Column schelden

19 7 0
                                    

Ik denk dat heel veel van jullie het wel doen. Schelden.

Ik geef toe, ik scheld ook (mijn moeder is er niet echt blij mee ofzo), maar bij mij is het niet zo heel erg. "Wat een kut spel, fucking irritant! Ah shit!" Dat soort woordjes. Maar helaas kan je ook verder gaan met schelden, zoals met kanker. En blijkbaar is autisme ook iets wat kinderen elkaar noemen.

Spot niet met kanker of autisme for Gods sake. Zoveel kinderen op mijn school of überhaupt in de wereld en in Nederland spotten met kanker en autisme en op een of andere manier word ik er doodziek van.

Just stop.

Ik weet zeker dat er meer kinderen zijn en zelfs volwassenen die het niet leuk vinden. Stop met schelden met kanker en spot niet met autisme. #doeslief, dankjewel namens deze kinderen en mij. (Die # wordt toch al een tijdje gebruikt? Doe dan ook lief.)

Herkennen jullie dit? Jullie kunnen mij ALTIJD een DM sturen als jullie je woede of je verdriet willen uiten vanwege dit onderwerp! Ik vind het jammer dat sommige mensen nog steeds denken dat het normaal is om daar mee te schelden.

Vaak op school hoor ik allemaal mensen met kanker schelden en het raakt me. Wat nou als iemand in je familie opeens overlijdt aan kanker?

Kan het niet gewoon zijn zoals een paar jaar geleden, dat kanker een ziekte was, en geen scheldwoord? Kunnen we er ook voor zorgen dat kleinere kinderen niet gaan schelden met kanker? Ook 'normale' scheldwoorden kunnen we wel verminderen.

X Romy

💗
rxflickerfloof

3 - Vrienden Voor Het LevenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu