Ξενύχτια

866 80 11
                                    

Λίγες ώρες αργότερα η Έμα βρισκόταν κάτω από το ντους, προσπαθώντας να απαλύνει τον πονοκέφαλό της. Ξύπνησε λίγο νωρίτερα και παρατήρησε ότι κοιμόταν φορώντας μόνο τα εσώρουχά της. Αμέσως ένιωσε το άρωμά του. Μόνο αυτός μύριζε έτσι. Αμέσως θυμήθηκε τι είχε συμβεί χτες το βράδυ. Εκείνη στο πάρτυ να κατεβάζει σφηνάκια με την Γκου. Ύστερα τα πράγματα μπερδεύονταν. Θυμόταν ότι έκανε εμετό στο μπάνιο, αλλά πως κατέληξε στο δωμάτιό της; Τύλιξε μια πετσέτα γύρω από το σώμα της και άνοιξε την ντουλάπα της. Έβγαλε μια μαύρη μάξι φούστα και ένα αμάνικο μπλουζάκι. Στέγνωσε τα μαλλιά της και έβαλε λίγο eyeliner. Ύστερα τα έπλεξε σε μια μακριά κοτσίδα και πήρε την τσάντα της. Αφού έριξε το κινητό της μέσα, βγήκε από το διαμέρισμα μπερδεμένη όσο ποτέ.

~~~

"Κοπελιά είσαι καλά;"

Η Γκουέν της μιλούσε τόση ώρα, αλλά εκείνη ως συνήθως δεν είχε προσέξει τίποτα.

"Ναι..ναι μια χαρα."

"Σίγουρα; Δε φαίνεσαι καθόλου μια χαρά."

"Γκουέν μπορείς να μού πεις τι έγινε χτες το βράδυ, αφού βγήκα από το μπάνιο;"

"Όπα κοπελιά! Τι εννοείς 'βγήκες'; Δε βγήκες μόνη σου."

Ανοιγόκλεισε τα μάτια της στιγμιαία.

"Τι εννοείς δε βγήκα μόνη μου; Δεν καταλαβαίνω."

"Σε κουβαλούσε ο Μπεν στην αγκαλιά του και υποψιάζομαι ότι σε πήγε σπίτι."

Αμέσως ήρθαν στο μυαλό της οι υπόλοιπες αναμνήσεις από χτες. Εκείνη ξαπλωμένη να τού λέει να μείνει μόνο για εκείνο το βράδυ. Ύστερα όρθια να τού φωνάζει να της πει την αλήθεια·ότι δεν την αγαπάει.

Δεν μπορεί.

"Είσαι σίγουρη Γκου;"

Εκείνη κατάπιε μια γουλιά από τον εσπρέσο της προτού συνεχίσει.

"Απολύτως."

"Και εγώ γιατί δε θυμάμαι τίποτα;"

"Μάλλον γιατί κόντεψες να πιεις το μισό Ατλαντικό ωκεανό σε αλκοόλ χτες το βράδυ."

"Ναι, αλλά..."

"Ρε Εμ μην το συνεχίζεις. Σήμερα φεύγει εντάξει; Προσπάθησε να ξεχάσεις, σε παρακαλώ."

Πήρε την τσάντα της από το τραπέζι και έψαξε το κινητό της. Κάλεσε το νούμερό του, αλλά έλεγε ότι είναι απενεργοποιημένο.

"Γαμώτο."

"Εγώ σε προειδοποίησα."

Ανοιγόκλεισε τα μάτια της βιαστικά και ένιωσε δάκρυα να τα βρέχουν.

"Έλα μην κλάψεις. Να σου πω. Τι λες να έρθεις απόψε στα Friday's με μένα και τον Πιτ; Να περάσουμε καλά. "

"Ε..εντάξει. Θα είμαι έτοιμη στις 8."

"Έτσι σε θέλω. Θα περάσουμε να σε πάρουμε. Σε λατρεύω ρε."

"Κι εγώ ρε Γκου."

Άρπαξε την τσάντα της και έτρεξε να προλάβει το λεωφορείο.

~~~

Γύρω στις 8 παρά ήταν έτοιμη. Φορούσε ένα μαύρο τζιν και ένα μπεζ πουλοβεράκι μαζί με αρβύλες. Είχε βαφτεί ελαφρά και τώρα πρόσθετε λίγο κραγιόν. Την ώρα που έβαζε τα σκουλαρίκια της δεν μπορούσε παρά να τον σκέφτεται. Τον σκεφτόταν δύο εβδομάδες και μια μέρα παραπάνω δεν θα έκανε τη διαφορά. Θυμήθηκε ότι η πτήση του ήταν στις 8:30.

Σε λίγη ώρα δηλαδή.

Πήρε την τσάντα της και βγήκε από το διαμέρισμα κλειδώνοντας πίσω της. Κατέβαινε τις σκάλες όταν άκουσε ένα κορνάρισμα. Άνοιξε την πόρτα για να δει την Γκουέν και τον Πίτερ μέσα στο αμάξι του. Εκείνος έβγαλε το κεφάλι του από το παράθυρο και φώναξε.

"Έλα μέσα κούκλα! Έχουμε και μια κράτηση να προλάβουμε."

Εκείνη χαμογέλασε με το σχόλιο του Πιτ και μπήκε στο πίσω κάθισμα.

"Έλα Πιτ. Βάλε μπρος!"

"Ό,τι πουν οι κυρίες!"

Έβαλε μπρος το αμάξι και ξεκίνησαν.

~~~

"Ναι ρε Γκου. Εννοείται ότι θα σε πάρω τηλέφωνο."

"Υπόσχεσαι;"

"Υπόσχομαι αγαπητή."

Η Γκου χαχάνισε με την απάντησή της και τη χαιρέτησε μέσα από το αμάξι. Μόλις ο Πιτ έστριψε στη γωνία, η Έμα κάθισε στο παγκάκι έξω από το σπίτι της. Άνοιξε την τσάντα της και έβγαλε το κουτί των Marlboro. Δεν κάπνιζε πριν, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με κείνη και τον Μπεν, το ένιωσε αναγκαίο. Ρούφηξε μια τζούρα και τίναξε τη στάχτη καθώς θυμήθηκε εκείνη τη φορά που είχαν τσακωθεί και κάπνισε. Βγήκε έξω κοπανώντας την πόρτα και κάπνισε.

Ύστερα της αγόρασε cupcakes. Το θυμόταν σαν να ήταν χτες. Φύσηξε τον καπνό και ένιωσε την ψύχρα μέχρι την ψυχή της. Πλέον θα κοιμόταν μόνη της. Το κρεβάτι της θα ήταν άδειο. Έριξε τα μαλλιά της μπροστά στο στήθος της και σηκώθηκε όρθια, πετώντας το τσιγάρο κάτω. Αφού το έσβησε, άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα. Όσο ανέβαινε τη σκάλα, σκεφτόταν. Σκεφτόταν το μοναδικό πράγμα που επιθυμούσε τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Εκείνον. Ξεκλείδωσε την πόρτα ρουφώντας τη μύτη της και μόλις μπήκε μέσα, έκλεισε την πόρτα και βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι. Πάτησε τον διακόπτη δίπλα στην πόρτα για να διαπιστώσει ότι κάποιος βρισκόταν εκεί πριν από εκείνη. Τα μάτια της άνοιξαν από έκπληξη και η τσάντα της έπεσε στο πάτωμα.

Ξανά από την αρχήWhere stories live. Discover now