• 9 •

149 23 2
                                    

Buď zariskuj, alebo stratíš šancu

Črtali sa prázdniny. Počasie už nebolo také horúce ako predošlé dni, no ľudia v meste Tennessee ani dlho nezažili žiaden dážď. Zeleň priam žobronila o vodu, zem bola vyprahnutá a jazerá vysychali. Dalo by sa povedať, že všetci už netrpezlivo očakávali dážď. No ten zatiaľ neprichádzal.

Ako si Larisa zaumienila, že už posledné týždne do školy nevkročí, svoj sľub dodržala. Otca presvedčila, že sa chce venovať aj doobedným tréningom, aby bola plne pripravená na ďalšiu sezónu a on aj ako predpokladala - neprotestoval. S Theom stihli mať aj pár tajných schôdzok. Na tréningoch sa na seba potmehúcky usmievali a keď to nikto nevidel, letmo si preplietli prsty. Boli to síce také malé gestá, no v tom období si nemohli dovoliť čosi viac ako tajné randenie. Tréningy sa zintenzívňovali a Theo sa sústredene pripravoval na Majstrovstvá Ameriky v krasokorčuľovaní. Larisa ho nechcela brzdiť, beztak sa furt nezlepšovala a viedla pritom so sebou neustále vnútorné boje. S Theom sa síce cítila skvelo, no netrávili spolu tak veľa času, ako si predstavovala.

Keď nastal vytúžený čas elity tímu Juvenile, všetci diváci boli napäto v očakávaní, ako sa im bude dariť na súťažiach. A ich tvrdý tréning sa rozhodne vyplatil. Katherine sa umiestnila na druhom mieste a Alison získala prvé miesto. Theo si so svojím perfektným trojitým Salchowom a mocnými rotáciami vybojoval titul majstra Ameriky v krasokorčuľovaní. Lucas taktiež obsadil stupeň víťazov a Jacobovi ušla medaila len o chlp. Napriek tomu boli Stacey s Alexom z nich nadšení. Víťazná nálada im ostala aj po ďalšie tréningy. Larisa nemohla uveriť vlastným očiam, keď v jeden deň prišiel Alex na tréning vysmiaty. Totálne sa uškŕňal na každej hlúposti spolu so Stacey. Kde sa podel ten mrzutý a chladný tréner? Najviac ju však hnevalo, kto mu dokázal vyčariť ten úsmev.

Celý tento kolotoč vplyvných pretekoch bola Larisa v ústraní a len sa z diaľky pozerala na to, ako sa im darí. Sledovala ich v televízore a priala si, aby tam bola aj ona. Dala by za to ozaj všetko. V jeden večer si aj poplakala, bolo jej neskutočne ľúto, ako sa tam neprebojovala a že stále visí iba na chvoste tímu. Elita o všetkom diskutovala s trénermi a užívala si svoj obdiv na veľkých pretekoch.

Po ošiali z pretekoch sa však začala nová sezóna a s tým aj Larisino odhodlanie všetko zmeniť. Už nechcela byť tá, ktorá sa iba prizerá, nechcela byť tá slabá a tá posledná. Chcela sa zlepšiť a jediné, čo k tomu potrebovala bol presný harmonogram. Stanovila si vlastné tréningy, vybrala si vlastný kostým a vlastnú pieseň. V podstate začala trénovať opäť dvojfázovo. Individuálne tréningy jej pomohli navrátiť vnútorný pokoj, ktorý jej narušená psychika hľadala.

***

,,Zo všetkého najviac by som si priala, aby sme korčuľovali spolu," Larisa sa zavesila na Thea, keď mierili domov z tréningu. Rozstrapatené vlasy jej viali vo vetre a kútiky úst jej šklbali do šibalského úsmevu.

,,No neviem, či by to bolo ideálne," priznal vážnejším tónom Theo, pričom mykol plecami.

Larisa spozornela a nahodila začudovaný výraz. ,,Čo tým chceš povedať?" opýtala sa ho priamo a tvár sa jej náhlivo zamračila.

Theo si povzdychol. ,,Vieš Larisa, si úžasná krasokorčuliarka, ale už dávnejšie som ti vravel, že s Alison je to lepšie," riekol pokojne, čím ju ešte väčšmi rozčúlil.

Larisa zúrila. Cítila sa ponížená. ,,S Alison máš síce šancu vyhrať, ale my dvaja máme spoločnú synchronizáciu, podľa mňa by sme boli neprekonateľní!" vyhlásila už hlasnejšie. Srdce jej začalo búšiť ako splašené. Nevedela, či je to tak náhlim hnevom na Thea, alebo významom slov, ktoré práve vypustil z úst.

Pod tlakom davuDonde viven las historias. Descúbrelo ahora