KÇ 8.BÖLÜM

6.3K 344 130
                                    

Multi: Kızıl kraliçe.

Hep beraber bahçeye çıktığımız da bazı öğrenciler tebrik ederek yanımızdan geçiyordu. Sırıttarak elimde ki kahveyi yudumlayarak metelerin oturduğu çardağın önüne geçtim. Hepsinin sinirli yüz ifadesini gördükçe sırıtmam büyüyordu. Aşırı keyifli değil miydi? "Ee başlayalım değil mi senacım?" ayağıya kalkıp karşıma geçti. Kafasını salayınca elimde ki kahveyi tam önüne döküp üzerine tükürdüm."Bunu yalayarak başlayabilirsin." Okulda ki herkes kahkalar ile gülüp bize eşlik ederken mete ayağıya kalkıp senayı arkasına alarak önüme geçti."Fazla olmaya başlıyorsun korkmaz." kafamı kaldırıp öyle mi der gibi baktım. "Bunca zamandır senin olduğun gibi mi?" dişlerini sıkıp sinirle güldü. Uraz önüme geçtip,"Ortaya bir iddia attık, adamsanız sözünüzü tutarsınız." sena metenin arkasından çıkıp kolu ile metenin kolunu hapsedip,"Boşver hayatım, bir günden birşey çıkmaz. " sırıttarak bizimkilere döndüm.

Sen öyle san canım.

Kendi çardağımıza geçip oturduk. Gözüm ilk gün gördüğüm kızı arıyordu, bahçenin sonunda ki bankta oturduğunu gördüğüm de barkına döndüm,"Barki şurda ki kızı görüyor musun?" gösterdiğim yere bakıp kafasını saladı,"Heh işte gidip o kıza alev çağırıyor gelebilir misin de. " barki sorgulamadan kafasını salayıp ayağıya kalktığın da senaya bakıp elimle gelmesini söyledim. Oflayarak kalkmış ve yanıma gelmişti. Hep beraber,"Hazır mısın senacım?" Alaylı bir şekilde sırıttıp,"Beni böyle korkutacağını sanıyorsan yanılıyorsun alevcim." kafamı salayıp he he dedim. Barkın arkasın da ki kızla beraber geldiğin de. İlk güne nazaran daha güzeleşmişti. Saçlarını açmış ve gözlüklerini çıkarmıştı ona gülümseyerek bakıp ayağıya kalktım. Sena merakla napacağımı izliyordu.

"Evet sena, eğilerek ondan özür dileyeceksin." Kız ve bütün okul şaşkınca bana döndüğün de sena gözlerini pörtlemişti. Tam ağzını açmıştı ki ciddileyetle devam ettim, "Sakın itiraz edeyim deme, ne dersem yapacaksın, yapmak zorundasın." meteye baktığın da mete ona değil bana bakıyordu. Kıza bakıp eğildi,"Özür dilerim." kısık çıkan sesine karşıt bağırdım,"Yüksek sesle, bir daha. " dişlerini sıkarak bu kez bağırdı, "Özür dilerim, beni affeder misin?" kız da onun gibi eğilip yüzüne acırcasına baktı,"Ben senin gibi kendimi üste görmüyorum, senin gibi oramı buramı açıp meteye yapışmıyorum, sadece saf bir sevgiyle onu seviyordum," meteye kısa bir bakış attıp devam etti.

"Ama anladım ki size bizim gibilerin sevgisi fazla, gidin sizi sizin gibiler sevsin. Seni de affediyorum ama allah seni affetmesin." ayağıya kalkıp bana minnetar gözlerle bakıp hızlıca kalabalıktan çıktı. Tam kalkacaktı ki ayağımı dizinin üstüne koyup,"Şimdi burda bağırarak, kırdığın bütün kalplerden özür dile." kafasını kaldırıp bana dehşet içinde baktığın da aleyna olaya dahil oldu,"Bunu kendimiz için yapmıyoruz gerizekalı, daha insan biriyle münasebet kurabilmek için yapıyoruz. " arından mira ve güneşe bakıp,"Siz de bağırın, sahibiniz gibi siz de suçlusunuz." sena dişlerini sıkıp bağırdı,"Hepinizden özür dilerim." Ardından mira ve güneşte bağırmıştı. Sırıttıp kafamı salayarak ayağımı çektim ve bizimkilerin yanına oturdum.

Tam arkalarını dönmüş gideceklerdi ki,"Nereye tatlım?" mete arkasını dönüp,"Yeterli değil mi? " göz devirip senalara baktım."Bugün okuldan çıkışında saat 9'a kadar ne istersek yapmaya devam edeceksiniz. Yarın sabah bitiririz ve yeterli değil." Senalarla birlikte üfleyerek yanımıza geldi."Acıktık değil mi?" nilin sorusu ile evet anlamında kafamızı saladık.

Kızıl ve Çetesi Where stories live. Discover now