24: Mik's past

6.4K 318 10
                                    

Počkala jsem, až se mé kamarádky vrátí ze snídaně, kterou jsem jen tak mimochodem pro dnešek vynechala. Nicméně nemusela jsem na ně čekat příliš dlouho, poněvadž přišly skoro hned.

,,Holky," stoupla jsem si. ,,chtěla bych si s vámi o něčem promluvit," začala jsem pomalu. Nevypadaly vyděšeně, byly poněkud klidné, což uklidnilo i mě samotnou.

,,Povídej, ale ještě předtím, přinesly jsme ti aspoň jogurt," usmála se Amy a podala mi plastový kelímek se stříbrnou lžičkou. Vděčně jsem se na obě usmála. Co bych si tady bez nich počala? Byla bych naprosto ztracená.

Hned, jak jsme se posadily, jsem se přinutila začít. ,,Takže," odkašlala jsem si. ,,proč Mika tak nesnášíte?" otázala jsem se jich narovinu, jelikož jsem zbytečně nechtěla chodit kolem horké kaše.

Má otázka je nijak nevyvedla z míry. Věděly, že jim ji někdy položím, možná ji nečekaly zrovna teď, ale přesto se chystaly odpovědět.

,,Je pravda, že už se změnil," uznala Emma. ,,ale dřív... Byl prostě úplně stejný jako Connor a dohromady tvořili nezdolný tým," vyprávěla mi. Pečlivě jsem poslouchala a nijak ji nepřerušovala. Zdálo se mi však, že už mi toho víc neřekne. Jako by pro ni každé slovo, co vyslovila, znamenalo neuvěřitelnou bolest.

,,Víš, Ellie, podle drbů nebyla v campu jediná holka, která by s nimi něco neměla. Tedy kromě mě. Mike to se mnou vzdal, protože si přišla ty a změnila ho. Ale Connor se mě stále snaží dostat," přiznala Amy a mně došla jedna zásadní věc.

,,Emm, ty jsi měla něco s Mikem a s Connorem?" podívala jsem se na svou druhou kamarádku, která mlčela. Odmítala se mnou navázat oční kontakt, přesto věděla, že po ní chci odpověď. A náhle se mi podívala do očí a ztrápeně přikývla. Nedokázala ze sebe vydat ani hlásku.

Nemohla jsem uvěřit tomu, že mi to neřekly a kdybych se nezeptala, nikdy bych se to nedozvěděla. Nejvíce jsem však byla zklamaná z Mika, který mi nebyl schopný říct něco ze své minulosti. I když na druhou stranu, kdyby mi to řekl, už bych s ním nechtěla pravděpodobně nic mít.

,,Chci, abys věděla, že kdyby mě neopili, tak bych se tak snadno nenechala zlákat. Pravda je vlastně taková, že si to ani nepamatuju," přiznala zničenonic Emma. Po této informaci mi spadla brada.

,,Cože udělali?" vyhrkla jsem zděšeně. Nechtěla jsem tomu věřit. Tohle přece nemohla být pravda, Mike teď takový nebyl.

,,Vloni se vsadili o to, kdo z nich dostane více holek a všem, co s nimi šly do jejich chatky, dali něco do pití," vysvětlila mi Amy, jelikož pro Emmu to bylo citlivé téma. Naprosto jsem ji chápala, bylo mi jí vážně líto a i těch ostatních holek, které se jim podařilo zlákat. Zajímalo mě, kde teď asi byly.

Proto jsem s následující otázkou neváhala dlouho. ,,Kde jsou teď ty dívky?" zeptala jsem se spíše Amy.

,,Pryč. Pouze tři zůstaly," Udivilo mě, že jsem odpověď dostala od Emmy.

,,Kdo jsou ty tři?" ptala jsem se dál, aniž bych si uvědomovala, jak je pro Emmu těžká tahle situace. Chtěla jsem mít však jistotu, že Mike nebyl zlý a že to pro něj byl životní omyl. Jenže jsem netušila, zda mu ho dokážu odpustit.

,,Já, Kelly a Jessica," prozradila mi. Překvapilo mě, že do toho byla zapletená i Jessica. Ale najednou mi všechno dávalo větší smysl. Proto mi řekla, že Mika vůbec neznám, je na něj snad stále naštvaná? A proč Connor chtěl, aby to mezi námi skončilo? Hodlal mě před Mikem ochránit, nebo mě chtěl jen svést a přebrat svému kamarádovi?

Již zmíněnou Kelly jsem neznala. Ale možná si ona něco pamatovala, co by mi mohlo pomoct. Něco, podle čeho bych usoudila, že Mike se změnil a že už je jiný. Nechtěla jsem ani pomyslet na to, že mě chtěl zpočátku jen dostat.

,,Seznámíte mě s Kelly?" podívala jsem se prosebně na své kamarádky. Zeptala bych se na všechno Emmy, ale ta si nic nepamatovala, skoro jako by se ten večer nic nestalo. Byla to její životní chyba, které moc litovala, ale právě teď to byla také minulost, o které už nechtěla nikomu vyprávět, což bylo pochopitelné.

,,Jistě, ale buď opatrná. Kelly je citlivá a po tom už nikomu nedůvěřuje," varovala mě Amy. Přikývla jsem a už začala pomalu uvažovat nad tím, jak se Kelly na celou tu příhodu opatrně zeptám.

* * *

,,Tak, tam je Kelly," Amy ukázala na malou černovlásku, která se vesele usmívala a něco povídala svým společnicím. Vypadala šťastně a bezstarostně, možná už ji to netrápilo. Udělala za minulostí tlustou čáru a už se k ní nevracela. Tedy aspoň mi to tak připadalo.

,,Dobře," odkašlala jsem si a vydala se za Kelly. ,,Ahoj," přišla jsem k hloučku tří dívek, mezi kterými byla Kelly a všechny je pozdravila.

Věnovaly mi přátelský úsměv. ,,Ellie, ahoj," promluvila zrzka s výraznými pihami na tváři. Neznala jsem její jméno, proto mě udivilo, že ona znala to moje. Jako by mi četla myšlenky, jelikož takto zněla její následující slova: ,,znám tě, protože děláš jeden průšvih za druhým."

,,No jo," uchechtla jsem se. Kelly neřekla ani slovo, byla tichá a stranila se mě, jelikož jsem pro ni byla cizí člověk. Po celou dobu se ale usmívala. Zaměřila jsem se na ní a odvážně se zeptala: ,,můžu s tebou mluvit, Kelly?"

Trochu ji zarazilo, když jsem zrovna ji oslovila. ,,Dobře, omluvte mě holky," kývla ke svým kamarádkám a pak mě následovala. Měla ve tváři vážný výraz, když jsme popošly o něco dál. Skoro jako by tušila, jakou otázku se jí chystám položit.

,,Nechci se tě nějak dotknout, Kelly. Potřebuju jen vědět, jestli si na něco nevzpomínáš z toho večera, kdy tě Mike s Connorem zlákali do své chatky?" nasucho jsem polkla. Cítila jsem se příšerně, že ji vyslýchám. Ale Kelly vypadala v pořádku, čímž mě dostatečně upokojila.

,,Ellie, moc ráda bych ti pomohla, ale mám úplné okno. Jediné, co si pamatuji, je to, jak jsem vešla do jejich chatky a oni mi nabídli džus. Ani jsem si nevšimla, že do něj něco nasypali. Dokonce bych si dovolila tvrdit, že jsem po tom hned usnula. Ale vážně to nevím jistě. Měla bych je nenávidět, ale už je to za mnou," vysvětlila mi upřímně.

,,Jací podle tebe jsou?" zeptala jsem se jí okrajově, i když mě zajímal jen Mike. Byla jsem do něj zamilovaná až po uši, nechtěla jsem o něj teď přijít. Ale kdyby to celé byla pravda a oni by spali s každou, asi bych to nezvládla. Musela bych to ukončit.

,,Mike je fajn. Podle mě toho hodně prožil a trápí se, ale teď vypadá o dost šťastněji. Nevím, čím to je, ale zdá se mi, že je konečně sám sebou," usmála se. ,,a Connor, on je sám sebou pořád. Hodně si věří a má se rád. To není žádný hřích, mít se rád, ale v jeho případě je to jiné. Jak bych to jen řekla, víš... je to, je to-"

,,Rozumím ti," pousmála jsem se a ušetřila ji vysvětlování. Moc dobře jsem věděla, co měla Kelly na mysli. Connor se měl rád až příliš. Věděla jsem, jaký byl. Kelly byla tak vlídná, nechtěla o nikom říkat něco špatného. I když se po táboře rozneslo tolik povídaček o tom, že s oběma něco měla. Že jí zlákali a využili.

,,Děkuju."

,,To já děkuju. Slibuju, že zjistím, jak to doopravdy bylo. Chci znát pravdu a chci, aby jsi ji znala i ty," vydechla jsem. Chystala jsem se odejít, ale Kelly mě zastavila.

,,Ellie, proč to děláš?" otázala se mě. Nad její otázkou jsem nemusela dlouho přemýšlet. ,,Chci říct, jsi tady nová. Povídá se, že jsi nezodpovědná a utíkáš z tábora. Možná je to pravda, ale já teď vím, že jsi dobrý člověk."

,,Dělám to, abych očistila všechny ty nevinné dívky. Věřím, že nejsou takové, jak se o nich povídá. Třeba je to všechno lež, které se chci zbavit." Na to mi Kelly věnovala vděčný úsměv a nechala mě odejít.

Táborové létoWhere stories live. Discover now