keď Jacob pomáhal vstať Larise z ľadu.

Fú, takéhoto nahnevaného ho Larisa ešte nevidela.

,,Okrem Alison ste dnes všetci skákali skoky príšerne," usúdila Stacey a Alex len skleslo prikývol.

,,Musíte rátať s tým, že na vás budeme prísnejší, keďže sa blížia tak vplyvné súťaže," vyprskol.

,,Rátam sa aj ja medzi tých, ktorí to dnes pokazili, keďže aj tak na žiadnu súťaž momentálne nepôjdem?" vyzvedala Larisa.

Pod tlakom davuTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang