31.8.1999

825 37 8
                                    

,,O čem to mluvíš, Rone?" zeptala se Ginny svého nejmladšího bratra, který se pořád díval na Hermionu naštvaně.

Ron ji podal dopis ,,přečti si to" řekl a v jeho hlase byl obří vztek.

Šel z něho strach, z Rona nikdy nejde strach, ale teď z něho šel vážně strach. Ginny si ten dopis dočetla a taky byla překvapena, hned ho však předala Harrymu a ten si ho začal číst.

,,Ty jsi dědicka Nebelvíru a Mrzimoru, vnučka Grindelwalda a Ariany Brumbálové, to znamená, že tvůj prastarých je Brumbál?" ptala se šokovaně Ginny a nevěděla co si má o tom myslet.

Harry si ten dopis taky dočetl a nevěděl co říct, nebo spíš nechtěl nic říct. Nemohl.

,,Nikdy jsem si nemyslel, že," začal Ron, ale potom se zasekl a podíval se na Hermionu ,,že ty budeš taková mudlovská šmejdka!" křikl. Avšak to co křikl už není vůbec pravda, protože Hermiona je čistokrevná asi tak jako Draco Malfoy. Ale i tak se jí to strašně dotklo a ublížilo.

Hermiona ztuhla. Její nejlepší kamarád a bývali přítel ji nazval tím hnusnym oslovením. Tímhle oslovením ji říkali pouze zmijozelští než se stala jejich kamarádka. Ale teď ji takhle řekl Ron její nejlepší kamarád, který ji vlastně poprvé bránil před Dracem Malfoyem, když ji tak nazval v druhém ročníku, nebo ji chtěl zachránit, když ji Belaxtrix, teta Draca Malfoye mučila na Malfoy Manoru.

Ginny a Harry zůstali stát v šoku, ani oni něco takového nečekali, jak tohle mohl Ron říct zrovna Hermioně? Dívce kterou ještě stále miluje?

,,Jak dlouho jsi to tušila?"zeptal se Harry a podíval se na svoji nejlepší kamarádku.

Hermiona si povzdechla a utřela si svoje slzy ,,už dost dlouho" zašeptala.

,,Takže ty to víš už dlouho, ale nic jsi nám neřekl? My bychom ti pomohli!" teď už na ni křičel i Harry.

,,Nemůžu tomu uvěřit! Ty nám vůbec nevěříš, nebo co?" řekla naštvaně, ale zároveň zklamaně Ginny.

,,Já se omlouvám, ale já nevěděla jak vám to mám říct" řekla Hermiona smutně.

,,Ty už jsi nejsi moje kamarádka" zašeptal Harry.

,,Jsi jenom obyčejná mrcha! Lituji toho, že jsem s někým jako ty chodil!" křikl na ni Ron.

Ginny se na ni podíval ,,mají pravdu" zašeptala.

,,Ginny, prosím věřte mi. Já tušila, že nejsem mudlovského původu, ale nevěděla jsem, že jsem vnučka Grindelwalda!" křikl zoufale Hermiona, protože nechce přijít o svoje přátele.

Harry se hluboce zamračil ,,nic jsi nám neřekla, vůbec nic! Mohla jsi nám něco říct, my bychom ti pomohli, protože jsme byli tvoji přátele. Pamatuješ si na válku, jak tě drželi na Malfoy Manoru? Pamatuješ si na Kate, která zemřela?" řekl chladně a Hermionu zamrazilo.

Samozřejmě, že si na Kate pamatovala moc dobře. Kate se stala její skvělou a dobrou kamarádkou, ale teď je mrtvá. Hermionu drželi na Malfoy Manoru, protože Harry a Ron na přání Hermiony utekly. Poznala tam dívku jménem Kate Lewrencovou. Byla mudlovského původu jako ona, ale byla tak čistá a milá. Nezasloužila si zemřít!

,,Tohle od tebe nebylo hezké," zašeptala Ginny ke svému příteli ,,Kate zemřela kvůli válce s Voldemortem. Při té válce jsme všichni drželi při sobě, ale teď" nedokončila to a nechapavě se podívala na Hermionu.

Hermiona už neměla sílu je dál poslouchat, takže utekla. Utekla z Doupěte a nevěřila tomu co se právě stalo.

Byli nejlepší přátele a teď? Jaktože se to tak pokazilo?

***

Vzpomínka:

Hermiona ležela na studené podlaze na Malfoy Manoru, byla držela ve sklepení společně s Kate Lewrencovou.

Kate byla statečná dívka, svoji povahou by se určitě hodila do Nebelvíru. Avšak Lucius Malfoy ji chytil, protože říkala, že všichni kdo podporují Voldemorta jsou slabší než si jenom mysli.

Hermiona ji obdivovala jak tohle může zvládat. Ona by to nezvládla.

,,Zvládla bys to, Hermiono. Věř si trošku" zasmála se Kate. Hermiona se na ni vyčítavě podívala.

Sedla si do tureckého sedu ,,nelez mi do hlavy, Kate prosím" řekla Hermiona.

,,Já vím, že to nemáš ráda, Herm. Ale ona je tu děsná nuda," řekla znudeně a lehla si kousek od Hermiony ,,co se děje podle tebe venku?" zeptala se zvědavě.

,,Je tam válka" řekla smutně Hermiona.

,,Nekecej, to bych bez tebe nevěděla," řekla a rychle si stoupla, aby byla u Hermiony ,,něco tě neučím. Neučím tě bránit si svoje myšlenky, protože je to dobré umět je uzavřít. Takže první hodina právě začíná!" křikla energicky.

***

Realita:

Hermiona je strašně smutná a nechce tomu věřit, že tohle ji udělali její nejlepší přátele a Ron.

Jak ji to mohli udělat? Nějakým způsobem chápala jejich hněv. Měla jim to říct, ale ona měla obrovský strach. Bála se jejich reakce. To se ji však nemůžou divit, ne? Kdo by se nebál reakce svých nejlepších přátel, když jste vnučka Grindelwalda?

Neuvěřitelně ji to však bolelo a doufala, že ta bolest už skončí. Protože to skutečně neuvěřitelně moc bolelo.

Skrytá temnotaKde žijí příběhy. Začni objevovat